הוכרזו: אלו הזוכים הגדולים בפרסי GeekAwards לשנת 2021
אחרי שאלפי מצביעים ופאנל של עשרות שופטות ושופטים מכובדים הצביעו וקבעו. עכשיו הגיע הזמן לגלות מי קטף את תואר מנכ"ל/ית השנה? מהו סטארטאפ השנה? מהי קרן ההון סיכון של השנה?
לפני זמן קצר הסתיים טקס פרסי ה-GeekAwards, שהתקיים זו השנה ה-9 ברציפות. כיאה לשנה הלא השגרתית שעברנו, גם הטקס, שבדרך כלל מתקיים באולם עם נוכחות פיזית של אנשי התעשייה, שודר ברשת לאלפי צופות וצופים.
אחרי עשרות אלפי הצבעות של הקהל הרחב והצבעות של חבר השופטות והשופטים המקצועי, שמורכב מיזמים סדרתיים, משקיעים מנוסים ודמויות בכירות מהאקוסיסטם הישראלי – התקבלו התוצאות הסופיות. אז אם לא הספקתם לתפוס את השידור בדף הפייסבוק שלנו, הנה הזוכות והזוכים הגדולים.
מנכ"ל/ית השנה: עינת גז, Papaya Global
היו סטארטאפים שלא ידעו איך הם ישרדו את השינויים שהקורונה גררה עימה בשוק העבודה, והיו סטארטאפים כמו Papaya Global שנולדו לזה. הסטארטאפ בניצוחה של עינת גז פיתח מערכת לניהול גלובלי של עובדים, בין אם הם עובדים ישירים, עובדי אאוטסורסינג, קבלני משנה או עובדים גלובליים שמועסקים על ידי חברות העסקה מטעם חברות האם, ולא משנה איפה הם בעולם.
פאפאיה גלובל הכריזה בלב המשבר על גיוס מרשים של 40 מיליון דולר, רכשה סטארטאפ ישראלי, הצליחה לגייס עוד עשרות עובדים חדשים בישראל ובארצות הברית וההימור של החברה על עבודה מרוחקת השתלם ובגדול. פפאיה הוקמה ב-2016 על ידי עינת גז, מנכ”לית החברה, ראובן דרונג ועופר הרמן וגייסה עד עתה כ-90 מיליון דולר.
מנהל/ת המחקר, הפיתוח והטכנולוגיה של השנה: איילת אקסלרוד באלין, Zebra Medical
איילת אקסלרוד באלין, בעלת תואר PhD ממכון ויצמן ופוסט דוקטורט בבית ספר לרפואה הארוורד, פרסמה 20 מאמרים ורשמה 6 פטנטים על שמה. תחת הנהגתה של איילת רשמה זברה מדיקל ויז'ן את אישור ה-FDA השביעי שלה, לפתרון מבוסס AI לטראומה, עמוד שדרה ואורתופדיה. כלי הדימות והבינה המלאכותית המתקדם של החברה הגיע גם לקופת חולים כללית, מכון מור, בתי חולים ברחבי העולם ועוד.
הטכנולוגיה עליה אמונה אקסלרוד-באלין מסייעת לרדיולוגים לפענח צילומי CT, ממגורפיה ועוד, ולגלות באמצעותה ממצאים סרטניים, מחלות לב, דימומים פנימיים, אוסטאופורוזיס ומחלות וסיבוכים נוספים שעלולים לעלות בחיי אדם. השימוש במערכת יכול לקצר את הזמן הנדרש להבאת המקרה לצוות הרפואי ב-85%, והיא מסוגלת גם לתעדף את המטופלים, כדי להעניק טיפול דחוף יותר למקרים הקשים יותר.
משקיע/ה השנה: נועם קייזר, Intel Capital
הצוות של Intel Capital בישראל הצליחו להזרים בשנים האחרונות כרבע מההשקעות של אינטל לסטארטאפים ישראלים, וגם ב-2020 זרוע ההשקעות של אינטל לא הפסיקה להשקיע באקוסיסטם הישראלי.
בין ההשקעות המעניינות שלה השנה ניתן למנות את Cellwize ו-EasySend, אקזיט ענק בגובה 450 מיליון דולר של Spot, אקזיט של חברת Alcide וכמובן המכירה של חברת Moovit לאינטל עצמה תמורת כ-900 מיליון דולר.
תרומה לקהילה: ;she codes
ב-;She Codes, קהילת מפתחות התוכנה הישראלית, חברות מעל ל-10,000 משתתפות. הארגון הוקם ע”י רות פולצ’ק, אשר קבעה את מטרת הארגון להגיע ל-50% מפתחות תוכנה בתעשיית ההייטק בעשור הקרוב, לשפר את אפשרויות הקריירה של הנשים בתחום ובנוסף להקנות מיומנויות טכנולוגיות בפיתוח תוכנה לנשים ולנערות ללא נסיון קודם בתחום.
מדי שבוע מתקיימים עשרות אירועים אשר כוללים הרצאות טכנולוגיות, הרצאות מנשים מעוררות השראה אשר מהוות מודל לחיקוי בתחומן, שיתופי פעולה בפיתוחי תוכנה, פעילויות חינוכיות לנשים ונערות (she codes; הדור הבא) ומרכז קריירה.
תוכנית ההאצה הישראלית של השנה: Microsoft For Startups
האקסלרטור של מיקרוסופט לא קפא על השמרים בשנה שבה העולם עצר. בתחילת 2020 הוא הספיק להשיק אקסלרטור ייעודי לקידום נשים בעלות יוזמות טכנולוגיות, רק כדי להשיק מיד אחריו תוכנית ייעודית נוספת לסטארטאפים בתחומים חברתיים, אליו התקבלו 14 סטארטאפים ישראליים שמקבלים ליווי ממנטורים בארץ ובעולם, בדיוק בזמן לתקופה הקשה ביותר לסטארטאפים חדשים.
קרן ההון סיכון של השנה: Aleph
קרן Aleph הוקמה ב-2013 על ידי אדן שוחט, מהמייסדים של Face.com שנמכרה לפייסבוק, ומייקל אייזנברג, שותף בבנצ’מרק קפיטל. גם בשנת הקורונה לא עצרה הקרן את ההשקעות שלה עם השקעות בחברות כמו Melio, Approve, Unit, myInterview ו-Coralogix, אולם מעל לכל בלטו השנה הנפקת למונייד, שהגיעה כבר לשווי של 9 מיליארד דולר, והגעתה של Melio לשווי של יותר ממיליארד דולר.
מנהל/ת השיווק או הצמיחה (CMO) של השנה: גלי ארנון, Fiverr
ארנון הצטרפה לפייבר ב-2017 וכיום היא מכהנת בתפקיד סמנכ״לית השיווק. מאז הצליחה למנף את הדרישה לעובדים מרחוק, ולקדם את הפלטפורמה כדי שתהיה פתרון – הן לעובדים שהפכו השנה זמינים כמעט בן לילה, והן לעסקים.
בזכות פעילות שיווק נמרצת וקמפיינים דוגמת "It Starts Here" עם סיפורים של עסקים קטנים שהתאימו את העסק שלהם לעולם הדיגיטלי, ההשקה של The Shift שמסייע לעסקים לעשות את המעבר, וההשקה של SMBHelp – הגיעה פייבר למספר שיא של 2.8 מיליון לקוחות מ-160 מדינות, שרכשו מגוון רחב של שירותים באמצעות הפלטפורמה.
בנוסף, רשמה פייבר הישג שיווקי מרשים, כאשר פרסמה לראשונה באחד מהאירועים החשובים בעולם, הסופרבול, והגיעה כך לתודעתם של מאות מיליוני אנשים ברחבי העולם.
הסטארטאפ החדש של השנה: Wiz
לא כל יום האנשים שעומדים מאחורי Adallom מקימים סטארטאפ חדש, אבל בתחילת 2020, ורגע לפני תחילת משבר הקורונה, אסף רפפורט, לשעבר מנכ"ל מרכז המחקר והפיתוח של מיקרוסופט ישראל, והצוות שלו הקימו את הבייבי החדש שלהם, Wiz. מה שהתחיל עם גיוס של 21 מיליון דולר לסטארטאפ בן חודשיים, התנפח תוך חודשים ספורים לגיוס ענק של 100 מיליון דולר, וכל זאת בלי שהסטארטאפ סגר את השנה הראשונה שלו.
"טראקשן כזה לא נצפה גם בסיליקון וואלי. יש מצב שנשברו פה שיאים. צמחנו במהירות גם מבחינת לקוחות וגם מבחינת הכנסות”, אמר אסף רפפורט, מנכ"ל ומייסד שותף ב-Wiz בראיון לגיקטיים. למרות שהחברה הוקמה רק השנה, המערכת פעילה כבר אצל לקוחות ונהנית ממחזור של “מיליוני דולרים”. זוהי ללא ספק אחת הפתיחות המרשימות ביותר לסטארטאפ חדש – בוודאי באחת מהשנים המאתגרות ביותר.
סטארטאפ השנה: Lemonade
5 שנים אחרי שהוקמה ועם 480 מיליון דולר בגיוסי ענק מסופטבנק, גוגל וענקיות נוספות, למונייד של שי וינינגר ודניאל שרייבר הונפקה בבורסה בניו יורק במחיר של 29 דולר למניה. נכון למועד כתיבת שורות אלו, מחיר המניה כבר עומד על יותר מ-150 דולר האחת ושווי החברה זינק כבר אל מחוזות ה-10 מיליארד דולר.
מה שהתחיל כסטארטאפ ישראלי שלקח את עולם הביטוח האפור אל המאה ה-21, עשה את זה בגדול. היא אולי נפרדה השנה מהתואר 'סטארטאפ', אבל למונייד הגשימה את החלום של לא מעט מהיזמים בישראל: להמשיך ולצמוח כחברה גדולה ועצמאית ועל הדרך לשבש שוק שמרן של מאות מיליארדי דולרים.
תודה ענקית לשותפים שלנו, שעזרו לכל זה לקרות: Amdocs, משרד יגאל ארנון ושות’, LeumiTech ,Sap.iO ,Intel Ignite ,SwitchUp קבוצת אמן, 365x, GotFriends, Xinergy Global וכמובן למרכז החדשנות של צ’ק פוינט שאירח אותנו לצילומי הטקס. תודה מיוחדת לצוות האלופים של VEO על הפקת האירוע.