אלו הם הזוכים הגדולים בפרסי ה-GeekAwards 2019
מי זכה בתואר מנכ׳׳ל השנה, ומי הם קרן ההון סיכון והסטארטאפ שעשו לנו את השנה? אלו הם כל הזוכים הגדולים בטקס ה-GeekAwards של גיקטיים לשנת 2019
כבר שבע שנים ברציפות שאנחנו בגיקטיים מפרגנים לכל האנשים והחברות הבולטות ביותר בהייטק הישראלי. קהל הקוראים שלנו, ביחד עם שופטים בכירים מעולם ההייטק והיזמות בישראל, קבעו יחד מיהם שמגיע להם לזכות קצת יותר משאר המועמדים. בואו לראות מי זכה, ועד כמה ההימורים שלכם היו מדויקים.
מנכ״ל/ית השנה – רועי מן, Monday (לשעבר dapulse)
Monday מפתחת כלי שיתופי לניהול תקשורת בין חברי צוות במקומות עבודה, אך מעבר לפלטפורמות כמו Slack, הכלי של החברה מאפשר לרכז את כל היבטי העבודה במקום אחד.
רועי מן הקים את החברה ביחד עם שותפו ערן זינמן, לאחר שהשניים לא הצליחו למצוא מוצר מספיק טוב ויעיל לטעמם. מדובר בפעם השנייה שבה הוא זוכה בתואר מנכ״ל השנה.
מנהל/ת הפיתוח והטכנולוגיה של השנה – נדב לשם, Jolt
Jolt מציגה את ״בית הספר של העולם החדש״; היא מנסה ליצור אלטרנטיבה להשכלה גבוהה באמצעות קמפוס ייעודי המאפשר לרכוש מיומנויות וללמוד על טרנדים מאנשי התעשייה המובילים בעולם, באופן וירטואלי.
את החברה הקים נדב לשם לפני 3 שנים ביחד עם רועי דויטש וניצן כהן ארזי.
המשקיע/ה של השנה – רונה שגב
שגב החלה כיזמת, אולם בהמשך הפכה למשקיעה ב-BRM ולאחר מכן הפכה לשותפה כללית בקרן Evergreen. ב-2004 עברה שגב לקרן Pitango ושם שימשה כשותפה עד 2015, כאשר פרשה והקימה יחד עם איתן בק את קרן TLV Partners. שגב נחשבת כיום לאחת ממשקיעות ההון-סיכון המובילות בישראל ואחראית למספר גדול של הצלחות כולל חברות כמו Itemfield שנמכרה תמורת כ-55 מיליון דולרים ל-Informatica וחברת Aduva שנרכשה על-ידי Sun Microssystems.
תרומה לקהילה – קמא-טק
מיזם קמא-טק נוסד לפני 5 שנים על ידי קבוצת יזמים חרדים בראשות משה פרידמן יחד עם ד”ר יוסי ורדי, זיקה אב-צוק מסיסקו, ובשותפות עם קואליציה של 80 חברות ענק וקרנות הון סיכון, ביניהם מיקרוסופט, גוגל, פייסבוק, פיטנגו, וצ’קפוינט. לפני כשלוש שנים ביוזמתו ובעזרתו של פרופ׳ שעשוע הקימה קמא-טק את מאיץ הסטארטאפים החרדי הראשון שזכה להצלחה רבה והציג צמיחה במספר הסטארטאפים והיזמים החרדים מהעולם החרדי.
תכנית ההאצה הישראלית של השנה – 8200eisp
מדובר בתוכנית היזמות של יוצאי יחידת 8200 ואחד מהאקסלרטורים הראשונים שנפתחו בישראל. בין בוגרי התכנית ניתן למצוא את Karamba Security, D-ID ו-LawGeeks.
סטארטאפ הבוטסטרפ של השנה – Pink Of View
החברה שהוקמה על ידי עדי זמיר פיתחה כלי דיגיטלי שמעריך את הסיכוי לחלות בסרטן השד אצל נשים ללא רקע גנטי.
הסטארטאפ החדש של השנה – venn
venn הוקמה בשנת 2016 על ידי אור בוקובזה, דוד שרז וחן אבני במטרה ליצור אקו-סיסטם של מגורים שיתופיים עם שירותים שכונתיים. מי שיצטרפו לשירות יהנו מגישה חופשית למרחבים משותפים, אירוע קהילה, סדנאות, הרצאות, וכרטיס הטבות שכונתיות (השירות כמובן בתשלום), הכל באיזור של הבית – גם בשביל הנוחות וגם בשביל שתכירו טוב יותר את השכנים שלכם.
סטארטאפ השנה – Datorama
Datorama פיתחה פלטפורמת SaaS המאפשרת למשווקים, סוכנויות פרסום וחברות טכנולוגיה לחבר את כל מקורות המידע, רבים או מעטים כאחד, לכדי מקור אחד המאפשר ניתוח, דיווח וקבלת החלטות יעילות וטובות יותר. בחודש יולי אשתקד הודיעה החברה על רכישתה על ידי ענקית הענן Salesforce.
קרן ההון סיכון של השנה – Bessemer
קרן Bessemer (בסמר) האמריקאית נוסדה לפני יותר מ-100 שנה. מאז, השקיעה הקרן בחברות ישראליות רבות כמו Dynamic Yield, Team8 ו-bob. הקרן אף השקיעה במספר חברות אשר נמכרו בהמשך כמו Suloto שנרכשה תמורת 100 מיליון דולר, Ravello שנמכרה תמורת סכום המוערך בחצי מיליארד דולר לאורקל ואף השקיעה ב-Wix שהנופקה בבורסה. עד היום, הקרן השקיעה ביותר מ-120 חברות אשר הונפקו או נמכרו. לאחרונה, גייסה הקרן 1.85 מיליארד דולר לקרן העשירית שלה.
מנהל/ת השיווק או הצמיחה (CMO) של השנה – גלי ארנון, Fiverr
גלי ארנון מונתה למנהלת השיווק בחברת Fiverr הישראלית לפני קצת יותר משנה. ארנון אחראית על פעולות השיווק הבינלאומיות של החברה, ומובילה את כל הקשור לאסטרטגיה, תוכן, פיתוח, הפרסום והמדיה בארה״ב ובישראל.
גיוון בתעשיה – AppsFlyer
טקס ה-GeekAwards השנה נערך בסימן גיוון בתעשייה, וחברת AppsFlyer זכתה בפרס זה, בעקבות העובדה שהיא שמה את נושא הגיוון בתעסוקה בראש מעייניה והשקיעה מאמצים בהכשרת אוכלוסיות שונות במקצועות טכנולוגיים.
תודה לכולכם על ההצבעות, נתראה בשנה הבאה.
הגב
10 תגובות על "אלו הם הזוכים הגדולים בפרסי ה-GeekAwards 2019"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
פששש גיקטיים סחתיין עליכם אתם סוף סוף מפרסמים כתבות לקהל גיל הזהב, במיוחד הסבתות שלנו שזה כידוע מאד מעניין אתם.
מה הטכנולוגיה המדהימה של Jolt? שיחת סקייפ?
הוא מנהל הפיתוח של השנה עם 4-5 מפתחים! נשמעת כמו בחירה מעולה!
יששששש זה נגמר!!!!
סוף סוף נגמרו הכתבות “ליקוק לספונסרים” ההזויות האלה….
Jolt? טכנולוגיה? פףףףף…
כמה שטויות
איזו תחרות מביכה בחיי
ג’ולט חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
זה אפילו לא אמור להיכלל בקטגוריה של סטארטאפ. זו מכללה רק בלי אישור מל”ג. ויש שם 0 טכנולוגיה. זה כמו שאני אקבל CTO השנה כי בניתי אתר בוויקס.
כאילו באמת איך אתם מפרסמים רשימה כזאת ורוצים שמישהו יקרא כתבות אחרות ברצינות? משקיעת השנה על סמך מה? אתם ראיתם את הדיל פלו שלה? את התשואות? יש לה צוות מביך שלא מבין בטכנולוגיה ויזמים רציניים לא מתקרבים אליה אז מה היא עושה בתור משקיעת השנה?
ללא ספק Venn זה אחד הסטארטאפים הכי מעניינים שצמחו באקו סיסטם הישראלי בכמה עשורים האחרונים. היתי נותן להם גם סטארטאפ השנה אם זה היה תלוי בי