אם ההדלפה הזו נכונה המסך של הגלאקסי S10 יהיה הרבה יותר ממסך
דיווחים בקוריאה חושפים כי רמקול השיחות של הגלאקסי S10 יוטמע בתוך המסך של המכשיר. גלי הקול יועברו בעזרת טכנולוגיית Bone Conduction היישר לאוזן הפנימית של המשתמשים
אחד הטרנדים הפופולאריים ביותר של מכשירי הסמארטפון ב-2018 היתה המגרעת (Notch) במסכי המכשיר, שקטעה את המסך בחלקו העליון לצורך שילובם של חיישני הצילום ורמקול השיחות. אולם גם אם היצרניות לא יודו בזה, הרי שמדובר בפשרה, כשהשאיפה שלהן היא עדיין לייצר מכשיר עם כמה שיותר מסך וכמה שפחות ‘הפרעות’.
לצורך זה מחפשות היצרניות השונות פתרונות יצירתיים כמו למשל מצלמה נשלפת או קורא טביעות אצבע משולב במסך. עכשיו חושף דיווח חדש שסמסונג מפתחת פתרון יצירתי משלה למיקום רמקול השיחות והגדלת שטח המסך של המכשיר.
הסאונד יעבור דרך המסך
על פי דיווחים חדשים בדרום קוריאה תשלב סמסונג את רמקול השיחות בתוך המסך עצמו. לצורך זה תיעזר סמסונג בטכנולוגיית Bone Conduction או הולכת עצם, כך שהקול יעבור בעזרת ויברציות דרך עצמות הגולגולת אל האוזן הפנימית של המשתמש. הטכנולוגיה עצמה אינה חדשה וכבר ראינו אוזניות שמשתמשות שמשתמשות בטכנולוגיה הזו. עם זאת, בכל מה שקשור למכשירי סלולר, כבר מדובר במחזה נדיר יותר.
2 יצרניות אחרות כבר עשו בטכנולוגיה של העברת סאונד דרך מסך הסמארטפון: שיאומי – במכשיר ה-Mi Mix הראשון שלה וחברת Vivo עם מכשיר ה-NEX שחשפה לאחרונה.
עם זאת חשוב להדגיש שלא מדובר ברמקולים החיצוניים של המכשיר, שמשמשים לצורך האזנה למוסיקה או צפייה בסרטים למשל. אלו ישולבו ככל הנראה במסגרת של המכשיר, כך שעדיין יוכלו להציג סאונד סטריאופוני, מבלי לנגוס בשטח הנדל”ן של המסך.
ככל הנראה, בלי ‘מגרעת’
לפחות על פי הדיווחים וההערכות כרגע, סמסונג לא תצטרף לטרנד ה’מגרעת’ – בניגוד לרוב יצרניות האנדרואיד כמו וואווי, LG, שיאומי ואפילו גוגל עצמה במכשירי הפיקסל שלה. לכן, שילוב רמקול השיחות בתוך המסך לא נועד להקטין את המגרעת, אלא להשיג יחס מסך גדול יותר במכשיר הדגל של השנה הבאה. בניגוד ל-S9, שהיה מעין גרסה משודרגת של ה-S8 המוצלח מ-2017, הציפיות הן שה-S10, בדיוק כמו האייפון X, יביא איתו חידושים דרמטיים יותר.
הגב
9 תגובות על "אם ההדלפה הזו נכונה המסך של הגלאקסי S10 יהיה הרבה יותר ממסך"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
איך זה עובד? המכשיר צריך להיות צמוד לאוזן, או אפשר ממרחק מסויים, או שבכלל לא צריך לקרב לאוזן אלא לכל איזור בפנים? היה נחמד לקבל קצת קצת אינפורמציה
סביר להניח שבשביל הטכנולוגיה הזו כן צריך להצמיד את המכשיר לאוזן, אבל יהיה גם רמקולים במסגרת למעלה ולמטה…
ומה לגבי הסכנות שבדבר?
האם אנחנו מתקדמים טכנולוגית על חשבון הבריאות שלנו??
איזה סכנות? מדובר בויברציות סה”כ…
אדוני, אף אחד לא מת מקצת סרטן
חוץ מזה שמנסים כבר 30 שנה להוכיח שקרינה סלולרית מייננת ולא מצליחים.
איכשהו מבחינת סרטן יותר מסוכן לשבת ליד השקע שאתה מטעין את הפון מאשר הקרינה של המכשיר עצמו
אין שום עליה בשכיחות הסרטן אצל אנשים שמשתמשים הרבה בסלולר.
סרטן במוח לדוגמה נשאר נדי באותה מידה.
גם אלה שכן חלו בסרטן בראש אין התאמה בין הצד של הסרטן לצד שהאדם נהג לדבר במכשיר.
בנוסף לא מוכר אף נזק שאפילו באופן תאורטי יכול להיגרם מקרינה לא מייננת בעוצמה בסדר גודל כזה.
“לא מוכר אף נזק שאפילו באופן תאורטי יכול להיגרם מקרינה”
באמת?
מוכר, מוכר…
מה לגבי חיישנים? איפה ימוקמו?