גיוס הפודטק הגדול בהייטק הישראלי: 347 מיליון דולר לבשר המתורבת של Future Meat

הסטארטאפ הישראלי פיוצ׳ר מיט, שמגדל בשר במעבדה, בתהליך שלא גורם סבל לחיות, הודיע על פתיחת מפעל ענק בארצות הברית והורדה דרמטית של המחיר לצרכן

הבשר של פיוצ׳ר מיט

עוד צעד בדרך להפיכתה של ישראל לשחקנית מפתח בתחום הבשר המתורבת. Future Meat הודיעה על השלמת סבב גיוס B מהגדולים שנראו אי פעם בישראל, ומה שמסתמן בתור סבב ההשקעה הגדול ביותר עד כה בתעשיית הפוד-טק הישראלי בגובה 347 מיליון דולר. הסבב הובל על ידי ADM Ventures וקרן ההשקעות של מנורה מבטחים. עוד השתתפו בסבב הגיוס Tyson New Ventures, Rich Products Ventures, Manta Ray Ventures, Emerald Technology Ventures, ADM Capital, Bits x Bites ו-Sander Group.

הצליחו לשבור את התחזית האופטימית של עצמם

Future Meat לא מייצרת תחליף בשר דוגמת המותגים המוכרים השוק כמו אימפוסיבל וביונד. במקום זאת היא מייצרת בשר מעבדה שמבוסס פיזית על בשר. כדי לגדלו, נוטלים תאי גזע מהחי בתהליך, שלדברי החברה, אינו גורם סבל לחיה, ולאחר מכן מגדלים אותו בביו-ריאקטור. בתהליך הגידול אותם תאי גזע הופכים לתאי שריר ולתאי שומן והם למעשה אינסופיים, כלומר, אחרי הדגימה הראשונית של התאים ניתן לשכפל אותם שוב ושוב מבלי להשתמש בחיות אחרות. לטענת החברה, התהליך מוביל לכך שהמרקם והטעם המקורי של הבשר נשמרים.

בעבר הסבירו לנו בפיוצ׳ר מיט שהתאים שלהם גדלים בתרחיף ללא משא, מה שמאפשר להם להגיע לצפיפות תאים גדולה ולתהליך ייצור יעיל פי 10 מהמקובל בתחום. בנוסף, החברה עושה שימוש חוזר בחומרי התזונה של התאים בתהליך, מה שמוביל גם הוא לצמצום עלויות הייצור. בהשוואה לתהליכי ייצור בשר קיימים, השיטה של Future Meat יכולה להוביל להפחתה של 99% בשטחי הגידול הנחוצים והפחתה של 80% בפליטת גזי חממה.

האלמנט שמונע את השתלטות הבשר המתורבת על העולם, מלבד כושר הייצור שלו, הוא כמובן המחיר. קשה לשכנע את הצרכנים לשנות הרגלים של שנים כשהחלופה, טובה ככל שתהיה, היא יקרה. אבל במקביל לגיוס, Future Meat מדווחת כי הצליחה להוריד את מחירו של 1 פאונד (כ-453 גרם) חזה עוף מתורבת מ-18 דולר ל-7.70 דולר. בכך הצליחה לעקוף את התחזית שהכריזה עליה בחודש מאי האחרון, כשטענה שתגיע למחיר הזה בתום 18 חודשים. לשם השוואה, מחירה של אותה כמו חזה עוף בארצות הברית עמד ב-2020 על כ-3.30 דולר.

פיוצ׳ר מיט מתכננת להשתמש בכספי הגיוס כדי להאיץ את התוכניות לפתיחת המפעל לייצור המוני של הבשר המתורבת שלה בארצות הברית ב-2022. על פי החברה, זה יהיה המפעל הגדול ביותר מסוגו, וזאת בנוסף למפעל הקיים של החברה בישראל שנפתח כבר השנה.

העבודה הבאה שלכם מחכה לכם בגיקטיים אינסיידר העבודה הבאה שלכם מחכה לכם בגיקטיים אינסיידר כנסו לראות את כל המשרות השוות בהייטק

עידן בן טובים

נולד עם ג׳ויסטיק ביד. יש לו הרבה יותר מדי גאדג׳טים והרבה פחות מדי זמן פנוי כדי לשחק עם כולם. בעל פטיש לא מוסבר לביצוע קליברציות לסוללות של מכשירים. כשהוא לא עסוק בלכתוב על טכנולוגיה, הוא אוהב לדבר עליה, והרבה

הגב

13 תגובות על "גיוס הפודטק הגדול בהייטק הישראלי: 347 מיליון דולר לבשר המתורבת של Future Meat"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
מיכאל
Guest

מדהים

אחד
Guest

שידאגו שהדגימה הראשונית תהיה כשרה ליהודים ומוסלמים (חלל)
ויזכו לתוספת עצומה של לקוחות ללא עלויות הכשרות הרגילות

אחד שיודע
Guest

כמו שאנחנו מכירים את הרבנים (העתיקים שלנו), הם לא יאשרו את זה…. בגלל מראית עין….

למה ללכלך?
Guest

יש כבר דיונים הלכתיים בנושא, כמו האם אסור לאכול בשר מתורבת עם חלב? ומה לגבי חלב מתורבת? האם מותר לאכול בשר מתורבת מחיה לא כשרה? אלו דיונים הלכתיים רציניים ולא כולם פוסלים מיד, או בכלל.

שרון
Guest

אין שחיטה כלל.. אם הדגימה המקורית באה חי וכשר? בקיצור גם כאן מוסד הרבנות ינסה ל"חלוב" יש מאין..

לירון
Guest

לפי ראיון לבלומברג, התאים נלקחים מחיות שכבר נשחטו בצורה כשרה.

מבין בבשר
Guest

רק תשוו לרמת המחירים בארץ. ויבלבלו את השכל שזה בגלל הכשרות. זה בגלל חזירות המגדלים ובעיקר היבואנים, ובגלל הקצאות מכסות של משרד החקלאות שאבד עליהן הכלח!

אהמ
Guest

מעניין אם בעתיד יהיה להם אפשרות ממש לתכנן את מבנה הבשר ויחס השריר/שומן, ככה שיהיה מעט אחוזי שומן שיהיו מפוזרים בדייקנות לכל שכבות הבשר. יותר בריא ועדיין עסיסי

דובי
Guest

איפה קונים???

בני
Guest

מעולה! אשמח לאכול בשר ללא סבל לבעלי החיים

מישהו
Guest
רק תיקון קטן: תאים, אלא אם הם סרטניים, הם לא אינסופיים ולא יכולים להשתכפל לנצח. לכל תא יש גבול לכמות הפעמים שהוא יכול להתחלק. חושבים שזה קשור לטלומירים (רצף DNA לא מקודד שנמצא בקצוות הכרומוזומים) שמתקצרים בכל חלוקה. בתאים סרטניים יש אנזים ש״מאריך״ בחזרה את הטלומירים. אני מקווה שהם לא עושים כל מני משחקים כאלה עם הדגימות שמהן הם מייצרים את הבשר כדי שיוכלו להמשיך לייצר עוד. בכל מקרה, גם אם צריך לקחת מהחיות דגימות חדשות כל כמה זמן, זה עדיין שיפור משמעותי מלשחוט אותן. השלב הבא זה רק לתת להם לגדול בטבע ובכלל אנחנו בכיוון הנכון :) למה אי… Read more »
עמיחי ניסן
Guest

הי "מישהו", אני יזם בתחום ומה שכתבת מאד מעניין אותי, יש מצב לכמה שאלות?
זה המספר שלי אם תוכל 0546967586

אחד שרואה עתיד
Guest
אחד שרואה עתיד

היעד הבא – 0.99 סנט לקילו. יאללה קובי תשחק אותה!

wpDiscuz

תגיות לכתבה: