בדרך להמבורגר מהמעבדה: Future Meat מגייסת 2.2 מיליון דולר

ישראל הופכת למעצמה של בשר מעבדה – שגדל ללא סבל לחיות. הסטארטאפ הישראלי Future Meat גייס 2.2 מיליון דולר בהובלת ענקית המזון האמריקאית Tyson

lab

על פי משרד החקלאות האמריקאי, בארצות הברית לבדה נשחטים 10 מיליארד חיות שונות על ידי תעשיית המזון. גם אם שמים בצד את השאלה המוסרית והאתית – ההשלכות הן בזבוז נוראי של משאבים כמו מים, שטחי מרעה; שימוש מרובה באנטיביוטיקה וזיהום אוויר. מכיוון שככל הנראה האנושות לא תצעד בזמן הקרוב לכיוון הטבעונות, עולה הצורך בפתרון אחר. חברת הסטארטאפ הישראלית Future Meat (פיוצ’ר מיט), מפתחת בשר מעבדה, הודיעה על גיוס בגובה 2.2 מיליון דולר, כשאת הסבב מובילה לא אחרת מענקית הבשר האמריקאית Tyson Foods.

מחיר בשר המעבדה צונח

הפיתוח של Future Meat מתבסס על נטילת תאי גזע מהחי – בתהליך שאינו גורם סבל לחיה – ואז גידולם בביו-ריאקטור. התאים הופכים לתאי שריר ולתאי שומן והם למעשה אינסופיים, כלומר, אחרי הדגימה הראשונית של התאים ניתן לשכפל אותם שוב ושוב מבלי להשתמש בחיות אחרות. בחברה מתגאים כי הבשר שהיא מייצרת שומר לא רק על הטעם, אלא גם על המרקם של הבשר.

באופן טבעי, בגלל השלבים המוקדמים של הפיתוח, המחירים כיום הם עדיין גבוהים משמעותית ממחירו של בשר מסורתי, אולם הם יורדים בעקביות ורחוקים מרמות ההתחלה שעמדו על יותר מ-300 אלף דולר לקילוגרם. כיום מחיר קילוגרם בשר שגדל במעבדה עומד על כ-10,000 דולר. על פי פרופ׳ יעקב נחמיאס, שותף-מייסד והמדען הראשי של החברה, Future Meat שמה לה למטרה להגיע למחיר של 5-10 דולר בלבד לקילוגרם בשר תוך שנתיים.

אגב, הרב יובל שרלו, מראשי ארגון צוהר, טוען שמבחינה הלכתית, לא מדובר בבשר מן החי ואינו בחזקת ‘בשרי’. לדבריו, המצב של גידול הבשר התעשייתי כיום הוא מצב שצריך לעבור מן העולם ולכן בשר מתורבת הוא בבחינת ‘גאולה עצומה’.

Future Meat הוקמה על ידי יעקב נחמיאס ב-2017. החברה, שפועלת מירושלים, גייסה 2.2 מיליון דולר בהובלת זרוע ההשקעות של ענקית המזון האמריקאית Tyson Foods ובהשתתפות הקרנות 2G Ventures ו-BitsXBites וכן, חברת המזון הישראלית נטו. סטארטאפ ישראלי נוסף שמפתח בשר מעבדה הוא SuperMeat (סופרמיט), שהשלים לאחרונה גיוס של 3 מיליון דולר.

יניב אביטל

עורך אתר גיקטיים, ובזמנו החופשי גיק, קופירייטר, אבא, חולה על גאדג'טים וקוד, לא בהכרח בסדר הזה

הגב

3 תגובות על "בדרך להמבורגר מהמעבדה: Future Meat מגייסת 2.2 מיליון דולר"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* שימו לב: תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, לרבות דברי הסתה, הוצאת דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב ו/או בניגוד לדין ימחקו. Geektime מחויבת לחופש הביטוי, אך לא פחות מכך לכללי דיון הולם, אתיקה, כבוד האדם והדין הישראלי.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
קורא
Guest

חיות זה נשחטות, לא נשחטים. ו10 מיליארד כל כמה זמן?
אתם כבר לא בשלב שאמורות לקרות לכם תקלות כאלה :(

יצחק כהן
Guest

ב”ה

לגבי עניין הכשרות, זה הרבה יותר מורכב ואפילו קצת מפליא אותי דבריו של הר’ שרלו

בהלכה יש דיון בנוגע להכנת גבינה באמצעות מעיים של חיה לא כשרה, ונפסק להלכה שדבר המעמיד אינו בטל אפילו ב 1000 (הכוונה לכל מספר, היות ובשר וחלב בטל ב 60)

וכאן באמצעות התהליך ברור שמדובר על דבר המעמיד, ויותר מכך שרואים שאין צורך נוסף בבהמה

אז בוודאי שמבהמה חיה אסור לקחת היות וזה כאבר מן החי
מה שכן ניתן לדון עליו זה לקיחה מבהמה שנשחטה כהלכה ומזה גידלו וכו’

זה דברים לא פשוטים שדורשים הרבה בדיקות והבנה עמוקה של כל התהליכים

ASD
Guest
אבל אין פה שום שחיטה. לוקחים תא גזע בצורה שלא פוגעת ביצור החי וממנו מפיקים את הבשר. ואז ממשיכיםלהפיק עוד ועוד על בסיס התא הזה. אין פה שום עניין של שחיטה. אני מניח שמבחינה הלכתית, האיסור על בשר וחלב עדיין מתקיים כי יש פה עדיין בשר (הרי האיסור לא נובע מקיום או אי קיום השחיטה אלא מקיום הבשר עצמו).צריך לזכור שאיסור חלב ובשר עוף הינו מותר בתיאוריה, אבל נאסר לאורך השנים עקב מראית עין אז על אחת כמה וכמה שאיסור בשר וחלב ולא משנה מה מקורם ימשיך לעד. וכמובן שבשר שגודל מתא של חזיר עדיין אינו כשר כי התא המקורי… Read more »
wpDiscuz

תגיות לכתבה: