בשר מעבדה שתוכלו לאכול בקרוב: Future Meat גייסה 14 מיליון דולר
בשנה הבאה תקים החברה הישראלית מתקן לגידול בשר, ממש פה בישראל, ושנה לאחר מכן כבר תוכלו לאכול בשר אמיתי מבלי לפגוע באף חיה בדרך
בשנים האחרונות אין כמעט אדם שלא שמע על מהפכת תחליפי הבשר, ונראה שלכולם ברור שהעולם מתקדם בצעדים קטנים לצמצום השימוש בבשר כפי שאנחנו מכירים אותו, והסטארטאפים הישראליים גם לוקחים חלק לא קטן במהפכה הזאת. חברת Future Meat שמפתחת בשר מעבדה שגדל ללא כל סבל מצד החיות, מודיעה היום (ה') על השלמת סבב גיוס A בהיקף של 14 מיליון דולר בהובלת S2G Ventures ו-Emerald Technology Ventures. כמו כן השתתפו בסבב Manta Ray Ventures, Bits x Bites ומנכ"ל Monde Nissin, הנרי סוסנטו, שמפתחת גם היא תחליפי בשר משלה.
מתכננת לפתוח בישראל מרכז לייצור בשר מעבדה כבר בשנה הקרובה
Future Meat הוא לא בדיוק תחליף בשר, כיוון שהוא כן מבוסס פיזית על בשר. כדי לגדלו, נוטלים תאי גזע מהחי בתהליך שלדברי החברה אינו גורם סבל לחיה, ולאחר מכן מגדלים אותו בביו-ריאקטור. בתהליך הגידול אותם תאי גזע הופכים לתאי שריר ולתאי שומן והם למעשה אינסופיים, כלומר, אחרי הדגימה הראשונית של התאים ניתן לשכפל אותם שוב ושוב מבלי להשתמש בחיות אחרות. לטענת החברה, התהליך מוביל לכך שהמרקם והטעם המקורי של הבשר נשמר.
Future Meat לא נמצאת לבד בשוק בשר המעבדה, בו נמצאת גם SuperMeat, אך בשיחה עם גיקטיים מסביר פרופסור יעקב נחמיאס, מייסד Future Meat, מדוע שיטת הגידול שלה יעילה יותר: "אנחנו עובדים על תאים של רקמת חיבור, הקרויים פיברובלסטים, שלא נעשה בהם שינוי גנטי ולכן הם GMO-Free. התאים שלנו גדלים בתרחיף ללא משא, ולכן מסוגלים להגיע לצפיפות תאים מאוד גדולה. מהסיבה הזאת התהליך שלנו בערך פי 10 יותר יעיל מהמקובל בתחום". בנוסף, הטכנולוגיה של החברה מאפשרת שימוש חוזר בחומרי התזונה של התאים בתהליך, שהם רכיב מרכזי בעלויות גידול התאים. האלמנט הזה הוא שיאפשר לדברי נחמיאס להגיע לעלות יצור דומה לבשר מן החי.
בהשוואה לתהליכי ייצור בשר קיימים, מעבר של גידול בשר בשיטה של Future Meat מוביל להפחתה של 99% בשטחי הגידול הנחוצים והפחתה של 80% בפליטת גזי חממה. בחברה מסבירים כי כספי הגיוס ישמשו להמשך פיתוח המוצר, וכמו כן לבניית מתקן לייצור הבשר המדובר שעתיד להפתח בישראל כבר בשנת 2020 והלפיק מוצרים ראשונים לשוק ב-2021.
ב-Future Meat מדווחים לראשונה כי החליטו לשנות את הרכב המוצר שלהם, ובעצם לשלבו עם חומרים מן הצומח בדומה לתחליפי בשר תעשייתיים קיימים דוגמת Impossible Meat ו-Beyond Meat, ולמכור אותם בשלב ראשון בכ-330 דולר לקילו "עוף" וכ-440 דולר לקילו "בקר", וטוענים כי מדובר במחיר עלות עבורם בייצור מצומצם של 5 ליטרים. בהמשך, לאחר שלב הפיילוט שעתיד להסתיים כבר ב-2022 החברה מתכננת להשיק מוצרים שעשויים מ-100% בשר שגודל במעבדה במחיר של כ-22 דולר לקילו.
החלבון והמרקם של המוצר ההיברידי של Future Meat יגיע מעולם הצומח, בעוד הטעם והריח יגיעו מתאי עוף או בקר מתורבת. בהמשך, נחמיאס חושף כי החברה תפתח את ספריית התאים שלה מעוף ובקר גם לכבשים, דגים וחיות אחרות, אך בינתיים החברה מתעסקת באופטימזציה לתהליך.
לא מתחרים ב-Impossible ו-Beyond
נחמיאס גם לא חושש להסביר את מקומה של Future Meat בעולם שבו Impossible Meat ו-Beyond Meat מגייסות מאות מיליונים ומייצרות בייצור המוני: "אנחנו לא מתחרים בדיוק על אותו שוק כמו Beyond Meat ו Impossible Foods. החברות האלה פונות בעיקר לשוק הצמחוני, או לאנשים שרוצים להפחית בצריכת הבשר מטעמי מצפון או רגישות אקולוגית. הצפי הוא שפלח השוק הזה יגדל בשנים הבאות. אנחנו ב-Future Meat, פונים לכל השאר. להורים שקונים בשר בסופרמרקט לילדים שלהם, ולאנשים כמונו שמאוד אוהבים טעם וריח אמיתי של בשר. מדובר פה בנתח העיקרי של השוק".
כמו כן, נחמיאס מסביר כי בניגוד למוצרים הקיימים בשוק, המוצר של Future Meat מכיל שומן מעולם החי שלא פוגע בבעלי חיים, מה שגורם בעת שריפה לשיחרור של מאות Polyaromatic hydrocarbons שאחראיים לארומה וטעמי האוממי שהפה האנושי מצפה לו בעת אכילת בשר. "המוצרים שלנו מחליפים את הבשר בשלמותו ולא רק את המרקם", הסביר.
הגב
12 תגובות על "בשר מעבדה שתוכלו לאכול בקרוב: Future Meat גייסה 14 מיליון דולר"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
רק חבל שזה לא יהיה כשר…
מי אמר שזה לא כשר ? תאים נלקחו מחיה כשרה לאחר שחיטה כשרה גם היא
היא לא נשחטה..
"כדי לגדלו, נוטלים תאי גזע מהחי בתהליך שלדברי החברה אינו גורם סבל לחיה".
זה נקרא אבר מן החי.. וזה לא כשר.
מה הבעיה לשחוט ולקחת מיד את התאים? שאז לא יוכלו להגיד לטבעונים שאפילו הפרה הראשונה שממנה התחיל התהליך לא סבלה..
אבל השוק הכשר שווה הרבה יותר מהטבעוני, ובהנחה שהמחירים יתחילו להיות תחרותיים, כדאי מבחינה עסקית שזה ייחשב כשר.
אין לי מושג גם לכמה טבעונים יהיה אכפת שפרה אחת נהרגה בראשית התהליך. כבר קשה להתמיד כשזו הסיבה ובטח כשיעברו הרבה שנים מהפרה הראשונה..
בכל אופן לא בטוח שזה לא יהיה כשר, אבל אני מקווה שמישהו נותן על זה את הדעת. הרב יובל שרלו טען שאולי זה בכלל לא יהיה בשרי
כמו שג׳לטין מעצמות חזיר הוא כשר לפי הרב עובדיה בגלל העיבוד המאסיבי, כך גם פה, יהיה כשר פרווה
אז אם נהרוג את החיה זה נחשב כשר, אבל אם רק נדקור אותה עם מזרק, וניקח קצת תאים, זה פתאום יהיה לא כשר? אתה מבין את האבסורד? בואו ניתן לרבנים להחליט מה כשר ומה לא ולא לחבורה של גיבורי מקלדת.
האם אפשר להשקיע בכם?
בהצלחה!! מחזיקים לכם אצבעות
לא יעבוד בארץ. אנשים ייקנו בשר רגיל כי הוא זול יותר מאוד פשוט. זה אחלה רעיון למדינות עם כסף לא למדינות עוני כמו ישראל
אנשים גם אמרו שהאינטרנט לא יעבוד, שזה טרנד. או כאלה שאמרו שעגלה שנוסעת בלי סוסים זה גימיק שלא יעבוד. יקירי, זה העתיד נקודה. עוד עשור (בהגזמה) זה הבשר העיקרי שימכר במחירים שנמוכים מהמחירים של הבשר כיום. בשר רגיל יאכל רק במקרים מיוחדים ובמחירים גבוהים ובכל מקרה יחשב למאוד לא מוסרי בהתחשב בעובדה שכבר לא יהיה צורך להרוג.
שימו לב שימו לב – הנה גיע עוד טוקבקיסט מזן ה-"לא יעבוד בארץ".
אם בשר רגיל זול יותר, אז זה לא יעבוד באף מקום. ככה כלכלה עובדת. אנשים מעדיפים לקנות בזול. אין קשר לארץ ותגובות מסוג שלך סתם מתנשאות כאילו שאתה פרופסור לצרכנות ישראלית ויודע את רזי הנפש של הישראלי המצוי שיחליט לא לקנות בשר מעבדה כי הוא חי "בארץ".
מוזמנים להצטרף לקהילת חקלאות תאית ישראל
https://www.facebook.com/cellularagricultureisrael/?modal=admin_todo_tour