Fundbox הישראלית מגייסת 17.5 מיליון דולר [גיוס]
חברת הסטארטאפ הישראלית מגייסת 17.5 מיליון דולרים במטרה לעזור לעסקים קטנים ובינוניים לקבל את תשלומי החשבוניות שלהם בזמן.
חברת הסטארטאפ הישראלית פאנדבוקס (Fundbox), אשר עוזרת לעסקים לנהל ולהסדיר את תשלום החשבוניות שלהם, מודיעה על השלמת סבב גיוס ראשון בסך 17.5 מיליון דולרים. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה קרן Khosla Ventures.
משקיעים נוספים שהשתתפו בגיוס הנוכחי כוללים את רון קונווי מ-SV Angels, ויקראם פנדיט, מנכ”ל Citi Bank לשעבר, תומס גלוסר, מנכ”ל תומסון רויטרס לשעבר, ג’יי מנדלבאום, ראש האסטרטגיה והתפעול בבנק ג’יי פי מורגן צייס, אמיל מייקל, סמנכ”ל עסקים ותפעול ב-Uber, שלמה קרמר, דייויד קרל, מייסד ויושב ראש ISE (הבורסה האלקטרונית הראשונה והגדולה בעולם), אוניברסיטת סטנפורד, אחדים ממייסדי PayPal, קרן LionBird ומספר משקיעים נוספים.
דואגת לעסקים הקטנים
פאנדבוקס הישראלית פיתחה פלטפורמה המאפשרת לעסקים קטנים ובינוניים לקבל תשלום מיידי עבור החשבוניות השונות שלהם ולהפטר מאחד מהמנהגים המגונים ביותר הקיימים כיום בתחום זה: שוטף פלוס 30, 60, 90 וכך הלאה. לדברי החברה, מדובר באחת מהבעיות המשמעותיות של עסקים אלה, שלמעשה מונעת ומגבילה את הצמיחה של העסק שלהן.
בפועל, החברה מציעה לעסקים קטנים את היכולת לתקן את תזרים המזומנים שלהן באמצעות הקדמת התשלומים עבור החשבוניות, גם אם טרם שולמו על ידי הלקוחות עצמם. המשמעות היא שגם אם הלקוח עדיין לא העביר את התשלום המלא, פאנדבוקס תשלים את הסכום תמורת עמלות קבועות מראש, אותן יכולים העסקים לבדוק מבעוד מועד ישירות באתר החברה.
למעשה, פאנדבוקס מבהירה כי בניגוד לנותני אשראי מסורתיים או חברות פקטורינג, באמצעות השימוש בפלטפורמה שלה בעל העסק ישאר בשליטה ויהנה מגמישות של מוצר הפשוט לשימוש, בעל עיצוב נקי המציע שקיפות מלאה וכמובן, במחירים נמוכים מאלה של חברות האשראי.
מודדים את הסיכון
השימוש במוצר נעשה בקליק אחד עבור בעלי העסקים, כאשר מאחורי הקלעים מנועי הסיכון של החברה אוספים נקודות מידע ומעבדים אותן, זאת במטרה להעריך את הסיכון של בית העסק עצמו וכל חשבונית בנפרד בצורה אוטומטית ומיידית.
המנועים של החברה מסוגלים להוריד את טעויות האנוש וההטיות האישיות מתהליך הערכת הסיכון, כאשר הניתוח לא מתמקד רק ברמה הפיננסית, אלא גם הסתברותית, פסיכולוגית והתנהגותית. כמובן שבסוף התהליך, הכסף מועבר מיידית אל חשבון הבנק.
עוד מציינת החברה כי בניגוד לתהליכים הסטנדרטיים בבנק, חברות האשראי או הפקטורינג – אין סכום נמוך מידי, כיוון שתהליך החיתום אינו כרוך במשאבי אנוש ועלותו נמוכה במיוחד. כך, בעל העסק משלם רק על הכסף שהוא משתמש בו ולא מעבר לכך.
נכון להיום החברה עובדת עם אלפי עסקים קטנים בארצות הברית ומעבדת אלפי חשבוניות מידי יום. אך פועלת בארצות הברית בלבד. למרות זאת החברה מבהירה כי מתכננת להרחיב את שירותיה לארצות נוספות, כאשר גם ישראל נמנת ביניהן.
איל שנער, מייסד ומנכ”ל החברה מציין כי “זיהינו הזדמנות חסרת תקדים לשימוש בחדשנות מבוססת נתונים לשוק שבור, שלא זוכה לתשומת הלב הראויה מהשחקנים הפיננסים המסורתיים. אנחנו מתמקדים כיום בלאפשר לעסקים קטנים לקבל תשלום מיידי עבור חשבוניות שהונפקו על ידם ועדיין ממתינות לתשלום”.
עוד הוסיף שנער כי “החזון מאחורי החברה הוא גדול במיוחד הודות לטכנולוגיה הייחודית של פאנדבוקס שמגדירה מחדש תעשיות שלמות, שלפתע נוצרה בהן הזדמנות ל’דיסרפשן’ סביב ניתוח מתקדם של דאטא ייחודי. אנחנו מתחילים בפתרונות לעסקים קטנים כיון ששם יש לנו השפעה חיובית מיידית, אבל העתיד של החברה הרבה יותר משמעותי ונרחב”.
פאנדבוקס נוסדה ב-2012 על ידי איל שנער, תומר מיכאלי ויובל אריאב. משרדיה הראשיים ממוקמים בסן פרנסיסקו, קליפורניה ומרכז הפיתוח של החברה ממוקם בתל אביב.
הגב
2 תגובות על "Fundbox הישראלית מגייסת 17.5 מיליון דולר [גיוס]"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אז הם לא פותרים כלום! אם כבר, הם לוקחים עוד עמלות מעסקים קטנים, גם משאירים אותם עם פחות כסף וגם משמרים את המצב הקיים של מוסר התשלומים הירוד של הספקים
זה ממש מבאס…
מניסיון: הפתרון לכל שטויות השוטף+קשקוש הוא סופר פשוט. מסרבים לחתום על חוזה עם שוטף פלוס, נקודה. מספקים חשבוניות מס קבלה, רק לאחר שקיבלתם את הכסף ומציינים זאת כתנאי כבר בחוזה. מי שלא רוצה או מתחיל לעשות לכם קולות של בזאר טורקי, לא צריך – שילך לחפש. יהיו לכם מספיק לקוחות אחרים שכן יסכימו אם תתעקשו על הנקודה הזאת. הרי לא כדאי לכם לעבוד עם אנשים וארגונים עם מוסר תשלומים גרוע גם ככה, אז למה בכלל להכנס לזה?