לא מסתפקים באזהרה: אתרי חדשות בצרפת החלו לחסום משתמשי אד-בלוק
האתרים בצרפת הקפיצו את המאבק בחוסמי הפרסומות משלב ההסברה אל שלב הסנקציות. מחקר טוען כי שלושים אחוז מהצרפתים משתמשים בחוסמי פרסומות
אף אחד לא אוהב פרסומות. כבר שנים שמתנהל מאבק בין האתרים שמתפרנסים מפרסומות לבין הגולשים, כאשר האחרונים מתקינים כל תוסף אפשרי לדפדפן על מנת להימנע מהן. עד כה האתרים נקטו בצעדים הסברתיים כמו בקשות מנומסות להסיר את חוסם הפרסומות, אבל הסיפור הבא מקפיץ את המאבק בין הצדדים שלב אחד למעלה.
קבוצת אתרי חדשות בצרפת יצאה בקמפיין חדש – במשך שבוע שלם כל גולש שמותקן על הדפדפן שלו חוסם פרסומות ייחסם בעצמו מאותם אתרים. כדי לחדש את הגישה אליהם ידרש הגולש להסיר את חוסם הפרסומות שלו.
הקמפיין אורגן על ידי איגוד של מוציאים לאור ברשת שנקרא GESTE. בין המשתתפים בקמפיין ניתן למצוא את העיתונים Le Monde, Le Paeisien ו- L’Équipe, כמו כן את שירות הזרמת המוזיקה הצרפתי Deezer. לדברי GESTE, מטרת הקמפיין היא להזכיר לקוראים ש”התוכן והשירותים שלהם אינם מגיעים בחינם” ושפרסום הוא מקור הכנסה שאינו בר החלפה. על פי מחקר שפורסם בתחילת החודש (לינק בצרפתית), שלושה מתוך כל עשרה צרפתים משתמש בתוכנה לחסימת פרסומות.
“כדי ש-400 העיתונאים שלנו יספקו לכם כל יום חדשות אמינות, מגוונות ובאיכות גבוהה”, כתב ג’רום פנוגליו (Jerome Fenoglio), העורך הראשי של העיתון היומי Le Monde, לגולשים שחסמו פרסומות, “אנחנו חייבים להסתמך על הכנסה מפרסומות”.
המלחמה בחוסמי הפרסומות מתרחבת
האיגוד GESTE אינו הראשון שיוצא בקמפיין מסוג זה נגד חוסמי הפרסומות ברשת. אתר האינטרנט של העיתון הכלכלי פורבס והאתר של עיתון הטבלואיד הגרמני בילד (Bild) יצאו בעבר בקמפיין דומה, כאשר בילד הציע לקוראיו לבחור – הסירו את חוסם הפרסומות או שלמו 2.99 אירו לחודש כדי לקבל שוב גישה אל התוכן של האתר.
אפשר בהחלט להבין את הצורך הנואש של האתרים להתפרנס מפרסום, אבל מצד שני עליהם להתחשב גם בנוחות של הגולשים. מישהו צריך להסביר למפרסמים שפרסומות שקופצות לנו מול הפרצוף בחלון חדש מבלי שביקשנו או פרסומות שעושות רעש ברגע שהעכבר עובר על פניהן בטעות אינן אפקטיביות מהסיבה הפשוטה – הן מעצבנות מדי. כל עוד המפרסמים אינם מפנימים את המסר ומתאימים את הפרסומות שלהן כך שלא יהוו מטרד בלתי נסבל לגולשים, כל הצדדים המעורבים ימשיכו לצאת מופסדים מהעניין.
הגב
15 תגובות על "לא מסתפקים באזהרה: אתרי חדשות בצרפת החלו לחסום משתמשי אד-בלוק"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אתרים שחוסמים גולשים, מבחינתי לא קיימים.
אתרים שאין להם מודל כלכלי (פרסומות זה לא מודל כלכלי), אין להם זכות קיום.
ברוכים הבאים לאינטרנט 2016.
פרסומות הם בהחלט מודל עסקי, שמרוויחים ממנו לא מעט, אגב.
רוב האתרים שאתה משתמש בהם מכילים פרסומות ובלעדיהן אין קיום לאתר.
ה”קסם” הזה שבמסגרתו קיימים אלפי אתרים גדושי תוכן שעולים הון לייצור תוכן, בניית אתר, תחזוקה ועוד המון, שאתה יכול להיכנס אליהם בלי שום מגבלה ובצורה חופשית לחלוטין, מתאפשר אך ורק באמצעות הפרסומות.
ברוכים הבאים לאינטרנט 2016.
אז שנינו די מסכימים ברוב הנקודות, למעט לגבי המסקנה המסתמנת מדבריך שהינך בכל זאת “נציג המפרסמים”.
מה שגורם להאמין כך, הוא העובדות ששנינו רשמנו והסכמנו להן, מהן נובע שהפעולה המתבקשת אינה זולת התקנת תוסף חוסם פרסומות עד אשר יעלה עשן לבן מטעם המפרסמים. התנגדותך לרעיון הזה מעידה על אינטרס.
ראשית-אל תקח את ענין נציג המפרסמים בכבדות-זה בסדר גם אם היית עובד עבורם, ואני מאמין לך שאתה לא.
כוונתי בלהעלות “עשן לבן” לא היתה שיפסיקו לפרסם, כי כתבתי שאני ואחרים מעוניינים בפרסומות שמגלות מוצרים ושירותים חדשים, ואני אף רשום ומקבל מיילים וסמסים מהרבה גורמים ובהסכמתי המלאה.
הכוונה הינה לאופן יצירת הפרסומת-שתהיה עניינית ומושכת, אך שלא תפריע בקופצניות וברעש וגם שלא תכביד על משאבי המחשב או הטלפון.
בתור איש הייטק, אני יודע שזה אפשרי ובקלות, אך המפרסמים טרם הפנימו שיחס גורר יחס. הזלזול שלהם בלקוחות גורם לנו לחסום אותם. זה ימשיך להיות כך, עד שהם ישנו את דרכיהם.
אז מסתבר שאני מסכים איתך במאה אחוז…
:)
הבעיה הגדולה משתי אלה שהזכרת הינה העיכוב לזרימת הדפדפן והטלפון או המחשב בכללותו.
מישהו בשנות התשעים אהב את הרעיון של הפלאש ודומיו וזה התפרס על כל חלקה טוב תוך שהוא חונק את משאבי המחשב.
אם מי מהאתרים הישראליים יעז לעשות פרויקט דומה-פשוט נחרים אותו.
אם הפרסומות לא היו זוללות משאבים ומעצבנות כפי שהוסבר בכתבה-באמת שלא הייתי מתקין תוסף חוסם בגלל שגם הוא לוקח קצת משאבים, אבל הפרסומות בארץ מוגזמות ברמת העצבון וההאטה למחשב שחייבים להתקין חוסם.
אם הפרסומות באתרים לא היו כאלה צעקניות ונאחסיות אז אף אחד לא היה משתמש בad block.
מעניין לראות מה יקרה כשYNET יתחיל לחסום משתמשים, האתר ימצא את עצמו מעלה כתבות לעובדים שלו. מה שעובד בצרפת לא בהכרח יעבוד בישראל! תמיד יהיה תחליף לYNET/MAKO
להפך.
בצרפת, שגדולה ביחס לישראל, יש גם מספר רב יותר של אתרים, ולכל אתר יש תחליף. לכן, בצרפת ביצעו את המהלך כמה אתרים גדולים במקביל.
בישראל, שניתן לספור על כף יד אחת את מספר אתרי החדשות הגדולים שלה, קל הרבה יותר לעשות את המעבר הזה. כל מה שצריך זה החלטה של שלושה אתרים בבת אחת. למעשה, גם אם רק אתר אחד יחסום, לדוגמה ynet, אני מאמין שהוא לא יפגע מכך בכלל, מכיוון שבמובן מסוים אין לו תחליף אמיתי.
Ynet ניסו פעם לאפשר תגובות רק למשתמשים רשומים.
זה לא עבד והרבה אנשים הפסיקו להגיב, אז הם ביטלו את המגבלה הזו.
בארץ לא פראיירים ולא נסכים שיפגעו בנו עם פרסומות בוטות, אז כדאי שילמדו לכבד אותנו.
הדיבור כאן הוא על פרסומות באופן כללי, ולא על פרסומות בוטות, שזה ברור שצריך להיפסק.
אין לי בעיה עם פרסומות צנועות בלי נשים חשופות בצד שהאתר . אבל לא שמסתירות תוכן או פותחות אתרים בלי רשותי או משתמשות בכח עיבוד של המכשיר כדי לכרות מטבעות.
רק בגלל זה אני משתמש בחוסם