פורמט וידאו חדש חותך בחצי את גודל הקבצים, בלי לפגוע באיכות
פורמט ה-VVC (או H.266) מבטיח לשמור על איכות של קובצי וידאו, תוך חיסכון משמעותי בגודל שלהם, מה שיקל על חיינו כשנרצה לאחסן או להזרים אותם
אחרי שהביא לנו פורמטי קבצים כמו MP3, ששינה את עולם המוזיקה ואת האופן שבו אנחנו שומעים מוזיקה, ופורמטי וידאו כמו H.264 ו-H.265, מכון המחקר הגרמני Fraunhofer רוצה לשנות שוב את העולם על ידי פורמט חדש שמציע כיווץ משמעותי של קובצי וידאו.
אותו קובץ, חצי מהגודל – והאיכות זהה
Fraunhofer הציגו פורמט חדש לכיווץ קבצי וידאו בשם VVC, או H.266 – הממשיך הישיר של קבצי ה-HEVC (או H.265) הנמצא בשימוש מאז 2013. ב-Fraunhofer אומרים כי אם הדור הקודם של דחיסת הקבצים שלהם היה ידוע בהקטנת גודלם של קבצי הווידאו, הדור החדש יהווה "פריצת דרך" מבחינת יעילות הקידוד שלו.
על פי מכון המחקר הגרמני פורמט הקבצים החדש יצמצם את גודלם של קובצי הווידאו בכ-50% וכל זאת מבלי לפגום באיכות הקובץ (Lossless). על ידי שימוש בפורמט החדש, קובץ וידאו ב-4K באורך של 90 דקות, ששוקל כיום כ-10 גיגה-בייט יצטמצם משמעותית וישקול רק 5 גיגה-בייט.
היתרון המשמעותי בשימוש בפורמט החדש וצמצום משמעותי של גודל הקבצים, הוא העובדה שיהיה קל יותר להזרים קבצי וידאו באיכות גבוהה בטלוויזיה או וידאו ב-360 מעלות לטובת משקפי מציאות מדומה (VR) מבלי להידרש לחיבור אינטרנט חזק בהכרח.
להצטרפות לקבוצת הפייסבוק הסגורה של גיקטיים, לחצו כאן
הפורמט החדש, VVC (או Versatile Video Coding), מתאים לדחיסה של קובצי וידאו מהאיכויות הנמוכות יותר (480p) ועד 8K ומגיע עם תמיכה ב-HDR. ב-Fraunhofer מוסיפים כי הפורמט החדש הוא Future-Proof וניתן יהיה לתאימו לקבצים ברזולוציה הגבוהה יותר מ-8K, כשזו תגיע. הפורמט יכול לתמוך גם בשינוי רזולוציה אדפטיבי בווידאו והזרמה של וידאו המותאם להפעלה במשקפי VR (וידאו מבוסס אריחים, א.א.).
השימוש בפורמט החדש יצריך גם חומרה שתתמוך בו, וב-Fraunhofer אומרים כי יצרניות צ'יפים גדולות כמו אינטל, קוואלקום, ווואווי, אריקסון, אפל, סוני ומיקרוסופט הן שותפות שלהם במהלך – מה שמבטיח כי הוא יהפוך לסטנדרט בתעשייה ברגע שיתחילו להגיע השבבים התואמים לו. תוכנת הקידוד התואמת לפורמט צפויה לעלות לאוויר בסתיו הקרוב.
הגב
16 תגובות על "פורמט וידאו חדש חותך בחצי את גודל הקבצים, בלי לפגוע באיכות"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
כדאי שישפרו את התמיכה הלא קיימת ב h.265 קודם.. https://caniuse.com/#feat=hevc
אתה באמת לא יודע. טלפונים מצלמים בזה, ספריות קוד פתוח קיימות ל x265, ליבות גרפיות של אינטל תומכים נייטיב החל מ 8th gen. גם דפדפנים בקישור ששלחת כמה וכמה דפדפנים תומכים אם יש תמיכה בחומרה. גוגל רוצים לקדם את הפורמט שלהם vp9/webm אז ממש לא בוער להם לכתוב תמיכה תוכנתית ולשלם רשיונות. אז מה?
מה אז מה? זה לא נתמך, אתה רואה את הטבלה, מה זה משנה שאינטל "תומכת" אם אין תמיכה בדפדפנים/אנדרואיד זה לא קיים
הפריזמה הסופר קטנה של מתכנת ווב דרכה רוב העולם צורך תוכן, אכן. האם זו דחיסה שאני יכול להתשמש בה בכל מקום ובכל מכשיר? לא? יופי זה העניין, עד שזה לא קונצנזוס זה לא יחליף את ה 264, אל תהיה מהילדים הנגנבים האלו, זו המציאות, הטכנולוגיה מעולה, הפריסה לא קיימת.
זו הדרך שכל העולם היום *מייצר תוכן* (למעט פורמטים לא דחוסים ביניים בציוד מקצועי), וזה עובד נייטיב במובייל ובחלק מהדפדפנים בדסקטופ.
אז כן, להחליט על תמיכה של פורמט וידאו מטבלה לא אינפורמטיבית בעליל ב caniuse זו פריזמה צרה.
אני אולי ילד מתלהב (לא), אבל אתה חייב לעבוד על הבנת הנקרא
האמת, קראתי עכשיו את הפוסט האחרון של חץ בן חמו והוא מסביר למה האימוץ באמת היה איטי, והשתכנעתי שאכן יש דברים בגו.
עדיין עומד מאוחורי דבריי ש"תמיכה לא קיימת" בהסתמך על caniuse זה משפט שנובע מראייה צרה מאוד
אפשר להפסיק את הרפרנס לסיליקון וואלי בכל פעם שיש התקדמות בעולם הכיווץ. באמת, מיצה את עצמה הלוך וחזור והלוך.
אף אחד לא דיבר על lossless.
H.26x הם בהגדרה lossy
אפשר הסבר למי שלא מבין?
lossy- אתה אומר לדוג' "הרקע לא שונה אז נעתיק אותו מהתמונה הקודמת" כלומר מאבד מידע בשביל לקבץ יותר
lossless – אתה לא זורק שום מידע לפח אלא מוצא דרך אחרת (ואז זה שוקל יותר)
לא מדויק. אם השחזור ב 100% זהה אז זה lossless
אם יש איזה הבדל קטן בין שני הרקעים אז זה lossy
השחזור הוא אף פעם לא 100%.
Lossless לא מאבד מידע בתהליך. לדוגמה: 5000 פעמים "1" זה גרסה מצומצמת לכתיבה של הספרה "1" כל כך הרבה פעמים (1111111111……)
בוידאו, איבוד המידע קורה בעיקר בתת דגימה של הצבע (נניח 4:2:0 מצמצמת 50 אחוז מנפח המידע בתמונה בודדת) ובאיפוס של תדרים גבוהים לאחר ביצוע DCT לתמונה.
בנוסף, ישנו איבוד כאשר "חוזים" תמונה על בסיס תמונה קודמת/אוחרת לה (P/B-frames)
חבל שאין פה שום אזכור ולו תמציתי לאלגוריתם..
מה השתנה שהופך עכשיו לעוד יותר חסכוני
Vvc זה קודק ולא פורמט…