בלי שביתות ובלי שכר מינימום: את הסמארטפון הבא שלכם ירכיבו הרובוטים של גוגל
מסתמן כי כל חברות הרובוטיקה השונות שגוגל רכשה במהלך השנה האחרונה יבואו לידי שימוש על מנת להרכיב את מכשיר הסמארטפון הבא שלנו, אך באיזה מחיר?
דיווח חדש מעיד על כך שגוגל מעוניינת להתחיל ליישם את כל הטכנולוגיה הנמצאת מאחורי חברות הרובוטיקה השונות שרכשה במהלך השנה האחרונה, כאשר הנסיינית שלה היא לא אחרת מאשר היצרנית פוקסקון.
רובוטים בפס הייצור
על פי הדיווח המגיע מה-Wall Street Journal, שיתוף הפעולה המדובר בין פוקסקון לגוגל החל כבר לפני שנה, כשאנדי רובין (לשעבר מנהל חטיבת המובייל והאנדרואיד של החברה וכיום האחראי על תחום הרוביטיקה ב-Google X), פנה אליה במטרה להגשים את חזון הרובוטיקה של החברה. שתי החברות עובדות יחדיו במטרה להפוך את החזון לדור הבא של העובדים במפעל הייצר הסיני של פוקסקון.
על מנת לממש חזון זה, נפגש רובין עם מייסד ויושב ראש פוקסקון, טרי גו (Terry Gou). מקורבים לנושא העידו כי במסגרת הפגישה בין השניים, הביע גו התרגשות לגבי אפשרות האוטומציה החדשה שמביאים עמם הרובוטים המדוברים. רובין מצידו לא יצא מופסד, שכן הביע עניין בכך שפוקסקון תהיה הבודקת הראשית לטכנולוגיה המתוכננת ותכניס את הרובוטים אל פסי הייצור.
פוקסקון עלתה לכותרות מספר פעמים בעבר, כמעט תמיד בהקשרים שליליים, כאשר שמה נקשר לרוב בתנאי העבודה והתנאים המבישים הניתנים ללמעלה ממיליון עובדי המפעל. בעוד שבתקופה האחרונה דווח כי המפעל נדרש להעלות את שכר העובדים, שכר זה ניתן על רקע של עלייה בעלויות העבודה וסכסוכי עבודה שונים.
לכן, כשמסתכלים על שיתוף הפעולה המדובר מהצד, נראה כי הכנסת האוטומציה באמצעות ליין רובוטים חדשים המסוגלים לייצר מכשירים במהירות, שאינם זקוקים להפסקה וכמובן שאינם מתלונים הוא סוג של חלום עבור מפעל הייצור, במיוחד בזמני לחץ כמו בהשקות מכשירים חדשים מבית אפל.
אין ספק שקיימת כאן הזדמנות פז עבור גוגל, שכן במהלך השנה האחרונה רכשה 8 חברות רובוטיקה שונות, המתכננות, מייצרות, מרכיבות ומפתחות סוגים שונים של רובוטים במגוון תחומים. הרכישה האחרונה שביצעה החברה בדצמבר האחרון, במסגרתה הוסיפה לרשימת החברות שבבעלותה את Boston Dynamics, חברת הנדסה ועיצוב רובוטים, היא אחד מהגורמים העיקריים בזכותה תוכל להציע את הטכנולוגיה שתניע את הרובוטים העתידיים בפסי הייצור.
מי ישלם את המחיר?
בעוד שסביר להניח שיקחו כמה שנים טובות עד שנוכל לראות רובוטים המרכיבים את מכשירי הסמארטפון, הטאבלט או שאר הגאדג'טים שלנו, נראה כי עדיין לא מאוחר מידי לשאול מה יקרה לכל אותם עובדים שיפוטרו כתוצאה מכך. לא רחוק היום שבו רובוטים יוכלו להחליף עובדים במגוון רחב של עבודות בכל רחבי העולם – וייתכן שבשלב מסויים אפילו העבודה שלכם תהיה בסכנה.
נכון להיום קל לבטל את התיאוריה מאחורי השתלטות הרובוטים, אך אנו חייבים להודות שצריך לחשוב על העתיד. כך שלפני שאתם מתלהבים מכך שלא תצטרכו לחכות לגל השני של מכשיר האייפון או האנדרואיד עד שיגיעו אליכם, אולי כדאי לחשוב קצת על המחיר שכולנו עלולים לשלם בעתיד, רק כי רצינו יותר מוצרים בקצב מהיר יותר מבעבר.
מקור תמונה: Shutterstock / industrial robot on production line
הגב
6 תגובות על "בלי שביתות ובלי שכר מינימום: את הסמארטפון הבא שלכם ירכיבו הרובוטים של גוגל"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
הבעיה היא לא בכך שאנשים יהיו מחוסרי עבודה, הבעיה היא בכך שהחברה שלנו כיום מתנה את בני האדם בעבודה על מנת שיוכלו לשרוד. באופן פרדוקסלי הסדר החברתי והכלכלי ששולט כיום בעולם גורם לבני אדם לפחד ממכונות שעלולות לשחרר אותם מעבדות מונוטונית ומשעממת במקום שישמחו על כך ויברכו על כך שהתפנה להם עוד זמן להנות מהחיים ולהיות עם המשפחה.
לא הטכנולוגיה היא הבעיה כאן אלה ההתנהלות החברתית כלכלית תרבותית שמושטטת על עקרונות מיושנים שכבר לא רלוונטיים להיום.
אתה צודק, אם לא הסוציאליזם החזירי האדם הממוצע כבר מזמן היה יכול להסתפק ב4-5 שעות עבודה ביום, הבעיה שהאדם הממוצע צריך לעבוד כפול כדי שיותר מחצי משכרו ישדד ע"י המדינה.
אז שהעובדים שמייצרים רובוטים ישבתו.
ובסוף יעשו רובוטים שמייצרים רובוטים שמייצרים רובוטים כדי לייצר רובוט שבונה ומייצר סמארטפונים.
איך לא חשבו על זה קודם????
בסופו של דבר יצטרכו שיהיו הרבה נותני שירות ותמיכה לרובוטים המתקלקלים ושצריכים עידכון כלשהו ואז יעשו עידכוני FOTA וגם אז לא יצטרכו מעדכני רובוטים למיניהם
אתה טועה:
1. כמות האנשים שנדרשת לתחזוקה פחותה בהרבה מכמות האנשים הנדרשת לייצור.
2. ברגע שיש לך איש תחזוקה במפעל אתה לא צריך מוקדי תמיכה.
3. מי אמר לך שאי אפשר ליצור מכונות שמתחזקות מכונות כולל עצמן?
כשהמציאו את מכונת התפירה הראשונה המוני תופרים שרפו אותה בדיוק מאותו חשש, ואכן היום יש הרבה פחות תופרים ותופרות מפעם, אך נוצרו מקצועות חדשים ואנשים עדיין עובדים, ועדיין צריכים הרבה מאוד אנשים עובדים וכך זה ישאר. כל עוד לאדם יש יתרון כלשהו על המכונה תהיה לו עבודה ותהיה לו איזה שהיא פרנסה, ובכמה מאות שנים הבאות תמיד יהיה לו יתרון כלשהו, מה יהיה אז אי אפשר לדעת. בכל אופן החברות הגדולות ממש לא מעוניינות שאנשים יהיו חסרי עבודה כי אז הם לא יוכלו לקנות את המוצרים שלהם.
אחרית הימים מתקרבת במהירות וגוגל רוצה לקחת אחריות……