הבנק הדיגיטלי החדש של אמנון שעשוע יצא לדרך
אחרי 43 שנים, בנק חדש בישראל: הבנק הדיגיטלי הראשון של מייסד מובילאיי יוצא לדרך; בלי סניפים, אבל עם דגש חזק על טכנולוגיה ו-AI
אחרי 43 שנה: בנק חדש בישראל שאינו נמנה על 5 קבוצות הבנקאות הגדולות. הבנק הדיגיטלי הראשון, המיזם השאפתני של פרופסור אמנון שעשוע, יוצא לדרך במסגרת של פיילוט ויציע את כל השירותים הבנקאיים – ללא סניפים ועם דגש על טכנולוגיות ו-AI.
עד 1000 לקוחות
הבנק שנמצא בבעלותו של שעשוע, מנוהל על ידי המנכ"ל גל בר דעה והיו"ר שוקי אורן, לשעבר החשב הכללי במשרד האוצר, קיבל רישיון מבנק ישראל בדצמבר 2019 והוא רוצה להציע "אלטרנטיבה אמיתית למערכת הבנקאית המסורתית".
הבנק יפעל ללא סניפים, באמצעות שילוב של טכנולוגיה ובנקאים אנושיים, שיעניקו שירותים מסביב לשעון (באמצעות צ'אט ומוקד טלפוני). זאת, במטרה לתת ללקוחות שירות מותאם אישי לכל לקוח, בלי להמתין זמן רב לשיחה או לחפש חניה לפגישה בסניף. בבנק מדגישים שכל תהליך פתיחת החשבון יהיה דיגיטלי לחלוטין, ללא צורך בנציג אנושי ועם אישור מיידי של מסגרת אשראי.
הבנק נמצא תחת פיקוח צמוד של המפקח על הבנקים בבנק ישראל – בדיוק כמו שאר הבנקים – והוא יציע את כל השירותים הבנקאיים הקיימים היום במערכת הבנקאית ובכלל זה חשבון אישי, חשבון זוגי, הלוואות, פיקדונות, כרטיסי אשראי, ניירות ערך, ערבויות, הוראות קבע ומט"ח. בהמשך, הוא צפוי גם להציע משכנתאות וכרטיסי אשראי – דרך ישראכרט.
כאמור, היום (א') החל הבנק בפעילות במתכונת של הרצה, אולם במהלך הרבעון השלישי של 2021 הבנק יאפשר הצטרפות של עד 1000 לקוחות מהציבור הרחב, שיהיו שותפים, על פי ההודעה, "לעיצוב הבנק לקראת השקתו לציבור הרחב בסוף 2021". בינתיים ניתן להצטרף לרשימת המתנה באתר הבנק.
אמנון שעשוע: "מהפכת הבינה המלאכותית מגיעה לבנקאות"
פרופסור אמנון שעשוע, מייסד ובעלים אמר בתגובה לתחילת הפעילות: "מהפכת הבינה המלאכותית כבר כאן, עכשיו היא מגיעה לבנקאות. המערכת הבנקאית צמאה לחדשנות ותחרות אחרי שקפאה על השמרים שנים רבות. בנינו טכנולוגיה פורצת דרך במטרה להטמיע אותה גם בשוק הגלובלי וכדי לבנות את הבנקאות מחדש, לטובת הלקוחות"
שוקי אורן, יו"ר הבנק: "בשיאו של משבר עולמי, עשינו את הלא יאומן והקמנו בנק שלם מאפס. תחילת הפעילות שלנו היא אירוע משנה שוק. אחרי שנים, קם בנק עצמאי חדש שיציע לראשונה אלטרנטיבה תחרותית אמיתית עם חווית שירות שלא קיימת היום"
גל בר דעה, מנכ"ל הבנק הדיגיטלי הראשון: "נטפליקס הרגה את בלוקבאסטר, ספוטיפיי שיבשה את ענף המוסיקה, טסלה השאירה אבק לפורד ומיצובישי. ענף הבנקאות הוא בין הענפים הבודדים שלא עבר מהפכה. מותגים גדולים וותיקים שולטים בשוק עם מעט מדי תחרות ומציעים בדיוק את אותם המוצרים. נציע בנקאות חדשנית, שתיתן לאנשים חופש מהדאגות שלהם סביב כסף. אין לנו כוונה להרוויח מחוסר הידע של הלקוחות שלנו ונעשה הכל כדי שהם לא יהיו במינוס ויבינו בדיוק על מה הם משלמים".
הגב
25 תגובות על "הבנק הדיגיטלי החדש של אמנון שעשוע יצא לדרך"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
לא רשמת איך נקרא הבנק בכל הכתבה
"הבנק הדיגיטלי הראשון"
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%91%D7%A0%D7%A7_%D7%94%D7%93%D7%99%D7%92%D7%99%D7%98%D7%9C%D7%99_%D7%94%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F
זה אכן מבלבל אבל הבנק נקרא ״הבנק הדיגיטלי הראשון״
יש עדיין הרבה שירותים שמצריכים בנקאי פיזי. אני נאלץ להגיע לסניף פעמיים – שלוש בשנה (ענייני משכנתא, צ'קים מחו"ל, מקרי קיצון שלא נתקלים בהם ביום יום). בנק דיגיטלי יש כבר בישראל – פפר, והוא בהגדרה בנק מצומצם בלי שירותים בסיסיים כמו חשבון משותף. הבנק החדש הזה יתן 95% מהשירותים בלי בעיה, אבל ב5% תשארו תקועים – כלומר זה טוב לחשבון משני.
חסן, יש לך ולרבים מה שנקרא קיבעון מחשבתי.
דוגמאות:
– בענייני משכנתא – מה הבעיה שהפגישות ייעשו בזום?
– צ'קים מחו"ל – סריקה או כספומטים.
– כל דבר אחר – לחשוב מחוץ לקופסא.
הבנק מסכים לעשות פגישות בזום? למיטב ידיעתי אני נדרש להגיע לסניף
תן אסמכתא ל"מיטב ידיעתך".
נשמע שאתה מנחש רק כדי להגיב ולהציג לכולם את האקסיומה שלך, בלי גיבוי עובדתי.
א. מה היתרון על פני פפר? לפפר יש בנק לאומי מאחוריו
ב. יש תמיכה מובנית במטבעות קריפטו?
https://www.digibank.co.il
למי שמעוניין
זו היתה משימה בלתי אפשרית למצוא את האתר שלהם. תודה לך על הכתובת !
תודה , מה שכן האתר ממש איטי והמכשיר שלי ממש לא , לא מתקבל על הדעת בשום צורה מבנק חדשני שעושה דברים אחרת.
מקווה שלא מעיד על הבאות, הייתי מעיף את המנהל מוצר שאחראי עליו ובודק מה הרמה של המפתחי ווב שלי .
סביר מאוד להניח שרוב מאמצי הפיתוח הלכו לכל מה שקשור בסייבר ועמידה בפרוטוקולים כדי לקבל אישור בנקאי. זה לא סותר באף צורה שגם המעטפת (שהיא נקודת ההתממשקות של הלקוח מול הבנק הדיגיטלי) צריכה להיות 100% אבל זה כן שם אור על איפה כנראה היה הפוקוס.
אולי יהיו סופסוף משכנתאות עם ריביות לא חזיריות שמשעבדות אותך בעבדות מודרנית לבנק, עד סוף חייך (סליחה, עד גיל הזהב) וגורמות לך להרגיש שאם אתה מחזיר על מיליון שלקחת מיליון וחצי, אז קיבלת משכנתא מצוינת,
פשוט כי משכנתא רגילה אתה תחזיר מיליון שמונה מאות.
"מי שאין לו משלם יותר".
אלו הם תמצית חלומותיי.
איך זה שונה מפפר בדיוק?
פפר בסופו של דבר מחובר לבנקים עם סניפים… .פה אין סניפים…
זה לא נכון, פפר לא מחובר לשום סניף וכל ההתנהלות מתבצעת דרך התכתבות בצ'אט שלהם או בוואצאפ
המפקח של הבנקים נמצא בבנק ישראל ולא באוצר כמו שרשום
אני בטאצ׳ר דיסקונט – חשבון 100 דיגיטלי – בלי עמלות – בלי סניף
חשבון זוגי
עם כל המערכת הבנקאית זמינה
ויש עוד כמה בנקים כאלה..
מה היתרון של זה…?
בנק דיגיטלי ראשון שלא יציע שרות וחיבור אל עולם הקריפטו הוא לא חדשני בשום צורה… זו אותה הגברת בשינוי אדרת… כזו כבר יש במזרחי בלאומי בפועלים ועוד… בואו, תצאו מקופסת המחשבה המיושנת של שאר הבנקים ותתנו שרות למאות אלפי ישראלים בעולם הקריפטו. אולי אז תהיו חדשניים. בוא נראה אתכם מרימים את הכפפה ובלי להתבכיין על הגבלות בנק ישראל.
האתר מרגיש חובבני ולא משרה בטחון
ממש כך
טוב לדעת שאם מישהו יבנה אתר עם טמפלייט מלוטש לתפארת ThemeForest אתה תמהר להעביר אליו את חסכונותיך
מה עם בנק אופק? הרעיון קרס סופית?
זה תמיד היה יותר "צדק חברתי כלכלי" מאשר רעיון ממשי.
כמובן שהם לא יודו שהפרוייקט מת, אבל הוא כבר שנים ב"עיכובים" ו"על סף קבלת אישור". יצא מזה איזה מותג להשקעות דרך בית השקעות אחר אאלט