בפיתוח: רשת סיבים אופטיים במהירות 73.7 טרה-ביט לשנייה
חוקרים מאוניברסיטת סאות'המפטון הצליחו לפתח טכנולוגיה פורצת דרך של סיבים אופטיים שתאפשר העברת נתונים במהירות האור.
סיבים אופטים אחראים לקצבי העברות הנתונים הגבוהות ביותר על פני כדור הארץ, וכעת נראה שסוג חדש של סיבים כאלו יהפכו אותם למהירים אפילו יותר. קבוצת חוקרים מאוניברסיטת סאות'המפטון שבאנגליה הצליחה ליצור סוג חדש של סיבים אופטיים שמסוגלים להעביר נתונים בקצב הקרוב למהירות האור.
בלתי נתפס, עדיין בפיתוח
מהירות האור, נזכיר היא 299,792,458 מטרים לשנייה. החוקרים השתמשו בטכנולוגיה החדשה של הסיבים האופטיים על מנת להעביר נתונים במהירות של 73.7 טרה-ביט לשנייה, מה שאומר שהנתונים יכולים להיות מועברים במהירות בלתי נתפסת של כ-10 טרה-בייט לשנייה, בערך פי אלף יותר מהר ממהירות העברת נתונים דרך הסיבים האופטיים המשוכללים ביותר בשוק ובזמן אחזור נמוך בהרבה.
למרות פריצת הדרך בטכנולוגיה של הסיבים האופטיים, זה עדיין לא אומר שמהירות האינטרנט שלנו תגיע למהירויות האדירות הללו. לדברי החוקרים, המהירויות הללו לעולם לא תהיינה אפשריות עם כבל סיב רופטי רגיל, בעיקר מכיוון שהנתונים מועברים דרך צינורות זכוכית אשר מאטות את מהירות העברות הנתונים באופן משמעותי. נכון להיום, בסיבים אופטיים רגילים מהירות האור בזכוכית סיליקה סובלת מירידה של 31 אחוזים לעומת המהירות המלאה של האור בוואקום.
סיבים אופטיים בישראל
בארצנו הקטנה ספקיות התקשורת הגדולות כבר החלו לפרוס את רשתות הסיבים האופטיים מסוג IC-1 בערים נבחרות. בשנה שעברה, בזק החלה בניסוי ה-Fiber NGN בפתח תקווה, והחלה לפרוס סיבים אופטיים עבור עסקים בהיקפים גדולים, כאשר הצפי הוא שכבר השנה מאות אלפי מנויים יהיו בעלי גישה לתשתית החדשה. בזק משתמשת בטכנולוגיית FTTH/B (כלומר Fiber to the home) המאפשרת לסיב האופטי להגיע עד למקום המגורים של מקבל השירות ותוכל לספק ללקוחותיה מהירויות גלישה של עד 1 ג'יגה.
במקביל, חברת הוט התייחסה בתחילת החודש לפריסת רשת הסיבים האופטיים שלה, HOTfiber. רעננה היא העיר הראשונה שרושתה ברשת במלואה וערים נוספות כגון ראשון לציון, נתניה, חיפה, באר שבע ושוהם ירושתו בנוסף בחודשים הקרובים. בחברה התחייבו כי יתחילו להציע חבילות חיבור מבוססות סיבים אופטיים בערים המרושתות במהירות האפשרית, מבלי להמתין לרישות מלא בכל הארץ.
הגב
5 תגובות על "בפיתוח: רשת סיבים אופטיים במהירות 73.7 טרה-ביט לשנייה"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
טכנולוגיה מרשימה אך לא בשלה (כנראה לפי הכתבה).
בכל אופן, צוואר הבקבוק הוא הכונן הקשיח שלנו, המודם, הראוטר, הסויץ' וכו'.
מגניב ביותר.
הכתבה סובלת מחוסר דיוק קצת מעצבן.
מהירות האור איננה הבעיה הכאן (גם אותות חשמליים נעים במהירות האור בכבל נחושת)
השאלה היא רוחב פס ודעיכה.
החוקרים כנראה מצאו דרך לאפנן מידע בצורה יעילה על הסיגנל האופטי.
לראיה, בכתבה רשום "נכון להיום, בסיבים אופטיים רגילים מהירות האור בזכוכית סיליקה סובלת מירידה של 31 אחוזים לעומת המהירות המלאה של האור בוואקום"
אם זה היה העניין אז פוטנציאל השיפור היה רק פי אחד וחצי ולא פי 70,000 כפי שמצאו בשיטה החדשה
לא הבנתי מה הקשר למהירות האור?
ניסית להשוות את מהירות האור (299,792,458 מטרים לשנייה) לרוח פס (73.7 טרה-ביט לשנייה).
למיטב הבנתי, ביחס למצב הקיים, לא המהירות עולה אלא הקיבול. או שאני טועה?!
גם אז מהירות ה-Upload בארץ תהיה 2Mb…………
כתבה מעט תלושה מהמציאות ומהעובדות.