תקדים: ה-FDA מאשר משחק מחשב כ”תרופת מרשם”
וזה לא GTA, FIFA או The Last Of Us החדש, תירגעו
המודעות המוגברת לכך שלא מעט ילדים סובלים מהפרעות קשב וריכוז בדרגות שונות העלתה על סדר היום גם את העובדה שחלק נכבד מאותם ילדים מקבלים מרשמים לכדורים כמו ריטלין וקונצרטה – שלצד השפעה חיובית על יכולות הקשב והריכוז של הילדים, מגיעים עם תופעות לוואי. לראשונה, בארה”ב אושר מהלך שיוכל, בתקווה, לצמצם את מרשמי התרופות לטובת משחק מחשב טיפולי.
לראשונה: משחק מחשב במרשם
מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) אישר לראשונה מתן מרשם על ידי רופאים למשחק מחשב המיועד לילדים הסובלים מהפרעות קשב, ריכוז והיפראקטיביות (ADHD) ושיווקו של המשחק כטיפול אפשרי בהפרעה בארצות הברית.
המשחק, EndeavorRX של חברת Akili Interactive, מיועד לילדים בגילאי 8 עד 12 וניתן לשחק בו באייפון ובאייפד. תהליך אישור המשחק כתרופת מרשם ארך שבע שנים וכלל חמישה מחקרים קליניים בהם השתתפו יותר מ-600 ילדים הסובלים מ-ADHD בניסיון להבין את יכולתו להשפיע על הפרעות הקשב והריכוז שלהם.
בחברה שפיתחה המשחק הצביעו על אחד המחקרים, שפורסם ב-The Lancet, ממנו עלה כי שליש מהילדים שטופלו בעזרת המשחק הציגו ירידה בקשיי קשב וריכוז לאחר ששיחקו בו במשך 25 דקות ביום, במשך חמישה ימים בשבוע לאורך ארבעה שבועות.
בחברה ציינו עוד מהמחקר שפורסם על המשחק כי ההשפעות החיוביות של המשחק על רמות הקשב והריכוז של הילדים, לאחר טופלו בו במשך חודש, נרשמו עד חודש קדימה. מהמחקר עולה כי תופעות לוואי שנרשמו עקב הטיפול בעזרת המשחק היו תסכול מצד הילדים וכאבי ראש.
חשוב לציין כי המחקר שזכה לבולטות מצד יצרנית המשחק בוצע על ידי רופאים שהועסקו ע”י אותה יצרנית, שאף סייגו את המאמר על המחקר וכתבו שהמידע שאספו “לא מספיק כדי להצביע על המשחק כטיפול אלטרנטיבי לטיפולים המומלצים ל-ADHD”.
עם זאת, נראה שב-FDA, שלא ממהרים בדרך כלל לאשר מתן מרשמים לתרופות חדשות, השתכנעו וכעת ניתן יהיה לראות את ההשפעות (בתקווה) של המשחק בחיים האמיתיים – ולא רק במחקרים במימון יצרנית המשחק. זה יכול להיות מאוד מעניין, במיוחד אם יירשמו מקרים חיוביים של השימוש במשחק – גם כי מדובר בטיפול רשמי ראשון מסוגו וגם כי זו יכולה להיות פריצת דרך בניסיון להימנע משימוש בתרופות הנמצאות בשוק.
הגב
7 תגובות על "תקדים: ה-FDA מאשר משחק מחשב כ”תרופת מרשם”"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
השאלה היא אם המשחק מספיק מעניין לשחק בו 4 שבועות
תזונה זה נחמד, לא מהווה תחליף לתרופות. אל תטיף להורים להפסיק עם ריטלין, אלו לא החיים שלך שייהרסו מזה (אלא אם כן אתה סיינטולוג במסווה, ואז לך ת****).
אם באמת יש לך הפרעת קשב ואם התרופות מבוססות מתילפנידאט הפסיקו להשפיע, לך לפסיכיאטר טוב, יש היום תרופות חדשות ומוצלחות
עולם הפוך. בעידן בו משחקים היו פיזיים כנראה שהקשב היה יותר מוצלח. כמו לתת שומן כתרופה להרזיה.
שאגב נכון בתזונה דלת פחמימות.. לכן דוגמה משעשעת
לא חושב שיש איזושהיא הוכחה למה שאתה אומר או בכלל לזה שיש עלייה במספר האנשים שסובלים מזה- פשוט הכריזו יום אחד שזו מחלה פסיכיאטרית ולא תכונה.
עוד הכריזו שהאשמה מטלת על משחקי המחשב למרות שאפשר בקלות לטעון שעלייה נובעת מעליה באבחון ושאם זו אכן בעיה נוריולוגית יתכן שהגורם לה הוא השינוי התעשייתי שהאנושות עברה ב50 השנה האחרונות על שלל מחלאותיו- זיהום אויר תזונה לקויה ישבנות קולקטיבית וכ”ו…
איזה ילד עם הפרעת קשב יסכים לבלות כל יום במשחק טיפולי כדי להגביר את הקשב שלו?
וזה למרות שילדינו מתמכרים בקלות למשחקי מחשב ושלי למדו כך אנגלית ברמה 5 כבדרך אגב. עדיין, להקדיש 25 דקות כל יום למשחק טיפולי, נראה לי קשוח, ועדיין אין הוכחה ש״מרפא״.