האם פייסבוק בדרך להיות למערכת ההפעלה של האינטרנט?
בחודשים האחרונים פועלת פייסבוק במטרה להתחבר למספק ספקי שירותים חיצוניים שיאפשרו למשמתשים הרשת החברתית להנות מאותם השירותים ישירות מתוך פייסבוק. האם פייסבוק בדרך להפוך למערכת ההפעלה של האינטרנט?
היום כמעט לכל אתר או אפליקציה חדשה שעולה ברשת יש אלמנט חברתי מסוים. בין אם זה לשתף חברים, לחפש בפרופיל של חברים או להסתמך על מידע שהם משתפים, רוב האפליקציות בוחרות את האפשרות הפשוטה לגשת למידע הזה, דרך חיבור לפייסבוק.
אך בחודשים האחרונים נראה שפייסבוק פועלת בכיוון דומה אבל הפוך, במטרה להתחבר לכל אותם שירותים שמנסים להתחבר אליה. כפי הנראה, המטרה הסופית שעומדת מאחורי המהלך היא להפוך את פייסבוק להאב מרכזי של כל גולשי האינטרנט, שממנו יוכלו לגשת המשתמשים לכל המידע שהם צריכים.
וידאו ומוזיקה ישירות בפייסבוק
בשבוע האחרון היינו עדים למספר שמועות בנוגע לעסקת שיתוף פעולה אפשרית בין פייסבוק לשירות המוזיקה האירופאי ספוטיפיי (Spotify). לפי השמועות נראה היה כי פייסבוק בחרה בספוטיפיי כספק המוזיקה הבלעדי, אשר יהווה את הטכנולוגיה מאחורי שירות המוזיקה החדש של פייסבוק.
אף על פי כן, הניו-יורק טיימס מדווח שלמרות שהמגעים עצמם אכן התקיימו, פייסבוק לא מעוניינת לקשור את עצמה לשירות אחד ספציפי והיא כפי הנראה נמצאת במגעים עם מספר גדול של שירותי רשת אחרים במטרה לחבר אותם לתוך הפלטפורמה ולאפשר למשתמשים לגשת לתכנים ישירות מתוך פייסבוק.
אם בוחנים את הנושא לעומק, מצד חברות השירותים השונות, לא בטוח שהעסקה בכלל משתלמת. אם נוכל לראות את רשימות ההשמעה של החברה שלנו בפנדורה ובספוטיפיי ישירות בפייסבוק ולנגן את השירים ישירות בפייסבוק, מדוע שבכלל נרצה להיכנס לאתרים עצמם?
סביר להניח שאיפשהו במודל שיתוף הפעולה קיים אלמנט שיווקי, שכן לפייסבוק מאגר המשתמשים השני בגודלו בעולם וקשה לחשוב על שירות שלא ישמח שפייסבוק "תשווק" אותו בתוך הפלטפורמה שלה.
מערכת ההפעלה של האינטרנט
יש הרואים ברכישה של פייסבוק את חברת הסטארטאפ Parakey, אשר פיתח מערכת הפעלה המבוססת לחלוטין על יישומי Web (בדומה למה שגוגל עושה היום עם ChromeOS), כסימן מקדים לעתיד.
אין ספק בכל שפייסבוק מעוניינת שהאתר שלה יהפוך לעמוד הבית שלכם ולשער הכניסה שלכם לשאר התכנים והשירותים ברחבי האינטרנט (ואם אפשר לצרוך גם אותם בלי לצאת מפייסבוק, אפילו יותר טוב), אך האם אלו צעדים ראשונים בדרך להפיכת פייסבוק למערכת ההפעלה של האינטרנט?
הגב
5 תגובות על "האם פייסבוק בדרך להיות למערכת ההפעלה של האינטרנט?"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
פייסבוק זה אתר נחמד אבל הבעיה שאם הוא יהפוך ליותר מדיי מרכזי לפייסבוק יהיה יותק מדי מידע עליינו וגם לפייסבוק תהיה שליטה בלתי מוגבלת באינטרנט וזה אומר שלא יהיו מתחרים בגלל זה פייסבוק זה רע.
נכון גם גוגל לא במיוחד טובים בעניין הזה אבל לפחות אם האתרים רצים אז הם לא רצים על הפלטפורמה של גוגל.
אם פייסבוק ישקיעו בוידאו ומוסיקה, זה תהיה הסוף של יוטיוב ואתרים דומים.
אנשים לא טיפשים, רק בגלל שהכל יהיה זמין "בתוך" הפייסבוק, זה לא אומר שיפסיקו לגלוש לאתרים חיצוניים. גם היום יש אפליקציות פייסבוק ואני לא רואה אנשים משתמשים באפליקציות כמו שהם משתמשים באתרים החיצוניים של אותן האפליקציות.
פייסבוק כעמוד בית עדיין לא הופך אותה למערכת ההפעלה של האינטרנט. גם אם יתווספו לה שירותים, היא פשוט תהפוך לעמוד בית יותר טוב, זה הכל. מכאן ועד להיות מערכת הפעלה של האינטרנט….הכותב פה קצת ניסחף,הייתי אומר. :)