פייסבוק מציגה: Timeline חדש, בעיות פרטיות ישנות

בימים האחרונים החלה פייסבוק להפיץ את פרופיל ה-Timeline החדש לכלל משתמשיה באופן הדרגתי. יחד עם הפרופיל החדש שינתה הרשת החברתית שוב את הגדרות הפרטיות שברירת המחדל שלהן יהפכו אתכם לפגיעים וחשופים (שוב)

הטיימליין החדש של פייסבוק, מקור: יח"צ

פייסבוק (שוב) מתחדשת: השבוע תחל הרשת החברתית לגלגל את ה-Timeline החדש לכלל משתמשיה, מלווה בתכונה חדשה בשם People Talking About, המאפשרת לבעלי דפים לראות מה מעניין את הגולשים ועל מה הם מגיבים הכי הרבה.

יחד עם העדכונים החדשים, נתבעת פייסבוק על כך שהיא עוקבת אחר המשתמשים. האם לא הכל זוהר ברשת החברתית?

על מה הם מדברים?

התכונה החדשה People Talking About, תהיה חלק מה-Insights הקיים כיום ותאפשר לבעלי דפים למדוד את פעילות הגולשים בדפים שלהם, הכוללת לחיצה על כפתורי Like, כתיבת תגובה, לחיצה על כפתור Share, אזכור הדף בסטטוסים פרטיים וכדומה.

בנוסף, Insights יציע מידע נרחב יותר אודות עדכון מסויים – המערכת תעקוב אחר 500 העדכונים האחרונים שפורסמו בדף שלכם ותספור את סך כל המשתמשים שלקחו חלק בעדכונים אלה – יחד עם התכונות החדשות שהציגה.

הכירו, Timeline

כמו כן, החלה פייסבוק להפיץ את הפרופיל המעודכן שלה, ה-Timeline, איתו מגיעות כמה הגדרות שאולי תרצו לשנות, שוב. הטיים-ליין החדש יאפשר למשתמשים לצפות בכל סטטוס, הודעה שפרסמתם ותמונות מהיום הראשון שהצטרפתם לשירות ועד היום. עד כמה שמדובר בתוסף יפה ומרשים לדף הפרופיל שלכם, אין ספק שיש דברים שהייתם מעוניינים לשמור לעצמכם, ביניהם:

להפוך את כלל הפוסטים לזמינים לחברים בלבד

ייתכן כי בעבר פרסמתם פוסטים מסויימים בעלי הגדרות ספציפיות ותרצו להשאיר אותם בצורה זאת. אחת השיטות העיקריות לעשות זאת, הוא לגשת ל-Privacy Settings ולבחור ב-“Limit the Audience for Past Posts” – פעולה זו תהפוך את הזמינות של הפוסטים הישנים שלכם גלויים לחברים בלבד, אם כי חשוב לזכור כי פוסטים בהם מתוייגים משתמשים אחרים, עדיין יהיו זמינים עבורם ועבור חבריהם.

להגביל פוסטים של משתמשים אחרים, על גבי ה-Timeline שלכם

דרך נוספת להחביא פוסטים ישנים, היא באמצעות הגבלת החברים או הרשימות שיכולות לצפות בהם. לאחר כניסה להגדרות הפרטיות, יש לערוך את ההגדרות של קטגוריית How You Connect. עליכם ללחוץ על תפריט הגלילה לצד “Who can see Wall posts by others on your profile” ולבחור בהתאמה אישית, Custom. כך תוכלו להחליט על אנשים ספציפיים או רשימות שלהם לא תהיה גישה לפוסטים של חבריכם, על גבי הקיר שלכם.

אופציה נוספת היא לערוך כל פוסט ידנית. לפני שאתם לוחצים על כפתור “Post”, אתם יכולים לבחור למי הפוסט יהיה זמין – כולם (Public), חברים בלבד (Friends) או אפילו להתאים אותו אישית שיהיה זמין רק למספר אנשים. חשוב לזכור שמדובר בהרבה עבודה, כך שלא תמיד מדובר בדרך המומלצת או העדיפה.

אם עדיין לא קיבלתם את הטיים-ליין החדש, אל דאגה. פייסבוק רק החלה בתהליך ובמהלך השבועות הקרובים העדכון יגיע אל כלל המשתמשים ברשת החברתית.

בצד השני של הרשת

כנראה שישנם מספר משתמשים שאינם מרוצים מכלל השינויים החדשים ברשת החברתית, או יותר נכון – אינם מרוצים מהגדרות הפרטיות המתלוות לפייסבוק. לאחר שהודתה כי אכן עוקבת אחר המשתמשים גם לאחר שיוצאים מהרשת החברתית ואף פעלה על מנת להסיר את ה-Cookie הבעייתי, נדמה שהיא הספיקה להרגיז כמה משתמשים, שהחליטו להגיש נגדה תביעה.

התביעה היצוגית, שהוגשה על ידי פריס אייקן-דיוויס (Perrin Aikens David) מבקשת מבית המשפט לחסום את אפשרות המעקב בהתבסס על כך שהיא מפרה את פרטיות המשתמשים, על ידי מעקב אחריהם ובעצם מדובר על הונאת אינטרנט לכל דבר. פייסבוק בתגובה, טוענת כי מדובר בתביעה ללא בסיס והחברה מתכננת להלחם בה בכל הכוח.

בינתיים, אנו ממליצים לכם לשמור על החברים שלכם קרוב – ועל האוייבים שלכם מחוץ לטווח באמצעות הגדרות פרטיות חמורות במיוחד.

חן אידן

אוהבת גאדג'טים, אפליקציות ואת עולם הטכנולוגיה בכלל. שלל עיסוקיה כוללים הריסת מכשירים סלולריים לצרכי בדיקה, התעסקות בלתי פוסקת ברשתות חברתיות, סקירת אפליקציות חדשות, סטארטאפים מבטיחים והתנסות עם (כמעט) כל מוצר חדש שיוצא לשוק.

הגב

3 תגובות על "פייסבוק מציגה: Timeline חדש, בעיות פרטיות ישנות"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
mor
Guest

איך כל העניין של הדומיינים מתנהל? איך יוצרים דומיין שיהיה על שרת אישי שלי
איך יוצרים סיומת חדשה אם רוצים איפה נרשמים כל הדומיינים האלה ואיך הם יודעים לאיפה לפנות

נתנאלה
Guest

אהבתי הרבה יותר את ההגדרות הפרטיות קודם. עכשיו הכל כ”כ מעורפל ולא מובן ב100%.
אפשר לשנות הגדרות שרק חברים יראו, אבל תמיד נשארים כמה עדכונים שלא ניתנים לשינוי, שאני לא רוצה למחוק, אבל בגלל שאני לא רוצה שאנשים שהם לא חברים לא יראו, אז צריכה.

אבי
Guest

ואיך מגדירים אלבום רק לחברים בלבד כמו פעם?
גיליתי שאם אני מעלה אלבום ומתייג חבר מסויים, אז גם חברים שלו רואים וגם יכולים להגיב…
איך מגבילים את זה?

wpDiscuz

תגיות לכתבה: