פייסבוק תקל על משתמשים לנהל את ה"פייקים" שלהם
הלחץ בעקבות נטישת המשתמשים עושה כנראה את שלו ומטא הודיעה כי היא בוחנת אפשרות של משתמשים לנהל 5 פרופילים שונים – גם לא על השם שלהם
הנושא המרכזי בפרשיית "טוויטר נגד מאסק אילון" הוא סוגיית הפייקים והבוטים, וכמה מהם באמת מרכיבים את הרשת החברתית. בניגוד לטוויטר, פייסבוק הקפידה להגביל את משתמשיה לפתיחת פרופיל אחד בלבד בפלטפורמה. בעבר הקשיחה פייסבוק עמדות נגד יצירת חשבונות מזויפים (מעתה, פייקים) – למרות שהם עדיין מציפים את הרשת החברתית, וכנראה ש״תזכו״ להתחכך בחלקם בוויכוחים הפוליטיים הבאים שלכם לקראת הבחירות. אבל עתה נראה שפייסבוק אולי משנה כיוון.
אחד למשפחה, אחד לחברים ואחד כדי להתווכח על הבחירות
מטא, חברת האם של פייסבוק, הודיעה כי היא בודקת פיצ'ר חדש שיאפשר למשתמשיה להפעיל עד חמישה פרופילים דרך חשבון אחד. על פי הודעת החברה, כחלק מהניסוי החדש – חלק ממשתמשי הרשת החברתית יקבלו את היכולת לפתוח את הפרופילים הנוספים כדי לבחון את האפשרות של יצירת פרופילים שונים לשימושים שונים: למשל יצירת פרופיל אחד שבו ייצרו רשימת חברים ממקום עבודתם, חשבון אחד לחברים בלבד, חשבון למשפחה וחשבון שדרכו יתחברו לקבוצות המעניינות אותם או יוצרי הרשת שמעניינים אותם. בנוסף, פייסבוק הודיעה כי הפרופילים הנוספים שייפתחו תחת אותו החשבון אפילו לא יצטרכו לשם את אותו השם, והמשתמשים יוכלו לבחור כל שם שירצו – כל עוד הוא לא עובר על הכללים וכולל בתוכו מספרים או סימנים מיוחדים. החובה היחידה מבחינת פייסבוק היא שבפרופיל הראשי תדאגו ששמכם האמיתי רשום.
היתרון המשמעותי יהיה שבמקום יצירת חשבונות על מיילים שונים (הדרך היחידה לנהל יותר מפרופיל אחד כרגע) שמצריכה מכם התנתקות מהחשבון שלכם כדי להתחבר לחשבונות אחרים – כל שתצטרכו לעשות כדי לעבור בין חמשת החשבונות שפתחתם (לכל היותר) הוא כמה קליקים.
בהודעה על המהלך ציינה פייסבוק כי כללי השימוש שלה יחולו על כל הפרופילים, וכי הפרות תנאי השירות שלה על ידי פרופיל מסוים תשפיע על כל שאר הפרופילים בחשבון. עם זאת, בפועל, פייסבוק לא ידועה בתור האוכפת הגדולה ביותר של הכללים שלה – וכל מי שקיבל הצעות חברות "אטרקטיביות" בשנים האחרונות יודע את זה.
הגב
3 תגובות על "פייסבוק תקל על משתמשים לנהל את ה"פייקים" שלהם"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
בירידה מתמדת, תרבותית, ערכית..
אצלנו במשפחה כבר אין..
אין שם שום דבר מעניין.. הכל אותם פוסטים חוזרים על עצמם או מקדמים מכירה של שטויות כאלו ואחרות.. מיותר. גם לא אינסטגרם… מה אכפת לי מה מפרסמת בר רפאלי או רותם סלע.. את מי זה מעניין..
שתלך קיבינימט…!