כשהקוד שלכם מגיע ל-2.5 מיליארד משתמשים: כך פיתחנו את תהליך ההרשמה שלנו
עבור רבים מהמשתמשים החדשים ברשת החברתית תהליך ההרשמה יכול להיות המפגש הכמעט ראשון שלהם עם האינטרנט, ולכן הוא מייצר אתגרים שונים. מה עשו המפתחים כדי להקל עליהם?
מאת מיכל טרודלר, מהנדסת תוכנה בפייסבוק ישראל
זוכרים מתי התחברתם לפייסבוק? זה בטח היה לפני שמונה-תשע שנים, אולי אפילו 13 שנים. מאז קמו עוד רשתות חברתיות, שגם אליהן נרשמתם ובהן אתם מתחזקים פרופיל. מישהו מכם זוכר את תהליך ההרשמה? כנראה שלא. עבורכם הוא בטח היה נטול תקלות ואינטואיטיבי לחלוטין, אך עבור רבים מהמשתמשים החדשים המצב שונה.
מ-2008 הגידול במספר המשתמשים ברשת החברתית הוא ליניארי, ובשלוש השנים האחרונות הוא עלה מ-1.8 מיליארד ל-2.6 מיליארד – בהתאם לגידול במספר המשתמשים באינטרנט. המשמעות היא שיש צורך להתאים את תהליך ההרשמה כל הזמן, בדגש על קשיים שעימם עשויים להתמודד אנשים שרק התוודעו לנפלאות האינטרנט, למשל במדינות מתפתחות.
כמפתחים בחברה, המצב דורש מאיתנו קודם כל לגלות אמפתיה לאנשים שאינם מנוסים כמונו ולחשוב על דרכים לסייע להם. המטרה היא לייצר איכות ולא כמות – אנחנו לא רוצים, למשל, שאדם יפתח עוד ועוד חשבונות, אלא שיחזור להשתמש בחשבון הקיים שלו.
הכל נגיש
אילו אתגרים התהליך מייצר? בתהליך ההרשמה, לדוגמה, לפעמים השאלה על תאריך הלידה אינה ברורה. לא תמיד המשתמשים החדשים שלנו יודעים מתי הם נולדו, או שהם לא בהכרח יודעים להשתמש בתאריך באפליקציית המובייל ולכן לא מצליחים לעבור שלב. כדי להתמודד עם הקושי הזה הוספנו את האפשרות להכניס גיל במקום תאריך לידה.
ראינו גם קשיים בתהליך האישור. גילינו שפעמים רבות אנשים לא מבינים שעליהם להיות זמינים במספר הטלפון שהם מספקים על מנת לקבל SMS להשלמת התהליך. אז נכון, יש כפתור בולט שמאפשר להם לדווח אם לא קיבלו את הקוד, אבל עבור רבים מהם האינטרנט הוא חוויה חדשה והם לא יודעים שהכל לחיץ, או שלפעמים יש מגבלת שפה המקשה עליהם להבין. כדי להתמודד עם הבעיה הזו יצרנו מסך עבור הנרשמים החדשים, וכשאנחנו רואים בו שעבר זמן רב ללא אישור קופצת הודעה: "נראה לנו שהמספר שנתתם הוא לא שלכם, רוצים לנסות מספר אחר?", והתהליך הופך לנגיש יותר.
להבין את המשתמשים
נוסף על כך שאנחנו צריכים לנסות להבין את המשתמשים החדשים שלנו, אנחנו מתמודדים גם עם אתגרים טכנולוגיים שונים. כל הפתרונות שאנחנו מפתחים צריכים לעבוד בכל האפליקציות של פייסבוק – דסקטופ, iOS, אנדרואיד, פייסבוק לייט ו-KaiOS, וזה מצריך הבנה עמוקה של כל אחת מהאפליקציות והציפיות מהן.
איך תהליך העבודה שלנו נראה? קודם כל אנחנו מתבססים על המון מחקר שמטרתו להבין את המשתמשים ואת הקשיים שהם נתקלים בהם בתהליך ההרשמה. המחקר מתבסס על מפגשים איתם, בחינה של האופן בו הם משתמשים בתהליך הזה, כמה זמן לוקח להם להירשם, למה לא מצליחים להירשם, כמה מצליחים להתקדם משלב לשלב ועוד.
השלב הבא הוא לנסות לזהות את המקומות הכואבים ביותר למשתמשים שלנו – מקומות שהמידע שנאסף מראה כי הם הכי בעייתיים – ושם לייצר פתרונות. השלב הבא הוא להוציא לפועל את הפתרון. זה לא תהליך שנגמר, אנחנו כל הזמן בוחנים את הפתרונות שלנו ומשפרים אותם.
לדוגמה, אנחנו יודעים שהמשתמשים באפליקציה לא בהכרח משתמשים בה בשפת האם שלהם, ממגוון סיבות. במקרים כאלה אנחנו גם יודעים שאחוזי ההצלחה של הרשמה יהיו נמוכים יותר, וכך גם השימוש הכללי בחשבון. מה עושים? פיתחנו כמה פתרונות שאת כולם יישמנו באופן מוצלח – הדיפולטינג לא נעשה רק בשפה שבה המשתמש עושה שימוש בטלפון שלו, אלא לפי רמזים נוספים כמו היכן הוא נמצא, מי הספק שלו ועוד. פתרונות נוספים היו להבליט את הפונקציה של בחירת שפה והנחיות באודיו.
כל אחד מהפרויקטים לימדו אותנו המון דברים על המשתמשים שלנו וממשיכים לסייע לנו גם בפרויקטים אחרים. זה תהליך מאוד דינמי ומעניין, ובמסגרתו אנחנו צריכים לחשוב כל הזמן מהיכן יגיעו המשתמשים החדשים שלנו ואיך אנחנו יכולים לעזור להם להתחבר.

הכתבה בחסות FACEBOOK
מרכז המחקר והפיתוח של פייסבוק בישראל הוקם בשנת 2013 והוא אחד משני מרכזי המו"פ היחידים של פייסבוק מחוץ לארה"ב. המרכז בתל אביב מעסיק מאות מהנדסים, מנהלי מוצר, מדעני נתונים, חוקרים, מעצבים ועוד, שעובדים יחד על פיצוח אתגרים טכנולוגיים חסרי תקדים בקנה מידה עולמי. צוותי המו״פ בפייסבוק תל אביב מובילים פיתוח מקצה לקצה של מוצרים הנוגעים בחייהם של מאות מיליוני אנשים ברחבי העולם, כמו פייסבוק ואינסטגרם לייט, אקספרס WIFI, נובי, מוצרי AR/VR, מערכות AI ועוד.
הגב
13 תגובות על "כשהקוד שלכם מגיע ל-2.5 מיליארד משתמשים: כך פיתחנו את תהליך ההרשמה שלנו"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
הכל טוב ויפה אבל ממשק פייסבוק סובל מהמון באגים (אני מדבר על דף הווב הרגיל למחשבים). חלקם נסחבים עוד מה"דור" הקודם שלו, חלקם באגים חדשים בממשק ה"חדש". נוראיים. כתבתי על זה כמה פעמים בעבר לפייסבוק, הזמנתי אתכם ליצור איתי קשר ולשמוע על הבאגים, ולא היה מענה.
בממשק המותאם למובייל (m.facebook) יש עוד המון באגים.
אבל לא מעניין אתכם לפתור אותם.
העיקר שה-onboarding יהיה חלק.
וזה רק הדברים הממשקיים. עוד לא התחלתי לדבר על ה-ML הנוראי שסובל מהמון false positives ומעיף יוזרים וחשבונות פרסום על ימין ועל שמאל.
מעניין. הייתי שמח רק לקבל קצת יותר פרטים על הפיתוח, איזה שפות איזה ספריות השתמשתם. הכל ריאקט? מה לגבי הבקאנד איזה שינויים עשיתם?
"לא תמיד המשתמשים החדשים שלנו יודעים מתי הם נולדו"
W T F
ישנם אנשים מבוגרים שהיגרו מדינה והתיעוד בנושא לא מדויק.
יודעים שנת לידה או שגם את זה בערך.
פייסבוק, במיוחד גרסאות הלייט, פעילה גם במקומות של עולם שלישי..
יפה.
אכן כפי שמצופה מענקית הטק.
חבל שזה פייסבוק, ולא משהו שעשוי להועיל לאותם נרשמים אומללים…
ה UI החדש שלכם מצוין!
אתה מתכוון חוץ מהבאגים?
ל UI עצמו אין באגים בהגדרה.
אתה אכן "אחד שממש לא יודע", כפי שהעדת על עצמך.
נו.. אחרי שפרטים של מעל 500 מיליון משתמשים נחשפו כנראה יש לכם עוד עבודה בלפשר את המוצר..
כמו הרבה אימפריות שהיום כבר קשה קשה למצוא מישהו שזוכר, להערכתי פייסבוק בדרך למטה
כן יופי של מאמר מגוף ראשון!! לא משתגעת בגדול על גאמפא אבל לפחות מעניין :)