על ה-book והפרצוף של פייסבוק
האם פייסבוק ירדה מהפסים? החברה החלה לשלוח תביעות לאתרים וחברות המכילים בשמם את המילה Book במטרה למנוע מהם “להפר סימנים מסחריים, לבלבל משתמשים ולפגוע בשם המותג”. במקביל מנסה החברה לתבוע בעלות גם על המילים Face ו-Like
ה-Book שייך לנו
אם היה לכם אי פעם רעיון למיזם חדש או אתר אינטרנט כלשהו הכולל את המילה Book, או את המילה Face, כדאי שתוציאו את המילים הללו מהלקסיקון כי פייסבוק החליטה לתפוס בעלות על שתי המילים המקוריות המרכיבות את שם החברה והאתר. בשבוע שעבר, אתר המשמש מקור מידע למורים בשם Teachbook, למד את זה בדרך הקשה כאשר קיבל מפייסבוק כתב תביעה המבשר כי שם האתר מפר אחד מסימני ההיכר הברורים של פייסבוק. התביעה הנוכחית מגיעה שבוע בלבד אחרי שפייסבוק תבעה אתר תיירות בשם Placebook, אשר החליט לשנות את שמו ל-TripTrace על-מנת להימנע מכל הבלאגן המשפטי.
כפי הנראה לעורכי הדין של פייסבוק נגמר על מה לחייב את החברה אז הם החליטו ש-500 מיליון משתמשים יתבלבלו בין השם של החברה לבין אתר קטן של חברה משיקגו שמספק כלי עזר לשימוש מורים בכיתות. הדובר של פייסבוק ציין כי “החברים ב-Teachbook רשאים ליצור איזה שירות שהם רוצים כל עוד הם לא משתמשים בשם שלנו, יוצרים בלבול, ו”מדללים” את המותג שלנו על-ידי שימוש בו שלא בהקשר רלוונטי”. כמו כן, ציין דובר החברה כי היא תמשיך להגן על המותג שלה בכל מקום שבו קיים סיכוי לבלבול ולפגיעה בערך המותג עקב שימוש בשמות הדומים לשם החברה.
גם Face על הכוונת
פייסבוק לא ממש מתכוונת לעצור כאן. פייסבוק פועלת כרגע על-מנת לרשום גם את המילה Face כסימן מסחרי, מה שעלול להעמיד לא מעט מיזמים וחברות בבעייה. לפי הדיווח ב-Techcrunch, פייסבוק רכשה את הבקשה ל-Trademark על המילה Face מחברה בריטית בשם CIS Internet Limited עוד בשנת 2008. אחת מהסיבות שהאישור לרישום המילה Face כסימן מסחרי עוד לא נכנס לתוקף היא בעקבות התנגדות של ארון גרינספן, לשעבר שותפו לספסל הלימודים של צוקרברג אשר תבע את החברה על חלקו ברעיון המקורי וזכה בפשרה מחוץ לבית משפט. גרינספן, עכשיו בעלים של חברת מוצר בעצמו, עובד על פיתוח אפליקציה בשם FaceCash אשר עלולה אף היא להיות מושפעת במידה והסימן המסחרי יאושר.
ואם זה לא מספיק לכם לכם, פייסבוק עדיין מנסה למצוא דרך יצירתית לשייך לעצמה באופן מסחרי גם את המילה Like. להזכירכם, ענקית האינטרנט ואחת המתחרות הגדולות של פייסבוק, גוגל, רכשה לאחרונה את אתר האינטרנט Like.com במעל ל-100 מיליון דולר, מה שעלול להקשות את התהליך ויכול להיות מעניין אם נראה קרב מתפתח בין השניים. אנחנו בכלל לא נתפלא אם הסיבה שגוגל החליטה לרכוש את האתר היא לאו דווקא מנוע החיפוש הוויזואלי שנמצא מאחוריו, אלא סתם כי היא רצתה לעצבן את פייסבוק.
זה אמיתי בכלל?
קשה לדעת האם ה-USPTO יאשר לחברה שימוש בסימן מסחרי על המילים המבוקשות מאחר ואלו מילים יחסית גנריות. כמו כן, עד היום כל התביעות נסגרו בפשרה מחוץ לבית המשפט ועדיין לא נמצא הדוד שיתמודד מול הגוליית (פייסבוק) כדי לבדוק האם יש קייס אמיתי מאחורי המילים הגבוהות.
הגב
7 תגובות על "על ה-book והפרצוף של פייסבוק"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מזכיר לי את Microsoft עם מילים ג’נריות כמו: Windows, Word, Office וכו..
http://www.faqs.org/abstracts/Business-general/Microsoft-loses-bid-for-a-trademark-on-the-word-Windows-for-PC-software.html
ככה זה שיש מחלקה משפטית גדולה והאנשים רוצים להצדיק את המשכורת שלהם
!all your books are now belong to us
איזה שטויות, כשהכסף עולה להם למוח (לחברות הגדולות) אז הם חושבים כל העולם שייך להם…
רק חסר שאפל ישתלטו על כל מה שמתחיל באות “I” וגמרנו… יאללה שילכו לחפש את עצמם פיסיבוק וגם אפל.
מזל שהם לא רושמים כסימן מסחרי גם את הצבע הכחול, למרות שזה יכול היה להיות מעניין :)
“זכה בפשרה מחוץ לבית המשפט” ? איך אפשר לזכות בפשרה ? אתה קורא את מה שאתה כותב לפני שאתה מעלה לאוויר ?
ירדומהפסין אהה??
אני מניח שאת אפל הם לא ינסו לתבוע בגלל FaceTime חחחח
אבל מה שכן אני הייתי מאוד רוצה שמישהו יתבע אותם שירגעו עם התביעות.
וחוץ מזה כדאי שמישהו ידאג לפסול לפייסבוק את הטריידמארקים כי זה פשוט מוריד מאיכות האתר.