חברה ישראלית פיתחה אלגוריתם זיהוי פנים שעובד גם עם מסיכות
האלגוריתם אומן לבצע את הזיהוי על בסיס החלק העליון של הפנים בלבד ואחוזי ההצלחה שלו נמוכים במעט מהזיהוי ללא מסכה
עוד לפני ההנחיות החדשות, שמחייבות חבישה של מסיכת פנים בזמן שהייה מחוץ לבית, נהגו רבים להרכיב מסכה על הפנים כצעד לבלום את התפשטות מגפת הקורונה. אולם עטיית המסיכות מערימה קשיים על טכנולוגיית זיהוי הפנים, טכנולוגיה שנמצאת בשימוש של מגזרים רבים כמו הביטחוני, הקמעונאי, רפואי ועוד. היום (ב') מציגה חברה ישראלית פיתוח שיאפשר לגופים השונים לזהות את האנשים – גם כשהם עוטים מסיכות.
האתגר החדש של האלגוריתם
בבסיס הפיתוח של Face-Six (פייס סיקס) הישראלית עומד מנוע זיהוי פנים, המבוסס על אלגוריתם חדש שעושה שימוש גם בלמידת מכונה, כדי לפצות על הנתונים החסרים.
בשיחה עם גיקטיים מסביר משה גרינשפן, מנכ"ל Face-Six כי האלגוריתם הלמידה-העמוקה של החברה לומד להתמקד בחלקי הפנים הגלויים ועל ידי כך לבצע זיהוי: "האלגוריתם אומן, למעשה, לעבוד רק עם חלק הפנים העליון. בשונה מאלגוריתמים קודמים, המבוססים על איברי הפנים או face features, האלגוריתם הנוכחי מתייחס למה שהוא רואה כמכלול". כלומר, האלגוריתם לומד "להסתפק במועט" ועל סמך חלק הפנים הגלוי הוא יוצר תבנית אותה הוא משווה מול חלק התבנית הרלוונטי הקיים בבסיס הנתונים. לפיכך, הוא מצליח בזיהוי גם מבלי שכל אברי הפנים יהיו חשופים.
המערכת מורכבת משלושה רכיבים עיקריים: הרכיב שנמצא על השרת שמפעיל את המנוע, ותפקידו לייצר וקטורים מהתמונות, וכן להשוות את התמונות המגיעות מהוידאו לוקטורים שבבסיס הנתונים; רכיב נוסף הוא רכיב הקליינט, שתפקידו לבצע עיבוד מקומי, כלומר detection, tracking ולבסוף cropping – שליפת תמונת הפנים בלבד מתוך הוידאו. תמונות הפנים הללו נשלחות לשרת שמחזיר את התוצאה לקליינט וגם לרכיב הפרונט-אנד שהוא הרכיב השלישי, במקרה הזה, אפליקציית אנגולר. בעזרת האפליקציה יכול המשתמש לנהל את המערכת, לבצע רישומים לפרצופים, לראות זיהוי בזמן אמת והיסטוריית זיהויים ולהפיק דוחות.
על פי החברה, אחוזי הזיהוי של אנשים עם מסכות הם "קטנים יותר אבל לא באופן משמעותי" מאחוזי הדיוק של אנשים ללא מסכות – שיעור הצלחה שעומד על 99.7 אחוז מהמקרים. עם זאת, כאשר מדובר על בסיסי נתונים גדולים יותר מ-10,000 אנשים, רמת הדיוק יורדת.
לחברה, שעובדת עד עכשיו במתכונת Bootstrap, מספר לקוחות ממשלתיים ומסחריים בארץ ובעולם ובהם משרד המשפטים ומשרד הבריאות הישראליים, ממשלת סינגפור ועוד. מטה החברה ממוקם בראשון לציון ויש לה משרדים בארה"ב בריטניה ואוקראינה.
הגב
3 תגובות על "חברה ישראלית פיתחה אלגוריתם זיהוי פנים שעובד גם עם מסיכות"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
קיים בסין מזמן…
למה משרד הבריאות צרכים את הטכנולוגיה הזאת ?
זה לא אמור להיות עניין של ביטחון ??
היה ברור מהרגע הראשון שזו המטרה של החובת מסיכות שנזכרו בה אחרי חודשיים.לתלות את החנונים שמפתחים את הדברים האלה!