נמכרה Eviation הישראלית שמייצרת מטוס חשמלי
החברה הישראלית השאפתנית הציגה לאחרונה אבטיפוס של המטוס החשמלי שלה שיאפשר לכם לטוס למרחקים קצרים (עד אלף קילומטר) בעלות של נסיעה ברכבת
חברת Eviation Aircraft, שמפתחת ובונה מטוס נוסעים חשמלי, נרכשה על ידי קבוצת Clermont הסינגפורית. פרטי העסקה לא פורסמו, אולם במסגרתה הועברו 70 אחוז ממניות החברה לרוכשת. מיום הקמתה גייסה החברה הישראלית 200 מיליון דולר.
לקצר תהליכים
לפני כחודשיים חשפה Eviation Aircraft הישראלית אבטיפוס למטוס החשמלי שלה, Alice. מדובר במטוס יחסית קטן שביכולתו לשאת עד 9 נוסעים (לא כולל טיייסים) לטווח טיסה מקסימלי של עד 1,000 ק״מ, והוא מגיע למהירות מקסימלית של 450 קמ״ש. בשל היותו מטוס חשמלי באופן מוחלט, ניתן לחסוך באמצעותו באופן משמעותי בעלויות המוכרות למטוסי סילון רגילים, הנדרשים לשלם לא מעט על דלק, שמן וטיפולי תחזוקה למנוע. בנוסף, בזכות המנוע החשמלי, המטוס הרבה יותר שקט וידידותי לסביבה.
הרעיון מאחורי Alice הוא להציע אלטרנטיבה קצת אחרת להגעה ממקום למקום, ולעקוף את הפקקים בכבישים. כך למשל, המטוס יאפשר לקצר נסיעה שאורכת 3 שעות ברכבת או שעתיים וחצי ברכב – לעשרים דקות בלבד. הרעיון הוא להציע מערך נסיעה חכם יותר – On Demand, שבשאיפה יעלה כמו כרטיס נסיעה ברכבת.
Eviation Aircraft עברה לא מעט גלגולים מאז הקמתה; על פי Pitchbook, החברה נוסדה כבר ב-1998, ואף הונפקה באותה השנה. ב-2010 היא נרכשה על ידי Dolomite Holdings, ב-2015 הכריזה על פשיטת רגל, וב-2016 נקנתה על ידי אביב צידון תמורת כ-600,000 ש״ח בלבד. במרץ השנה היא קיבלה השקעה בגובה של 200 מיליון דולר, במטרה לקדם את פרוייקט התעופה השאפתני שלה. כיום היא מנוהלת על ידי המנכ״ל עומר בר יוחאי. החברה דיווחה כי חתמה על חוזה עם Cape Air והצפי הוא להתחיל בטיסות מסחריות כבר ב-2022, כששעת טיסה תעלה כ-200 דולר בלבד.
הגב
6 תגובות על "נמכרה Eviation הישראלית שמייצרת מטוס חשמלי"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
איך זה עלות של נסיעה ברכבת, אם שעת טיסה עולה 200 דולר??
תחלק לחשע נוסעים
ולטווח של 300 קילומטר אוורית לשעת טיסה
זה בטח לא קרוב לעלות נסיעה ברכבת כיום, אלא בשאיפה להגיע לשם. אני בכלל לא בטוח שזה ישים, לא התגברו עדיין על סוגיית משקל הסוללות, אמינות המנוע וזמני ההטענה הדרושים לטיסה כזו, יש סיבה שמיזם כזה לא קם עד עכשיו, אולי יש להם אי אלו פרצות דרך טכנולוגיות.
כי חשוב לחלק את ה- 200 דולר (700 ש"ח ל 9