הופכים את חומרי הגלם לבריאים וזולים יותר: Equinom גייסה 4 מיליון דולר
החברה חתמה על הסכם שותפות עם Roquette הצרפתית, ותפתח זנים חדשים של אפונה שיהיו עתירים בחלבון
חברת Equinom (אקווינום) העוסקת בטיפוח ובהשבחת זרעים לתעשיית המזון העולמית מודיעה היום (ד') על השקעה חדשה בה: Roquette הצרפתית וקרן Fortissimo השקיעו 4 מיליון דולר, כאשר המשקיעה הצרפתית חתמה עימה במקביל על הסכם שותפות לפיתוח ולמיקור של זני אפונה עתירי חלבון. האם כך תיראה תעשיית המזון העתידית?
50% יותר חלבון, ותנובה מהירה יותר
Equinom נוסדה בשנת 2012, ומפתחת סל קטניות שלא עוברות תהליך של הנדסה גנטית, אך מכילות 50% יותר חלבון בהשוואה לזנים שניתן למצוא בשוק. במסגרת ההסכם של Equinom עם Roquette, החברות יפתחו זנים חדשים של זרעי אפונה בעלי תנובה גבוהה יותר, וערכי חלבון גבוהים יותר. החברות מתכננות לשווק ברחבי העולם את הזנים החדשים ולפתח רכיבי מזון חדשים. זוהי ההשקעה הראשונה של רוקט הצרפתית בישראל.
"ההסכם הוא רק סנונית ראשונה בתהליך פיתוח של גידולי קטניות עתירי חלבון. במקום להתמקד בשווקי פרימיום בלבד, אנו מפנים את מאמצי הפיתוח שלנו לשוק הסחורות הרחב, ולגיוון השימוש בקטניות, כדי להביאן לכל בית אב ברחבי העולם", כך לדברי ד"ר גיל שלו, מייסד ומנכ"ל Equinom: "נמשיך לפתח ולהשיק חלבונים צמחיים נוספים שיסייעו לנו לממש את חזון החברה להגדיל את נפח הייצור של רכיבי מזון איכותיים וברי קיימא, המשנים את אופי המזונות שאנו צורכים".
לחברה שני קווי מוצרים מובילים: זרעי שומשום לייצור שמן וטחינה וכן קטניות בעלות חלבון גבוה. זרעי הקטניות שפיתחה החברה – אפונה, חומוס ולוביה – מכילים 50% יותר חלבון בהשוואה לזרעים הקיימים בשוק. מדובר בתוספת משמעותית בעלת ערך כלכלי רב וזאת בשל הביקוש העולמי הגובר לחלבונים מהצומח, בפרט כאלו שאינם מהונדסים גנטית. גם זרעי השומשום שפיתחה מותאמים לקציר מכני לצד היותם בעלי ערכים תזונתיים משופרים.
Equinom מעסיקה כ-25 עובדים במשרדיה גבעת ברנר, וסך גיוסיה עד כה מסתכם ב-10 מיליון דולר. מהחברה נמסר כי כספי ההשקעה ישמשו אותה להמשך פיתוח מוצרים לתעשיית המזון העולמית.
הגב
5 תגובות על "הופכים את חומרי הגלם לבריאים וזולים יותר: Equinom גייסה 4 מיליון דולר"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
תפסיקו לשחק לנו באוכל
טכנולוגיה מעניינת מציאה לך לראות:
הם מצהירים שלא משתמשים בGMO
כתבה כל כך ארוכה, ולא יכולתם לכתוב משפט קצר על איך בדיוק הם משנים את האפונה "ללא הנדסה גנטית"?
נשמע לי שאחרי ההסבר, נגלה שזה כן עם הנדסה גנטית, ורק ניסו לסבן אותנו.
עדכון:
צפיתי עכשיו בסרטון ש-julioB שם,
ובדיוק כמו שחשבתי.