ה-AI במקום הנדסה גנטית: ”יצרנו פנה-קוטה מאפונה שלא ניתן לאבחן שלא יוצרה מחלב מן החי”

חברת Equinom הישראלית סורקת את הגנים, מזהה את הקוד הגנומי במוצר המטרה ואז בעזרת אלגוריתם עושה אופטימיזציה של הזרעים וסימולציה. בחברה מתגאים בקינוח פנה-קוטה מבוסס חלבון אפונה – שמרגיש בדיוק כמו הדבר האמיתי

חברת האגרו-טק הישראלית Equinom, שמפתחת מוצרי תזונה טבעיים עתירי חלבון מן הצומח, ומשתמשת בביג דאטה ובינה מלאכותית להנבטת זרעים והשבחת גידולים צמחיים עתירי חלבון באדמה, הודיעה היום (ג’), על השלמת סבב גיוס C בגובה 20 מיליון דולר. הפיתוח של החברה מאפשר לחקלאים וליצרני מזון ליהנות מזנים שעונים על כל הדרישות שלהם – מבלי להזדקק להנדסה גנטית.

ה-AI במקום ההנדסה הגנטית

אקווינום מטמיעה גנומיקה ייחודית באמצעות תוכניות טיפוח ממוחשבות, על מנת לפתח רכיבי מזון בעלי תכונות מרובות אשר מעלים את הדיוק והיעילות הכלכלית בעת פיתוח המוצרים. בשיחה עם גיקטיים מספר גיל שלו, מייסד ומנכ”ל Equinom, כי הפיתוח כולל מספר שלבים: “אנחנו סורקים מידע פנוטיפי וגנוטיפי רחב היקף, מזהים את הקוד הגנומי במוצר המטרה ואז באמצעות אלגוריתם מבצעים אופטימיזציה, בשלב הבא אנחנו מבצעים סימולציית טיפוח על מנת לבחור את הזנים המתאימים ביותר למוצרים המיטביים”.

לדברי שלו, מודל החיזוי של אקווינום מספק יכולות דיוק וניבוי משמעותית יותר גבוה משיטות טיפוח מסורתיות: “כל שנה אנחנו מפתחים זנים חדשים על בסיס יכולות פלטפורמות ה-AI שלנו שמקשרות בין תכונות של אפליקציות מזון לתכונות הביוכימיות והקוד הגנומי”. שלו מוסיף כי אקווינום מתחילה את עיצוב תהליך הטיפוח שלה על בסיס דרישות מהתעשייה ומצליבה אותן אל מול תכונות המוצר בטבע: “אז אנחנו נעזרים בפלטפורמת ה-AI שלנו כדי לסנן מאגר מידע אדיר מתוך בנק הזרעים העצום שלה על מנת לאתר קווי הורים שמהם ניתן להתחיל את הליך הטיפוח”.

פלטפורמת ה-AI שפיתחה החברה מאפשרת לה לזהות ולהשפיע על תכונות ביוכימיות ופיזיקליות בתוך הזרע, שבסופו של דבר משפיעות במוצר הסופי על הטעם, הטקסטורה ואפילו על הערך התזונתי שלו. כדוגמה מביא שלו כיצד החברה נעזרה ב-AI, כדי לזהות לאיזה רכיב בחלבון הסויה היתה ההשפעה הגדולה ביותר על הטקסטורה: “היום אנחנו משתמשים בידע שצברנו לגבי היחסים שבשילוב בין קומפוזיציית החלבון והטקסטורה המתקבלת לבין פונקציונאליות נוספות (כמו תחליביות, הקצפה והחזקת מים) על מנת לייצר את הסויה הראשונה בעולם שפותחה באמצעות AI, כדי להתאים להכנת תחליפי בשר  מן הצומח”. באותה דרך פיתחה החברה אפונה שלא תיתן טעם של אפונה למוצר הסופי: “יצרנו פנה קוטה מאפונה שלא ניתן לאבחן שלא יוצרה מחלב מן החי”, מספר שלו.

סבב הגיוס הנוכחי הובל על ידי חברת הביטוח הפניקס, ובהשתתפות הקרנות Trendlines ,BASF Venture Capital, Fortissimo ו-Maverick, שהשקיעו בעבר בחברה. מהחברה נמסר כי גיוס ההון יאפשר ל-Equinom להרחיב את פעילות המחקר והפיתוח, המכירות והשיווק שלה ברחבי העולם. נכון להיום Equinom, שהוקמה ב-2012, מעסיקה כ-40 עובדים, שמרביתם בישראל, ומגדלת למעלה מ-100 אלף דונמים של גידולים על פני 5 יבשות.

עוד ועוד חברות בוחרות בגיקטיים אינסיידר עוד ועוד חברות בוחרות בגיקטיים אינסיידר רוצים לראות את ההייטק הישראלי מבפנים? היכנסו עכשיו

יניב אביטל

עורך אתר גיקטיים. יש לכם רעיון לכתבה? טיפ סודי? הדלפה? מחכה לכם ב-yaneev@geektime.co.il

הגב

4 תגובות על "ה-AI במקום הנדסה גנטית: ”יצרנו פנה-קוטה מאפונה שלא ניתן לאבחן שלא יוצרה מחלב מן החי”"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
אבי
Guest

נמרוד יא מלך, אתה אלוף הai לגידול צמחים וסומסום

נ ק ו ד ה
Guest

מ ד ה י מ י ם! לו הייתי בפוזיציה של משקיע הייתי שמח לשים עליכם את הכסף! גם בגלל התשואה, גם בגלל החזון. בהצלחה

יוסף
Guest

כל הכבוד. נשמע מדהים

דוחן
Guest

מגניב. בתור שומר כשרות וטבעוני – מוצרים כאלה מסדרים לי את העולם. מאחל לכם בהצלחה

wpDiscuz

תגיות לכתבה: