הסטארטאפ החדש של רון גורה עוזר למשפחות להתמודד עם ”הבירוקרטיה של המוות”
הסטארטאפ Empathy מפתח אפליקציה המסייעת למשפחות לעבור את כל התהליכים והבירוקרטיה שמגיעים עם המוות של קרוב. המנכ”ל רון גורה: ”אנחנו לא עושים אופטימיזציה ליעילות – אלא לשקט נפשי”
הסטארטאפ הישראלי Empathy, המפתח אפליקציה להתמודדות עם אובדן, הודיע היום (ג’) על השלמת סבב גיוס Seed בגובה 13 מיליון דולר. את סבב הגיוס בחברה הובילו הקרן הישראלית Aleph וקרן General Catalyst האמריקאית, שהשקיעה בעבר ב-Snap, ב-airbnb ובסטארטאפים הישראלים למונייד, מליו וזומין. עם ההודעה על הגיוס, עולה האפליקציה שפיתחו ב-Empathy לאוויר בארה”ב – השוק הראשון שבו תעבוד החברה. בין מקימי הסטארטאפ – רון גורה – היזם הסדרתי שכבר מכר חברה ל-eBay והיה מבכירי מרכז הפיתוח של WeWork בישראל.
“עושים אופטימיזציה לשקט נפשי”
Empathy היא אפליקציה שנועדה לסייע למשפחות בהתמודדות עם אובדן – הן לוגיסטית והן רגשית. על ידי שימוש באפליקציה יכולות המשפחות לעשות סדר במשימות הרבות שעומדות בפניהן אחרי המוות ולתעדף משימות בניסיון לייצר סדר ולצמצם את העומס המובנה שמגיע עם התהליך.
“כשבן משפחה מת, בנוסף לאובדן ולהתמודדות הרגשית והמשפחתית – יש המון לוגיסטיקה ומטלות אדמיניסטרטיביות שצריך לטפל בהן. המון מטלות שזו כנראה הפעם הראשונה שנבצע – סגירת חשבונות בנק, ירושה, לפנות את הבית, קשה במיוחד לבצע אותן בתקופה מורכבת רגשית ומשפחתית”, אומר מנכ”ל Empathy רון גורה בשיחה עם גיקטיים.
על פי גורה, מדובר ביותר מ-500 שעות של עבודה בסך הכל שכוללות לדעתו “משימות פיננסיות, משפטיות וגם סתם אדמיניסטרטיביות. אפילו לחסוך התייעצות יקרה עם בעלי מקצוע, או להפנות לבעל מקצוע (עורך דין, רואה חשבון) אחרי שכבר יש הבנה בסיסית של התחום והאפשרויות היא בעלת ערך רב”.
באמפת’י משלבים גם תמיכה אנושית לצד האפליקציה, שנועדה בעיקר לעזור למשפחות לנהל את המשימות לאחר מות קרוב משפחתם. “החוויה באפליקציה מותאמת אישית לכל משתמש, כדי לא להציף משפחות במידע. בנוסף, צוות תמיכה אנושי המספק השלמה לשירות ויוצרת מוצר היברידי לסיוע למשפחות להתמודד עם כל הסידורים לצד האובדן. מדובר פה באפליקציית productivity, אבל אנחנו לא עושים אופטימיזציה ליעילות – אלא לשקט נפשי”, הוסיף גורה.
איך מגיעים לרעיון הזה?
גורה: “כל התחום הזה הוא תחום שהחדשנות פסחה עליו. הרקע שלי ושל יונתן גרם לנו להבין שיש פה הזדמנות להשתמש בטכנולוגיה בשביל להקל על כאב של המון משפחות בתקופה הכי קשה והכי פגיעה שלהן. טכנולוגיה יכולה להקל את המשא הכבד שמשפחות נאלצות לשאת ולתת להן שקט נפשי ובהירות בנוגע למה שהן צריכות לעשות”.
על תחרות אפשרית בתחום אומר כי גורה כי התחום שאליו נכנסו רק מתחיל לעבור את המהפכה שכבר מתרחשת בתחומי השירותים הרפואיים והשירותים הפיננסיים. “אמפת’י היא השירות הראשון שמספק מענה טכנולוגי מקיף למשפחות לכל אורך התהליך – החל מהיום הראשון ועד לחודשים הארוכים שאחרי האובדן. כל המשימות – הקטנות והגדולות, הפיננסיות, המשפטיות, הבירוקרטיות – ובמקביל, גם תוכן שמתמקד באובדן מבחינה רגשית”.
אמפת’י הוקמה ב-2020 על ידי גורה ויונתן ברגמן, שעבדו יחד בכמה חברות בעבר- בהן The Gifts Project שנרכשה על ידי eBay ב-2011, בפייפאל וב-WeWork. באמפת’י מועסקים 23 עובדים במרכז הפיתוח שלה בתל אביב ובארצות הברית.
הגב
3 תגובות על "הסטארטאפ החדש של רון גורה עוזר למשפחות להתמודד עם ”הבירוקרטיה של המוות”"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
ואז נגלה שבעצם מדובר בפרק מ”סיליקון וואלי”?
אבל ה1 באפריל כבר עבר.
זהו יש סטארטאפ להכל אני נכנע
ההבדל האמיתי היחיד בין רון גורה למשה חוגג זה שלגורה יש שפוט בכיס עם כיס עמוק. רמז: מתחיל ב Aleph.