”במקום ילדי מבחנה, ילדי AI”: בזכות האלגוריתם של Embryonics הישראלית, הושגו כבר 6 הריונות מוצלחים
חברת הסטארטאפ הישראלית Embryonics של הרופאה החרדית הראשונה, ד”ר יעל גולד-זמיר, מדווחת על 6 הריונות מוצלחים בזכות טכנולוגיית ה-AI שלה, שמסייעת להפרייה חוץ-גופית. גולד-זמיר מקווה שבשנה הקרובה ההליך יגיע לישראל
טיפולי ה-IVF כוללים הפרייה של זרע עם ביצית במבחנה בתנאי מעבדה מחוץ לגופה של האישה לשם יצירת עוברים. בימים הראשונים העוברים גדלים בתוך אינקובטורים יעודיים ונמצאים תחת מעקב צמוד של אמבריולוג, שצריך לקבל את ההכרעה איזה מהעוברים יוחזרו לרחמה של האישה. “נכון להיום” מספרת לגיקטיים מייסדת ומנכ”לית החברה, ד”ר יעל גולד-זמיר, “ההחלטות המתקבלות הן סובייקטיביות ומסתמכות הרבה על ניסיון ואינטואיציה – מה שמשתנה בין רופאים ובין מרכזים רפואיים. מגוון הפתרונות של אמבריוניקס הופך את התהליך לחכם ומונחה-נתונים, באופן שמשפר את איכות התהליך וסיכויי ההצלחה. הפתרונות כוללים בחירת ביציות לשימור, בחירת העוברים הבריאים ובקרוב גם התוויית פרוטוקול טיפול הורמונלי מותאם-אישית לכל מטופלת”. השיטה המסורתית הזו אגב היא אחת מהסיבות שאחוזי ההצלחה של טיפולי IVF כיום עומדים על 30% בארה״ב והאחוז נמוך אף יותר בשקלול עולמי.
האלגוריתמים שפיתחה Embryonics מתבססים על בינה מלאכותית כדי לחיזוי את סיכויי ההצלחה של טיפולי פוריות בנשים והפריה חוץ גופית. בין היתר אומן המודל על סרטוני Time Lapse של עוברים מתפתחים לאחר הפריה חוץ גופית. הטכנולוגיה הצליחה לחזות טוב יותר ב-20% איזה עובר יוביל להריון מוצלח בהשוואה לעשרות אמבריולוגים בכירים; במקביל, הצליח המודל של החברה להשיג תוצאות טובות יותר ב-30% ביכולת לחזות איזה עובר לא יוביל להריון מוצלח, ולכן יש להמנע מהשתלתו ברחמה של האישה. בפועל, התוצאות האלו מאפשרות לחסוך כסף רב ובעיקר את הסבל והכאבים שנובעים מהניסיונות החוזרים והלא-מוצלחים להפרייה.
בישראל – כבר השנה
ד”ר גולד-זמיר מספרת שהמוצר המסחרי הראשון של החברה, Ubar, המשמש לבחירת מועמדים בריאים מתוך העוברים המופרים, עתיד לקבל בשבועות הקרובים אישור CE האירופאי להפצה באירופה, ו-FDA במהלך השנה: “בהינתן האישורים הרגולטוריים המתאימים במהלך השנה הזו – כבר נתחיל בהטמעה של המוצר במספר מרכזים ישראליים שהביעו עניין”.
זמיר הוסיפה: “זו מהפכה של ממש. אחוזי ההצלחה של טיפולי הפוריות נמוכים מאוד. אנחנו הולכים להחליף את ילדי-המבחנה (IVF-Babies) בילדי-בינה-מלאכותית (AI-Babies) – מה שיהפוך את המסע המפרך עד לתינוק לפחות יקר, לפחות ארוך ולפחות כואב ומסוכן עבור מליוני זוגות ברחבי העולם”.
אנחנו רואים לא מעט סטארטאפים ישראלים בולטים שמתמחים בניתוח AI של דימות רפואי – כמו זברה ו-AIDOC. האם בעתיד באמת יחליף האלגוריתם את הרדיולוגים ואולי גם את הרופאים שמתמחים בפיריון?
ד”ר גולד-זמיר: “אלגוריתמים יחליפו חלק מהמשימות של הרדיולוגים ושל הרופאים ויפנו את זמנם מהתבוננות טכנית אל טיפול בפציינטים. אבל זה בעתיד הרחוק יותר. כעת כל הכלים משמשים ככלי עזר שמשפרים ומשדרגים את איכות העבודה של הרדיולוגים ושל הרופאים על ידי כלים שלמדו על מיליוני דגימות ממקורות מגוונים – כמות נתונים שאינה אפשרית לעיבוד אנושי”.
Embryonics הוקמה ב-2018 ע”י מנכ”לית החברה, ד”ר יעל גולד-זמיר, שנחשבת לרופאה החרדית הראשונה בישראל, והיא מעסיקה 16 עובדים במשרדיה שבחיפה. Embryonics גייסה עד עתה סבב פרה-סיד בגובה 4 מיליון דולר בהובלת Shuctermann Family Investment Office ורשות החדשנות.
כבר הצבעתם למועמדות ולמועמדים שלכם בטקס פרסי ה-GeekAwards?
הגב
8 תגובות על "”במקום ילדי מבחנה, ילדי AI”: בזכות האלגוריתם של Embryonics הישראלית, הושגו כבר 6 הריונות מוצלחים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
לפתח במוצר הזה ולשמוע על הצלחה זה דבר ראשון מצווה גדולה ובנוסף סיפוק עצום. כל הכבוד והלוואי ותצליחו
וואו איזה מדהימה היא! אשה, רופאה, חרדית ויזמת בתחום פוריות.
כל הטוב באשה אחת. שאפו שאפו שאפו. סמל ודוגמא את!!
מדהים, באמת צריך עוד אנשים בעולם
הרופאה החרדית הראשונה אתם לגמרי לא שפויים אמא שלי חרדית רופאה כבר 20 שנה אבל זה כותרת מעניינת נכון אתם לא בקרקע
נראה סטארטאפ מטורף
מי נתן להם $4M!? ועוד מהכסף שלנו!?!?
ישנן עוד 10 חברות שעושות את אותו הדבר…
@אריק
אין לך שום ידע יש לך על החדשנות של הטכנולוגיה שלהם.
סתם צרות עין.
חתיכה!