מיום ראשון הקרוב: WiFi בטיסות אלעל
חבילה בסיסית של השירות תוצע בחינם לנוסעים לאירופה עד סוף אוקטובר, החבילה המורחבת תוצע בחינם לנוסעים לצפון אמריקה עד הסתיו במסגרת פיילוט שתפעיל החברה
חברת התעופה הישראלית מסיימת בימים אלה את שלב הפיילוט שהריצה כבר מספר חודשים בצי המטוסים שלה ותחל להפעילו באופן רשמי החל מיום ראשון הקרוב, ה-15 ביולי. בשלב ראשון יוצע השירות ב-15 מטוסים בהם כל צי מטוסי הדרימליינר וכל צי מטוסי הבואינג 737-900. בנוסף יוצע השירות גם בשני מטוסי בואינג 737-800. אל על תציע שלוש חבילות אשר אינן מוגבלות בזמן או בנפח הגלישה אך כן מוגבלות במגוון התכנים ואופן השימוש המשתנה בין חבילה אחת לאחרת.
החל מ-4 דולרים לטיסה
החבילה הראשונה שתציע אל על היא חבילת ה-Basic שכוללת גישה לאפליקציות הודעות מיידיות דוגמת ווטסאפ או טלגרם, גישה לדואר אלקטרוני וגלישה לאתרי אל על. החבילה תוצע בחינם במסגרת פיילוט עד לתאריך ה-31 באוקטובר השנה ולאחר מכן מחירה יעמוד על 4 דולרים למשך הטיסה כולה.
החבילה השנייה היא חבילת ה-Social הכוללת גישה לאפליקציות הודעות מיידיות, גישה לדואר אלקטרוני, גלישה חופשית לאתרים ואפליקציות אך עם מגבלה על זמן הצפייה בסרטונים לעד 3 דקות. חבילה זו תוצע תמורת 10 דולרים או תמורת 30 נקודות במועדון הנוסע המתמיד (20 נקודות למחזיקי FLYCARD).
החבילה השלישית והיקרה יותר היא חבילת ה-Business שכוללת גישה חופשית לחלוטין לאינטרנט בדיוק כמו בבית, אם כי במהירות מעט נמוכה יותר מזו שהתרגלתם אליה על הקרקע. עלות החבילה לקטע טיסה עומד על 20 דולרים או תמורת 60 נקודות בנוסע המתמיד (40 נקודות למחזיקי FLYCARD).
קצב הגלישה הממוצע בכל החבילות עומד על 12Mbps.
מבוסס על טכנולוגיית הלווין של Viasat
שירות האינטרנט של אל על מבוסס על טכנולוגיית התקשורת הלוויינית של חברת Viasat. טכנולוגיית ה-KA BAND מספקת מהירות בקצב ממוצע של 12Mbps בגובה של 30,000 רגל. השירות מוצע לכל משתמש עבור מכשיר אחד בודד, כך שאם תחליטו לנדוד למכשיר אחר ינותק המכשיר הקודם איתו התחברתם. כמו כן ובמטרה לשמור על הנסיעה שקטה ורגועה יותר, השירות אינו מאפשר לקיים שיחות קוליות על גבי רשת ה-WiFi.
מאחר ומדובר בתקשורת לווינים יש גם שני חסרונות שנובעים מאתגרים טכנולוגים שחשוב להכיר. על מנת שהשירות יהפוך פעיל המטוס צריך קודם לנסוק לגובה של 10,000 רגל לפחות, שנית: ישנם אזורים שחברת Viasat עדיין לא מציעה להם כיסוי ובאופן פרדוקסלי ישראל היא אחד מהם. המשמעות היא שהשירות יחל לפעול רק אחרי שתצאו מתחומי המדינה, בערך 30 דקות מרגע ההמראה מנתב״ג. אזור נוסף בו דווקא קיים כיסוי אבל בשל רגולציה נוקשה לא תוכלו להשתמש בשירות הוא רוסיה. בחלקים בהם הטיסה תעבור מעל לרוסיה הגישה לרשת לא תפעל ותשוב מיד לאחר מכן.
והנה משהו שבוודאי שאלתם את עצמכם לאורך הכתבה: איך יכול להיות שבמשך שנים ביקשו מאיתנו להעביר את הטלפון למצב טיסה ולפתע יש WiFi במטוס? ובכן, כששאלנו את נציג אל על השיבו לנו שהבעיה איננה עם קישוריות ה-WiFi אלא עם זו הסלולרית. ״תקשורת סלולרית מתנגשת עם תדרים המשמשים את המטוס ולכן בחלק מהטיסות מבקשים לכבות אותה. עם קישוריות WiFi אין בעיה״.
איך השירות של אל על ביחס למתחרות?
על מנת לערוך השוואה בחרנו לבדוק את שירות האינטרנט שמציעה לופטנזה בצי המטוסים שלה. חברת התעופה הגרמנית מציעה מודל מעט שונה המבוסס על הגבלת מהירות הגלישה. חבילת הבסיס של שירות FlyNet של לופטנזה מציע אינטרנט במהירות של עד 150kbps, מהירות איטית למדי שרלוונטית בעיקר למשלוח הודעות ווטסאפ או קישור למיילים ומוצעת תמורת 3 יורו.
החבילה השנייה של לופטנזה מציעה מהירות של עד 600kbps תמורת 7 יורו וחבילת הפרימיום היקרה ביותר מציעה חיבור של עד 15Mbps תמורת 12 יורו (או 14 דולרים).
בדיקה נוספת שערכנו מול חברת התעופה הספרדית Iberia גילתה את מצב הקיצון הכי פחות משתלם בו יש גם הגבלה על נפח הגלישה וגם על זמן הגלישה. כך למשל מציעה איבריה חבילה בסיסית של חיבור לרשת עד שעה בנפח שלא עולה על 40Mpbs תמורת 9 דולרים. חבילת הפרימיום של החברה המוצעת למשך הטיסה כולה מוגבלת ל-200Mbps ועולה 30 דולרים.
כך שמבחינה השוואתית אל על דווקא מציעה מחיר תחרותי. היתרון הגדול של השירות שהיא מציעה נעוץ בעובדה שהוא לא מוגבל במהירות הגלישה או בזמן הגלישה כמו שמוצע בקרב חלק מהמתחרות.
כמה עבודות מעניינות: נכון להיום 88 חברות תעופה מסחריות מציעות קישוריות WiFi מתוך 350 הפעילות בעולם, רבע מהמטוסים המציעים אינטרנט הן חברות הפעילות בצפון אמריקה. ההערכות הן כי בשנת 2025 כ-67% מכלל המטוסים בעולם יציעו חיבור לאינטרנט (זאת לעומת כ-25% נכון להיום).
ידיעה זו נכתבה ופורסמה מגובה 20,000 רגל בזמן התנסות בשירות ה-WiFi בטיסת אל על
הגב
16 תגובות על "מיום ראשון הקרוב: WiFi בטיסות אלעל"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
כבר עכשיו יש WIFI בטיסות אל על ואפילו שירות סטרימינג בשם DreamStream.
מחכה לאלה שיעברו את ההגבלות ויגלשו למה שהם רוצים בחבילת BASIC
למה יש לי תחושה שמדובר על מקסימום 12Mbps לכל המטוס כולו? נשמע הרבה יותר הגיוני לרוחב פס של אינטרנט לוויני.
הם מתכננים לאזן את הביקושים על ידי החבילות הנ"ל, וואטסאפ ודומותיה לא צורכים הרבה בפרט אם תהיה הגבלה על אודיו ווידאו כפי שנשמע שהולכת להיות. ולא הרבה ישראלים יסכימו לשלם 20$ לגלישה חופשית.
חברת וויסט מציעה פס רחב לכל המטוס, טכנולוגיה שונה
מעניין איך הם הולכים למנוע שימוש ב Portable hotspot. משפחה יכולה לשלם 20$ על כולם ולהתחבר למכשיר.
הוטספוט זה לאינטרנט הסלולרי בלבד. לא יעבוד אם אתה מחובר לוייפי
יש בהחלט מכשירים כאלו שיכולים להיות קליינט של רשת wifi ולשדר אותה הלאה
אתה לא יכול גם לגלוש וויפיי וגם לשדר נקודת גישה
מעניין מה יקרה אם אחבר Amplifier לסוללה ניידת. (של שיומי לדוגמה)
האם אוכל לגלוש מכמה מכשירים?
WIFI לכמה שעות או לא, זו עדיין חברה שסיוט לטוס בה. החל מהבדיקות הבטחוניות האינסופיות, עד לשאלה האם או לא אצטרך לזוז כיסא כדי לשמור על כבודו של גבר דתי קיצוני
אל תאמין לכל מה שאומרים בחדשות …חדשות זה כמו פרסומת רק בתחפושת מישהו תמיד משלם עליה
גם אתה קונה את מה שביבי אומר לך??
אם זה מיום ראשון הקרוב איך הכותב כתב אותה בהתנסות בשירות?
אם זה מיום ראשון איך הכותב התנסה בשירות?
המערכת פועלת כבר תקופה במצב ניסיוני …רשום לך בתחילת הכתבה
יימח שמם רק בארץ הכל יקר..