סטארטאפ ישראלי גייס 3 מיליון דולר כדי להחליף את הדבורים
edete מפתח פתרון להאבקת צמחים ועצים באופן מכני במטרה להחליף את תהליך האבקה על ידי דבורים
חברת האג-טק הישראלית edete (עידית) פיתחה פתרון להאבקת צמחים ועצים באופן מכני במטרה להחליף את תהליך ההאבקה המתבצע על ידי דבורים, וכך להגדיל את היבול החקלאי. כעת, מודיעה החברה על השלמת סבב גיוס של 3 מיליון דולר מקיבוץ מלכיה (שהוביל את הסבב), לאחר שפעלה בשנים האחרונות במימון אנג׳לים פרטיים ורשות החדשנות.
האבקה מכנית
למי שהבריז משיעורי ביולוגיה: תהליך ההאבקה משמש לרביה מינית בצמחים, זאת באמצעות מעבר של אבקה מהחלק הזכרי בפרח (האבקן) לחלק הנקבי הנמצא בראש עמוד העלה. בטבע מבוצע תהליך זה באמצעות הרוח או על ידי חרקים, בהם דבורת הדבש שהיא המאביק העיקרי של גידולים חקלאיים רבים. חברת edete מפתחת פתרון האבקה מכני הכולל איסוף פרחים והפקת אבקה ושימורה לאורך זמן, ובהמשך – האבקה ממוכנת במטעים ובשדות חקלאיים.
קרן מימרן, מייסדת שותפה של החברה וסמנכ"ל שיווק ופיתוח עסקי הסבירה לגיקטיים כי הטכנולוגיה של edete משמרת את החיות ויכולת הנביטה של האבקנים על פני שנים, ויוצרת מעין ״בנק זרע״ לפולן (אבקת דבורים). ״הגידולים שאנחנו מתחילים מהם – שקדים בפרט ומשפחת הוורדניים בכלל – אינם מואבקי רוח, ולכן תהליך הפקת האבקה מורכב מאוד ודורש פיתוח טכנולוגיה המשלבת בין תחומים בוטאניים למכאניים״. בנוסף, הם מספקים מענה גם לתהליך פיזור האבקה; ״אנחנו מפתחים מערכת ייעודית לפיזור אבקה ששומרת על קרבה מקסימלית לנוף עץ בצורתו המקורית, ע"י זרועות מתכווננות בהתאם לזיהוי תמונה ומיקום ומאפשרת מינון ופיזור כמויות מזעריות של אבקה בגודל של 10-20 מיקרון על פני שטח גדול. המערכת תדע לתרגם את המאפיינים הסביבתיים הקיימים בכל מטע ומטע בעת ההאבקה (טמפרטורה, לחות ומהירות הרוח) לפרמטרים של שחרור האבקה״.
באמצעות הטכנולוגיה, ניתן לשחרר את החקלאי מהתלות בדבורים, לצמצם את אי הוודאות ביחס לתהליך ההאבקה, לספק מענה לבעיית חוסר הסנכרון בין מועדי הפריחה של זנים שונים שתלויים בהאבקה הדדית וכאמור – בסופו של דבר, להגדיל את הייבול החקלאי.
edete נוסדה ב-2016 על ידי 4 יזמים – עילם רן, קרן מימרן, אורי ענבר ואלעד אתגר, והיא פועלת מיישוב בסמת טבעון בגליל התחתון. עד כה בוצעו מספר ניסויים והוחכות התכנות, והחברה נמצאת בשלבים מתקדמים של מסחור הטכנולוגיה מתוך כוונה לצאת לשוק תוך כשנתיים.
עילם רן, יזם ומנכ"ל החברה התייחס לגיוס ואמר: ״השוק הראשון אליו אנחנו פונים הוא שוק השקדים העולמי, שגודלו 7-8 מיליארד דולר בשנה. כ-80% מגידול השקדים העולמי מרוכז בקליפורניה, ושירותי ההאבקה של השקדים בקליפורניה בלבד מוערכים בכ-400 מיליון דולר בשנה. אנחנ נספק שירות אופטימלי לחקלאים, בדומה להתקשרות שלהם עם דבוראים למתן שירותי האבקה לפני עונת הפריחה. שירות ההאבקה של עידית יהיה בעלות תחרותית לזו של הדבורים אולם ברמת אמינות גבוהה הרבה יותר ופוטנציאל להגדלת יבול משמעותית״.
הגב
16 תגובות על "סטארטאפ ישראלי גייס 3 מיליון דולר כדי להחליף את הדבורים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אולי עדיף שישקיע בפתרון איך להציל ולהגן על הדבורים במקום להחליף אותם ….
יש עוד חרקים שמנוצלים ע"י בני אדם ב"תנאי עבדות"
– תולעי משי לדוגמה ו"מדבירים ביולוגים" מעופפים למיניהם
מה איתם? מי ידאג לזכויותיהם?
יש לי רק דבר אחד להגיד על זה:
https://www.youtube.com/watch?v=SAJfyDTTHE4
הדבר הראשון שקפץ לי לראש
עופר,
ראה נא תשובתי ל- George
אין המדובר בבניית חרקים רובוטיים ולא בריסוסים חדשים.
אנחנו מיישמים את השיטה של הטבע כפי שהיא תוך כדי שחרור הדבורים לעשות את שלהן היכן שמתאים להן ולא לנו.
מקווה שפחדיך יעלמו.
כל פעם שהאדם התערב בטבע רק גרם נזק
כמו השקיה?
ההורים שלך הם דוגמא מוצלחת ללמה צריך להתערב בטבע מדי פעם.
תגובה פוגענית ומכוערת של הארכיטקט – אני חושב שאין מקום לתגובות כאלה בכלל ובפרט בגיקטיים
מסכים למרות שהתגובה גרמה לי לגכח ודי ברור שזה סתם פינג-פונג היטולי( breaking-balls )
– זה מדרון חלקלק ותיק תק גיקטיים יהפוך להיות YNET
אז חברה- הומור "רחוב" עם חברים זה סבבה
אבל לא כאן
מצויין. חיכיתי לחדשות בעניין.
מה יגידו חברי כת ההתחממות? מעניין מה האיום הבא שהם ימציאו.
חברי "כת ההתחממות" כוללים בין היתר את רוב המדענים שעוסקים בתחום מדעי הסביבה…
לא בדיוק צריכים אישור מ"מהנדס ווב" :)
מסכים איתך ששום דבר היום לא "טבעי", אבל יש מקום לתקן דברים שהרסנו ולא צריכים להיות גרידיים ולהתייחס לכדור הארץ כמו משאב מתכלה…
ארכיטקט, סליחה.
פרופסור למדעי HTML וחתן פרס FACE-BOOK על תגליות מהפכניות בתחום ה component-injections
התגליות האלו הביאו בסופו של דבר לעיצוב מחדש של כל הBackEnd של כפתור הלייק ולהאצת זמן העדכון של מונה הלייקים- מה שחוסך כאלף שנות אדם בכל יום!!!
נשמע גאוני. כל הכבוד.