עוד יום עובר, עוד חד קרן ישראלי חדש: Earnix גייסה על פי שווי של מיליארד דולר
חברת הסטארטאפ הישראלית Earnix מגייסת עוד 75 מיליון דולר. מאפשרת לחברות הביטוח והבנקים להציע ללקוחותיהם הצעות תמחור מותאמות אישית, בזמן אמת
חברת Earnix הודיעה היום (א’) על השלמת סבב גיוס D בהיקף מרשים של 75 מיליון דולר, על פי הערכת שווי של מיליארד דולר. בכך, Earnix מצטרפת גם היא למועדון חדי הקרן הישראליים שהולך ותופח. סבב הגיוס הובל על ידי Insight Partners ובהשתתפות JVP (בעלת המניות הגדולה בחברה), Israel Growth Partners ו-Vintage Partners. לגיקטיים נודע כי סבב הגיוס עשוי להתרחב מעבר לסכום המדווח היום. החברה תשתמש בכספי הגיוס לצורך המשך הרחבת הפריסה של ארניקס ברחבי העולם.
רגע לפני הנפקה
אירניקס פיתחה פלטפורמת SaaS מבוססת AI אשר מאפשרת לחברות הביטוח והבנקים להציע ללקוחותיהם הצעות תמחור מותאמות אישית, בזמן אמת. הפתרון של אירניקס מאפשר לחברות להתאים ולתמחר פיקדונות, הלוואות, פוליסות ביטוח ועוד תוך כדי שהן עונות על כל דרישות הרגולציה, במהירות ובצורה אוטומטית לחלוטין.
Earnix הוקמה ב-2001 על ידי סמי קריקלר ומעסיקה 220 עובדים, מתוכם 175 בישראל, 24 בארצות הברית והשאר בלונדון, גרמניה והודו. על פי הערכות, זהו סבב הגיוס האחרון של Earnix בטרם תצא בהנפקה, אך בשיחה עם גיקטיים אודי זיו, מנכ”ל החברה, לא מתייחס להשערות: “אנחנו אכן נמצאים בתקופה של גל הנפקות שסוחף את השוק המקומי והעולמי. בתוך כל זה אנחנו בארניקס משקיעים את כל האנרגיה בהמשך הצמיחה המהירה של החברה, בהרחבת הפעילות הטכנולוגית שלנו”. ככל הנראה, זוהי אינה המילה האחרונה והחברה עוד תרחיב את סבב הגיוס הנוכחי לפני ההנפקה.
שום דבר לא עוצר את Insight
את ההשקעה הנוכחית כאמור הובילה Insight Partners, שלא מפסיקה להשקיע בשוק הישראלי: בשבוע שעבר היא הובילה סבב גיוס ב-Theator, שבוע לפני כן השתתפה בסבב של Granulate, שבוע לפני כן הובילה את הסבב של OwnBackup, הספיקה להשקיע 30 מיליון דולר ב-Run:AI וכמובן הצליחה להכפיל את הערכת השווי של Armis לכ-2 מיליארד דולר, אותה רכשה ב-1.1 מיליארד דולר בעסקת הסייבר הגדולה בתולדות ההייטק הישראלי. כל זאת, לפני שהחודש השני של 2021 נחתם.
כחלק מעיסקת ההשקעה, ג’ון רוזנבאום מ-Insight יצטרף לדירקטוריון החברה, ואראל מרגלית, מייסד ויו”ר JVP מונה ליו”ר ארניקס. בתגובה להשקעה אמר מרגלית: “אני שמח על הצטרפותם של ידידיי ג’ף הורינג וג’ון רוזנבאום, מאינסייט פרטנרס, ולשלב כוחות יחד עם בעלי המניות הנוספים בבניית חברה המובילה קטגוריה עולמית. ארניקס מספקת את ‘השרירים והמוח’ לתעשיית הביטוח והבנקאות ובונה פלטפורמת AI למוצרים מותאמים אישית והצעות מחיר בזמן אמת”
הגב
3 תגובות על "עוד יום עובר, עוד חד קרן ישראלי חדש: Earnix גייסה על פי שווי של מיליארד דולר"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מהכרותי את החברה ואת הנפשות הפועלות זה היה ברור שהיא בכיוון הנכון…
כל הכבוד!
עבדתי אצל אודי זיו בטופטיר ובSAP. מנהל מוכשר. מאחל להם בהצלחה.
צ’קמרקס – גם אינסייט – הייתה עסקת הסייבר הגדולה בישראל