התגובה הלא מוצלחת של EA ברדיט שברה את שיא גינס
בדרך כלל שיאי גינס הם סיבה לחגיגה, אבל לא הפעם. תגובה לא במקום סביב משחק של "מלחמת הכוכבים" גרמה למשתמשים להתאחד נגדה
הנה שיא שאף אחד לא הולך להרים לכבודו כוסית בטח לא בחברת Electronic Arts, שמוכרת לנו כ-EA, ועומדת מאחורי מותגי ענק בעולם בגיימינג כמו FIFA, באטלפילד, סימס ועוד רבים. החל מהשבוע תהיה מוכרת EA גם בתור אחת מחברות הגיימינג שמחזיקות בשיא גינס, אם כי אחד כזה שקצת פחות מתגאים בו.
אולי המשחק מעורר המחלוקת הגדול ביותר של השנים האחרונות
בואו נחזור לרגע לשנת 2017: חברת EA משחררת בחודש נובמבר את Star Wars Battlefront 2, משחק אקשן-מלחמה מושקע למדי שמשלב בין העולם של מלחמת הכוכבים למכניקת הקרב של סדרת משחקי באטלפילד. זהו משחק מלחמה מקוון בו עשרות שחקנים יכולים לשחק דמויות שונות מהיקום של מלחמת הכוכבים בכל הזמנים בקרבות ענקיים עם גרפיקה נהדרת. נשמע פחות או יותר משחק מושלם, לא?
על אף שעל הנייר המשחק היה נראה כמו משחק 'מלחמת הכוכבים' שהמעריצים תמיד חיכו לו, EA בחרה בצד האפל והחליטה להציג מערכת התקדמות במשחק שמבוססת על Loot Boxes. אלו הן קופסאות עם חפצים, נשקים, יכולות ודמויות אקראיות שניתן להשיג במשחק, תמורת השלמת משימות או פשוט מאוד קנייה שלהן בכסף אמיתי. משמע, שחקנים שמוכנים לפתוח את הארנק – בנוסף למחיר המלא של המשחק, כן? – יקבלו יתרון לא הוגן על פני שחקנים אחרים. בנוסף, אלו שניתחו את מפת ההתקדמות של המשחק הבינו שבשביל ״להרוויח״ דמויות אהובות כמו דארת׳ ווידר הם יצטרכו לשחק כ-80 שעות, או פשוט לשלם עוד כסף. הגיימרים, שלא ידועים בתור טיפוסים סובלניים במיוחד, התחילו להציף את EA בתלונות והמשחק הפך למושמץ במהירות.
מה זה Loot Boxes ולמה כולם כל כך כועסים על זה?
ב-12 בנובמבר 2018, התלונן משתמש זועם על העובדה שהוא צריך לשלם 80 דולר נוספים כדי לשחק בתור דארת׳ ווידר. מנהל קהילה מטעם EA הגיב בזאת הלשון: ״הכוונה שלנו היא לתת לשחקנים תחושת גאווה כשהם מצליחים לשחרר גיבורים שונים. ובנוגע לעלויות, בחרנו ערכים מסוימים בהתאם למידע שאספנו מהבטא הפתוחה ושינויים נוספים שעשינו לפני השקת המשחק״. אותם גיימרים, שלא ידועים בסבלנות שלהם כאמור, פשוט דירגו בהמוניהם את התגובה הזו באמצעות פונקציית ה-Downvote של רדיט. ולמה אנחנו מתכוונים כשאנחנו אומרים ״המוניהם״? התגובה זכתה לשיכלול דירוג של מינוס 683,000, כלומר לפחות 683 אלף משתמשים טרחו לדרג אותה בצורה שלילית (בעוד חלקם וודאי דירג אותה בכל זאת באופן חיובי), מה שזיכה אותה בפרס מטעם גינס על התגובה המדורגת ביותר בהיסטוריה של רדיט בצורה שלילית.
לשם השוואה, התגובה השניה השנואה ביותר בהיסטוריה של רדיט מחזיקה ״רק״ ב-89,000 דירוגים שליליים. נראה שהשנאה שהגיימרים פיתחו כלפי המשחק (ו-EA בעקבות זה) טרם נרגעה, כיוון שהתגובה שבה משתמש ברדיט גילה את שיא הגינס של EA, קיבלה דירוג – הפעם חיובי – של יותר מ-90,000 הצבעות.
מאז הסערה סביב Battlefrond 2, נראה ש-EA הפכה אותו לפרויקט מחמד: החברה ביטלה לחלוטין את מנגנון ה-Loot Boxes, שיחררה את כל הדמויות בחינם, הפכה את מנגנון הרכישה בתשלום לכזה שיכול להניב רק תוספות קוסמטיות שלא משפיעות על המשחק ובעיקר ממשיכה עד היום לשחרר כמויות מרשימות של תוספות ותוכן חינמיים לחלוטין למשחק. מאז היא גם נזהרת מאוד בהשקות של משחקים אחרים כמו Anthem, Battlefield V ועוד, לא שזה עוזר יותר מדי לתדמית שלה בקרב הגיימרים שעדיין זוכרים את המקרה מ-2017.
הגב
13 תגובות על "התגובה הלא מוצלחת של EA ברדיט שברה את שיא גינס"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
לא הבנתי מה קשור עכשיו אם זה היה בכלל ב2018
שנה אחרי המקרה זה נכנס לספר השיאים של גינס, על זה הכתבה, לא על אותה תגובה ספציפית.
"683,000 משתמשים שונים דירגו את התגובה הספציפית הזאת בדירוג שלילי"… לא מדויק. יש כנראה יותר, פשוט בגלל ה- Upvotes יש לתגובה "רק" 683,000 downvotes. אבל כנראה שיש יותר מ- 683 אלף משתמשים שעשו לתגובה doenvote
צודק לגמרי!
לא נראה לי שמישהו עשה לזה upvote- אני נוטה להאמין שאפילו מי שפרסם את התגובה עשה downvote…
השאלה עכשיו מה קורה עם כל אלה שכן קנו בכסף אמיתי חפץ מסויים שבזמנו היה בעל ערך אמיתי במשחק (ולא רק משהו קוסמטי).
אם היום אפשר להשיג אותו בחינם ע"י התקדמות בעלילה אז זה לא פייר.
ואם היום החפץ הזה מסורס (בקטע שהוא כבר קוסמטי בלבד) אז זה גם לא פייר.
מעניין מה עשו עם המקרים האלה כי אני מניח שהם לא מקרים בודדים…
לאור העליהום התקשורתי ושל לא מעט משתמשים, הם כיבו את האפשרות לרכישה בתשלום ברגע ההפצה של המשחק כך שאף אחד לא קנה חפצים בתשלום. רק אחרי זמן מה פתחו מחדש את האפשרות לרכישת דברים קוסמטיים
אני מגיב בתשלום, למרות שזה חינמי אני מוכר את שירותיי, רק אל תפרסמו ברדיט שלא יחרב עלי עולמי ויבש מקור פרנסתי, ושאלה, למה אין אפשרות לעשות דירוג לכתבה עצמה? זה מונע ממני אפיקי רווח חדשים, לטיפולכם.
זה טרול או שכינס באמת מוסיפים שיא כזה?
אמיתי. ראיתי באתר שלהם:
https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/503152-most-downvoted-comment-on-reddit
אני לא מבין מה חדש?
EA עובדים באותה שיטת רווח בכל משחק שלהם
מפיפא, ועד באטלפילד
בפיפא אולטימט טים לדוגמה, נצטרך לבנות קבוצה ונדיר אם יצא לנו בחבילה איזה שחקן משוגע, לעומת זאת אנשים שמשלמים בכסף אמיתי ורוכשים פיפא פוינטס יכןלים לרכוש חבילות שהסיכוי שיצא להם שחקן משוגע הוא גדול יותר בהרבה מאדם שרכש את המשחק ומבצע את המשימות כדאי לקבל חבילות או מרוויח כסף מועדון כדי לרכוש שחקן.
שחקנים ששילמו כסף לרכישת פיפא פוינטס ויצא להם שחקן אפיק, גם אם לא ירצו אותו יוכלו למכור ולהרוויח המון כסף כדי לרכוש שחקן אחר
איך אני אוהב את כל הבכיינים, הרי לשלם 400$ למשחק שעבדו שנים לפתח אותו אף אחד לא יעשה נכון? אז אין מה לעשות חברות המשחקים אימצו שיטה חדשה לעשות עוד כסף (כי כן כולנו גדלנו על הורדות פיראטיות), אתם לא אוהבים? אל תקנו, אבל סתמו את הפה גם ותפסיקו לנצל לרעה את האינטרנט.
אני האחרון שיגן על חברה גדולה כמו EA שזורקת על הקהל שלה, אבל מצד שני מגיע להם. ילדים בכיינים שלא רואים את הדבשת של עצמם.
זה מעבר לכיסוי עלויות, זו חמדנות גרידא. אם הם גובים בין 60$-100$ למשחק הם יכולים לכסות את העלויות ולעשות רווח מאד יפה, אבל למה להסתפק בזה כשאפשר לעשות מאות אחוזים יותר ע״י מנגנון הימורים נוסח לוט-בוקס?
הבעיה האמיתית היא שבלוט-בוקס אתה לא יודע מה תקבל, ולכן זה נופל תחת קטגוריית הימורים. זה מנגנון ממכר שנמכר בהרבה מקרים לנערים וילדים. הפתרון הוא לתייג את המשחק כמשחק למבוגרים בלבד אבל זה הוכח כפוגע במכירות אז חברות כמו אלקטרוניק ארטס מוכרות ביודעין הימורים לקטינים וזו הבעיה האמיתית פה.