חדשות טובות: אושרה ויזת ההשקעה למשקיעים ישראלים

לראשונה, יוכלו אזרחי ישראל וארה”ב להשקיע בעסקים ולקבל אשרת עבודה

מקור: Pixabay

מאת: לירן יעקב רוזנפלד

ועדת הפנים בכנסת ישראל אישרה ביום שני השבוע את אשרת העבודה מסוג E-2 לישראלים המעוניינים להשקיע בארה”ב. לראשונה אושר הסכם הדדי בין ארה”ב לישראל לפיו יוכלו אזרחי ישראל וארה”ב להשקיע בעסקים ולקבל אשרת עבודה המתבססת על השקעה בלבד. משקיעים ישראלים יידרשו להציג הון זמין והבטחה תעסוקה לאזרחים אמריקאים. מנגד, משקיעים אמריקאים בחברות ישראליות, יוכלו להעסיק עובד אמריקאי ללא ויזת מומחה, בהליך מקוצר וללא הגבלת זמן.

עד היום ישראלים שרצו לפתוח עסק או לרכוש פעילות עסקית קיימת ולקבל אשרת עבודה מתאימה, נאלצו לעמוד בתנאי סף מחמירים ביותר אשר כללו הצגת סחר ממשי בין שתי המדינות, ותק תעסוקתי, הישגים יוצאי דופן או הוכחת ידע ייחודי. כעת, כדי לקבל את האשרה, על היזמים להציג הון עצמי והבטחת יצירת משרות חדשות עבור האזרחים האמריקאים.

הסכם ה E-2 זה התחיל לקרום עור וגידים עוד בזמן ממשל אובמה, וממשלת ישראל אישרה את התקנות בינואר 2017. מאחר שבישראל לא הייתה קיימת אשרה עבודה עבור אזרחים אמריקאים באופן מקביל, היה צורך לבצע שורה ארוכה של תיקונים ואישורם בוועדת הפנים של הכנסת. ישראלים יוכלו להתחיל להגיש בקשות לאשרה זו בחודשים הקרובים, לאחר שהרשויות בארה”ב יאשרו באופן סופי את נוסח התקנות הישראליות שאושרו השבוע.

מדובר בפריצת דרך משמעותית מאחר שלראשונה הסכם זה פותח צוהר המאפשר למשקיעים פרטיים ולחברות, השקעה בכל תחום עסקי אשר יביא ליצירת מקומות עבודה חדשים לאזרחי אמריקה. ניתן למצוא בקבוצה זו חברות שיווק, יהלומנים, מסעדנים, בעלי מקצועות חופשיים וגיוס הון כדוגמאות מייצגות. עבור חברות הסטאראפ הישראליות מדובר בשינוי שובר שוויון המאפשר הזדמנות עסקית שלא הייתה אפשרית קודם לכן. במסגרת אשרה זו, מייסדים של חברות סטארט אפ ישראליות ובני משפחותיהם יוכלו לקבל אשרת עבודה לתקופה של שנה עד חמש שנים ולפתח את העסק בשוק האמריקאי. חשוב להדגיש שההון הזמין שיש להציג עבור ההשקעה אינו מוחלט והוא תלוי בסוג העסק ופעילותו העסקית.

עם E-2 יזמות אינה נחלתם של סטאראפיסטים בלבד

השקעה בעסקים בארה”ב מאפשרת השקעה בעסקים מסורתיים במקביל לעסקים המציגים חדשנות. העיקרון המנחה קבלת אישור הינו השקעה בעסק ששואף להתפתח ולגדול.  עבור ויזה ה E-2, פתיחת מסעדה, בית קפה, חברת שיווק, ספא, מכון יופי, חברת בנייה/שיפוצים, נגרייה, או חברת סטארט אפ הם עסקים הנכללים בקטגורייה זו. על היזמים להציג עסק חי, עובד, ומנוהל בעל יעדי גדילה ברורים המוצגים בברור בתכנית עסקית.

השקעה פסיבית אינה נחשבת השקעה העומדת בתקנות קבלת אשרה מסוג E-2, כלומר, השקעה בנכסי נדל”ן מניב אינה עומדת בדרישות הסף מאחר שלא נוצרות משרות עבור הציבור האמריקאי והיזם לא מנהל חברה ועובדים.

כמה צריך להשקיע בכדי לקבל E-2?

לפי ליאת פורטל, מנכ״לית שופ אימיגריישן ישראל, התקציב הדרוש לפתיחת עסק משתנה בהתאם לענף ותחום הפעילות. הטווח הוא רחב, לכן, חשוב לא להסתמך על שמועות של מספרים ששמעתם בחצי אוזן ולהבין שיש לבחון כל מקרה לגופו. ההון הזמין שיש להציג צריך לכסות את עלויות ההקמה, פעילות שוטפת בשנה הראשונה ושכר עבודה ליזם. פתיחת חברת שיווק למשל תדרוש עלויות הקמה נמוכות יותר מאשר פתיחת מסעדה. יזמים צריכים לקחת בחשבון כי האשרה ניתנת לתקופה של בין שנה עד חמש שנים וכאשר צריך לחדש אותה יש להציג עסק בצמיחה שגייס עובדים. כאשר העסק מציג תמיכה ביזם ובבני משפחתו בלבד, ללא יצירת מקומות עבודה חדשים הוא לא יאושר על ידי הרשויות ועלולה להשלל ממנו חידוש האשרה כאשר זו פגה. מאז כניסתו של דונאלד טראמפ לבית הלבן, בחינת הבקשות הפכה לקפדנית יותר באופן משמעותי ואשרות מסוג L-1 ו- E-2 בעלות סף מינימאלי ליצירת משרות עבודה חדשות, לא מאושרות על ידי הרשויות במידה ולא גויסו עובדים אמריקאים.

איך זה עובד?

הצעד הראשון הינו פתיחת חברה ברשויות או רכישת פעילות עסקית קיימת. במקרה בו נרכשה פעילות עסקית קיימת, יש להציג בה בעלות של לפחות 50%. השלבים הבאים הם שכירת רו”ח, חלל עבודה, ספקים וכתיבת תכנית עסקית התומכת בסכום הכסף ההתחלתי שאותו יש להציג. את ההון הדרוש יש להעביר מחשבון בנק של היזמים לחשבון בנק פרטי בארה”ב ורק לאחר מכן יש להעבירו לחשבון העסקי. הרשויות בודקות את מקור הכספים ונדרשת הצגה של מקורות ההון עד לרמת הסנט הבודד.

העברת הון והצגתו אינה מספיקה, יש צורך להציג הוצאות כחלק מפעילות עסקית שוטפת. טעות נפוצה של יזמים שקיבלו אשרה זו הינה תשלום הוצאות עסקיות מהחשבון פרטי ולא המחשבון העסקי, דבר המוביל להטלת ספק בפעילות העסקית מצד הרשויות הבוחנות את הבקשה, ועלול להוביל לשלילת חידוש בקשה.

כמה זמן אורך התהליך?

קבלת אשרה מסוג E-2 נחשבת יחסית למהירה ואורכת בישראל לרוב כחודש. תהליך בניית התיק אורך בממוצע כשלושה חודשים ותלוי בעיקר בלקוח מאחר שהוא כולל איסוף מסמכים, תרגומם והצגתם לרשויות לאישור. לאחר הגשת התיק היזם יתבקש להגיע לראיון בשגרירות האמריקאית בו יתקבל האישור הסופי לאשרה.

אין קיצורי דרך

הדרך הטובה לבצע את תהליך ה E-2 היא לעשות זאת נכון. לפתוח עסק אמיתי, להשקיע את הכסף עבור העסק ולגרום לעסק ליצר עבודות.  לממשל, הכי חשוב לראות שמקור הכספים ברור ושלא מדובר בהלבנת הון. יזמים השואפים לקבל אשרת עבודה באמצעות השקעה בעסק או רכישת פעילות עסקית קיימת צריכים לדאוג להציג את הוכחות למקור ההון הזמין להשקעה, להעבירו לחשבון עסקי בארה”ב ולהציג הוצאות מפורטות על מנת שלא יהיו לרשויות ספקות. הגורם המשמעותי הנוסף הינו יצירת מקומות עבודה וכאשר לא מתבצעים גיוסים כלל מדובר במכשול משמעותי לאישור האשרה. ככל שהבקשה ברורה יותר כך קל יותר לרשויות לבחון אותה ולאשר אותה.

הכותב הינו מנכ״ל PassRight

 

כתב אורח

אנחנו מארחים מפעם לפעם כותבים טכנולוגים אורחים, המפרסמים כתבות בתחומי התמחות שלהם. במידה ואתם מעוניינים לפרסם פוסט בשמכם, פנו אלינו באמצעות טופס יצירת קשר באתר.

הגב

2 תגובות על "חדשות טובות: אושרה ויזת ההשקעה למשקיעים ישראלים"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* שימו לב: תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, לרבות דברי הסתה, הוצאת דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב ו/או בניגוד לדין ימחקו. Geektime מחויבת לחופש הביטוי, אך לא פחות מכך לכללי דיון הולם, אתיקה, כבוד האדם והדין הישראלי.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
ישראלית
Guest

למה לא נשמע לי אמין?

חשדן
Guest

כמו כל ישראלית מצויה שחושדת בכל העולם ואחותו . למה את לא נשמעת לי אמינה ?

wpDiscuz

תגיות לכתבה: