סוף סוף: קורקינטים חשמליים שיעלו על מדרכות ייבלמו אוטומטית
באמצעות ניווט לוויני, GPS וחיישנים נוספים, הקורקינט של Bird ידע לזהות כשהמשתמש עולה על המדרכה, להתריע ולבלום אותו בצורה הדרגתית
אם הלכתם בתל אביב או בכל עיר אחרת שבה נפרשו קורקינטים חשמליים להשכרה, אין שום סיכוי שלא נתקלתם בקורקינט שנוסע על המדרכה במהירות ומסכן את הולכי הרגל. אחרי שנים של תאונות, כמעט-תאונות ולא מעט חרדה כללית בקרב הולכי הרגל – דווקא אחת מהחברות הגדולות ביותר בתחום הקורקינטים החשמליים לוקחת סופסוף יוזמה, ומציגה טכנולוגיה שתמנע מהקורקינטים שלה לנסוע על מדרכות.
עליתם על המדרכה? התכוננו לשיימינג ולבלימה
המערכת החדשה נקראת פשוט "Smart Sidewalk Protection" והיא פותחה על ידי חברת Bird, שהייתה הראשונה להיכנס לשוק הישראלי (ואת דבר כניסתה לארץ חשפנו בגיקטיים). לדברי החברה, מדובר בפיתוח לא פשוט בכלל שארך כ-3 שנים, ובסופו הצליחה לפתח את פתרון ה-End-to-End הראשון שמסוגל להגיע לרמת דיוק של ס"מ במיוחד עבור פתרונות מיקרומוביליות. כל זאת מבלי להשתמש במצלמה אחת.
בירד שיתפה פעולה עם חברה שוויצרית בשם u-blox שמתמחה בטכנולוגיות GPS ו-GNSS, ויצרה גירסה מותאמת של מודול ZED-F9R שלה, שמשתמש בניווט לוויני, מסוגל למדוד בו זמנית גם את מהירות הגלגל, וגם מצויד בחיישן שמסוגל למדוד מומנטום, האצה ונתונים קינטיים נוספים. התוצאה היא שברגע שרוכב יעלה על מדרכה, הכלי יתחיל להשמיע צפצוף וישלח התראה לסמארטפון של המשתמש ועל גבי מסך הקורקינט. במקביל, הכלי עצמו יתחיל להאט בצורה הדרגתית עד לעצירה מוחלטת – כך שמשתמשים לא יוכלו פשוט להתעלם מהאזהרות ולדהור על המדרכה.
רמת הדיוק של המודול החדש שישולב בכלים של בירד לא יסייע רק לבלימת קורקינטים שעולים על מדרכות, אלא גם אמור לדייק את המיקום שלהם על המפה כיוון שהוא פחות רגיש להפרעות בהשוואה לרכיבי GPS סטנדרטיים, כך שתוכלו למצוא כלים פנויים על המפה בקלות יותר, ועם פחות טעויות.
נכון לעכשיו, המודול החדש נמצא בפיילוט במילווקי וסן דייגו, כאשר הבאה בתור תהיה מדריד. בבירד טוענים כי הם מתכננים לפרוש את הפתרון לעוד מדינות במהלך 2022, וכי הוא כבר מובנה בקורקינטים החדשים שהחברה מייצרת בימים אלו. מבירד ישראל נמסר לנו כי החברה אכן מתכננת להשתמש בטכנולוגיה גם בישראל.
לטענת בירד, הפתרון גם מספיק זול וכדאי עבורה, ועולה כ-10 דולר ליחידה. סביר להניח שאם הפיילוט של בירד יהיה מוצלח, שאר חברות הקורקינטים יתחילו להטמיע פתרונות דומים בקורקינטים שלהם, כך שיכול להיות שבשנה הבאה תקופת המערב הפרוע במדרכות תסתיים, אם כי המשתמשים הפרטיים שרכשו לעצמם קורקינט יוכלו להמשיך לדהור איפה שירצו.
מה שיהיה מעניין במיוחד לראות הוא האם בירד תצליח לדייק את המערכת שלה כך שתוכל להבדיל למשל בין מדרכה לבין שביל אופניים שסומן על גבי המדרכה עצמה. בתל אביב, למשל, חלק נכבד ממסלולי האופניים והקורקינטים ממוקמים כך, ואם הטכנולוגיה הזו לא תהיה מדויקת מספיק, היא עשויה לבלום את הרוכבים דווקא כשהם נוסעים כחוק על גבי המסלול, או גרוע מכך, תצטרך להיות מנוטרלת באיזורים באלו ותאפשר לרוכבים להמשיך ולנסוע דווקא על המדרכה ולא במסלול הייעודי.
הגב
31 תגובות על "סוף סוף: קורקינטים חשמליים שיעלו על מדרכות ייבלמו אוטומטית"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
הסוף לקורקינט
איזה חירטוטים עבדתי עם הציפ ZED-F9R זה בעצם מודל rtk וכן הוא מגיע לדיוק עד סנטימטר אבל זה דורש תחנת rtk כל 10-15 קילומטר רדיוס
והוא עולה הרבה יותר מ10 דולר
https://t.me/s/israeli1
אחלה, אם ככה אז יש צורך בתחנות rtk בודדות בלבד בשביל לכסות את כל תל אביב
איזו חברה סחאית הבירד הזו. גם הראשונות שביקשו רשיון נהיגה וחסמו באופן גורף תמונות מטושטשות.
תשמע, אני כבר ראיתי טוקבקים מגעילים וטפשיים באינטרנט אבל אני חייב להגיד לך שהתגובה שלך פשוט שוברת שיאים. ברכותיי.
הבעיה היא המחסור בשבילי אופניים בגוש דן. לרכוב בכביש עמוס זה גם מסוכן, במיוחד אם הרחוב דוקא פנוי מהולכי רגל
יוש אתה מוזמן ללכת ברגל
אין שום בעיה שמצדיקה רכיבה לצד הולכי רגל וסיכון שלהם כי אנשים אגואיסטים
גם אני שוכר קורקינטים לעיתים ואף פעם לא רכבתי על מדרכה לצד הולכי רגל תמיד או בשביל או בכביש או הליכה לצד הכלי
אבל אני מיעוט במדינה לצערי הרב
החיים שלך לא מצדיקים את זה?
אם תרבות הנהיגה בכביש היה פה יותר כמו באירופה הייתי מסכים איתך, אבל מפחיד פה לעלות על הכביש עם רכב, על אחת כמה וכמה עם קורקינט.
אני מעדיף לנסוע בזהירות על המדרכה ולא לאבד את החיים שלי בכביש בגלל איזה ערס שחושב שהכביש שלו.
הצעד הבא, לא לאפשר נסיעה בתחומי הפארק.
יציאה לפארק נועדה גם להתרחק מהשאון היומיומי של העיר, והרכבים החשמליים שטסים שם לא מאפשרים אסקפיזים ולו לרגע!
אני מניח שחנויות שמוכרות קורקינט חשמלי יכולות לצפות כעת לעודף ביקוש
השלב הבא:
לייבא קסדות גם בשביל החצי השני של הקורקינטים.
סתם דבילים, גם חוסמים כולם אזורים וגם עכשיו מדרכה, מי אז צריך את הקורקינט המסריח שלהן
גם את הקורקינטים הפרטיים אפשר לחייב בהתקנת המערכת
אפליית ערסים! אפליי ערסים!
גזענים!
אני בוכההה
אם הם יעשו את זה, יהיו להם הרבה פחות משתמשים.
אין בעיה לנסוע על המדרך אם מורידים מהירות ונוסעים בהתאם לתנאי הדרך, הבעיה באנשים שנוסעים מהר מידי על המדרכה
נו… אתה מגדיר את הבעייה מצוין ומה שחסר זה ההצעה לפתרון: מאחר ולא ניתן באמת להפריד בין אילו שנוסעים על המדרכה בזהירות,אז הפתרון הגורף אף אחד לא נוסע על המדרכה.
לאפשר נסיעה על המדרכה אבל במהירות של הליכה מהירה
לא יותר הגיוני להאט את הקורקינטים על המדרכה? קורקינט שייסע על המדרכה ב30 קמ"ש מסכן הולכי רגל, קורקינט שיסיע 1 קמ"ש לא מסכן אף אחד. ישנה מהירות אמצע שמאפשרת להנות מיתרונות הכלי מבלי לסכן הולכי רגל. במקום להתמקד בפתרון ואכיפה של נסיעה בטוחה, פותרים בסיכון רוכבים על הכביש (פגיעה של מכונית ברוכב קורקינט קטלנית יותר משל רוכב קורקינט רגיל בהולך רגל), או בהורדה של אנשים נורמטיביים ולא מסוכנים מהכלי היעיל הזה.
מוצע לשלב את שני המודלים ביחד.
כשרוכב קורקינט ממהר, שיסע על הכביד במהירות מקסימום שהקורקינט מאפשר. כשרוכב לא ממהר, שייסע על המדרכה במהירות פחותה ונמוכה וכך חברת הקורקינט תצמצם את הסיכון. והרוכב יחליט אם הוא מסתכן בנסיעה בכביש, הנטל הופך להיות של הרוכב ולפי החלטת המשתמש.
הנושא פרוץ והמשטרה לא עושה עם זה כלום. למרות שהחוק מאפשר לשוטר לטפל בקורקינט שנוסע על המדרכה. או שעובר באדום. המשטרה בוחרת להתעלם מהבעיה.
ונניח שהמשטרה לא תתעלם מהבעיה. שוטר ושוטרת עומדים בצומת ומסמנים לרוכב קורקינט לעצור – והוא פשוט ממשיך. מה אתה מצפה שיקרה? שהם יחסמו אותו בגופם? שירדפו אחריו עם ניידת? נניח יש אופנוע משטרתי בהיכון, ברגע שרוכב הקורקינט נכנס בין בנייניםבין אנשים במדרכה – אין לשוטר איך לתפוס אותו.
הפתרון הוא שוטרים על קורקינטים, כמו שאפשר לרדוף אחרי אופנוע רק עם אופנועים.
אבל עדיין, לאופנוע יש לוחית רישוי שאפשר לצלם ואז להגיע לאדם.
יש לוחית רישוי על הקורקינט
לצלם, לשלוח דו"ח.
אם זה כלי מושכר, החברה תעביר את הדו"ח לשוכר לפי שעת הצילום והמיקום.
בדיוק כמו כל כלי רכב אחר, פרטי או שכור.
עדיף שיסללו שבילי אופניים או יסעו באחריות על המדרכה במקום שיסעו בכביש וחיי אדם יהיו בסכנה
כמו תמיד במזרח התיכון הכול פרוץ ולא אוכפים כלום. ישראלים לא מחונכים ואי אפשר לחנך או לרדוף אחרי כל אחד. הפיתרון של קורקינט או אופניים לא יעבוד בישראל. ישאר רק כיאוס עד שיגיע המטרו בעזרת השם או עד שירשתו את כל תלאביב במצלמות ויחיבו מספרי זיהוי ויתחילו לשלוח קנסות אדירים בדואר אוטומטית. כאן קודם סוללים ובונים ואחר כך חושבים.
חלם!!!
מה יותר חמור התנגשות של אופניים עם הולך רגל?
או עם מכונית?
אין שוּם סיכוּי שהוּא יצליח להחליט מה באמת נחשב מדרכה, זאת שאלה לגדוֹלי הףילוֹסוֹפים
ואיך בדיוּק אמוּרים להגיע לכביש
עכשיו שימנעו מדגנ רטים לסוע נגד כיוון התנועה
קודם שהקורקינטים של בירד יעבדו על השביל. נכבה לי קבוע באמצע נסיעה ומסרב לעבוד. גם על שביל אופניים
זה יעצר רק אחרי כמה הרוגים ופצועי ראש ל"ע
זה יפסק רק אחרי כמה הרוגים