חברת דו-מתוק מגייסת 22 מיליון דולר כדי להמציא את הסוכר מחדש

הפתרון של החברה מאפשר הפחתה של 40% מהסוכר בכל מוצרי המזון ללא טעם לוואי

מקור: Unsplash

חברת DouxMatok (דומתוק) הישראלית פיתחה תחליף סוכר שנועד להילחם במגמת ההשמנה בעולם. היום (ד׳) היא הודיעה על השלמת סבב גיוס שני בהיקף של 22 מיליון דולר בהובלת BlueRed Partners, מה שמעמיד את סך גיוסיה עד כה על כ-30 מיליון דולר. עוד לקחו חלק בגיוס: Südzucker AG – חברת הסוכר הגדולה באירופה, Royal DSM, Singha Ventures, OurCrowd והמשקיעים הקיימים: פיטנגו, קרן JVP ו-Food Lab Capital.

פתרון להפחתת סוכר המבוסס על סוכר

הפתרון של דומתוק להפחתת סוכר מתבסס על הובלה יעילה יותר של מולקולת הסוכר באמצעות מינרל שנושא אותו אל קולטני הטעם המתוק, ובכך מתאפשרת הפחתה של עד 40% בכמות הסוכר במוצר, מבלי לפגוע במתיקותו, וללא טעם לוואי.

לטענת החברה, במבחני טעימה עיוורים של צרכנים הם הצליחו להוכיח שמוצרים מופחתי סוכר עם סוכר דומתוק דורגו על ידי צרכנים כמתוקים באותה מידה בהשוואה למוצרים עם כמות הסוכר המקורית. כמו כן, במקרים מסוימים צרכנים אף העדיפו את הטעם של מוצרים עם הסוכר האלטרנטיבי שלהם.

דומתוק הוקמה על ידי פרופ’ אברהם בניאל (שנכנס לרשימת 40 המשפיעים של גיקטיים) ובנו, ערן בניאל אשר משמש גם כמנכ”ל החברה. היא צפויה להשלים את מסחור הסוכר שלה באירופה בקרוב, בשיתוף פעולה עם Südzucker AG, שהשקיעה בה, ובהמשך גם למחסר את הסוכר בצפון אמריקה. במקביל, היא משתפת פעולה חברות מזון על מנת לשלב את תחליף הסוכר שלה במתכונים של מוצרי צריכה פופולאריים, כאשר הצפי למסחר ומכירה של המוצר מתוכנן עד לסוף שנת 2019. בעזרת הגיוס הנוכחי תוכל החברה לעבור לייצור תעשייתי ומסחור הפתרון באירופה, בצפון אמריקה וגם בישראל. כמו כן, החברה מתכננת להרחיב את הפלטפורמה שלה למוצרים וטעמים נוספים, בהם מלח – מוצר צריכה בסיסי נוסף שהשפעותיו השלילות על גופינו ידועות.

הילה חיימוביץ׳

גיקית, Deal With It

הגב

2 תגובות על "חברת דו-מתוק מגייסת 22 מיליון דולר כדי להמציא את הסוכר מחדש"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
חזקיהו
Guest

מה עם סוכר בתור מייצב ?

דורון
Guest

ערך גליקמי יחסית לסוכר? נפח סופי והשפעה על תהליכים כגון התמוססות ועוגות מוקצפות?

wpDiscuz

תגיות לכתבה: