סטארטאפ ישראלי עשה ‘האקינג’ לסוכר. טעמנו, והתוצאות מתוקות

חברת DouxMatok מפתחת תחליף סוכר, שמאפשר לכם להפחית בכמות הסוכר בכל מתכון, אבל בלי לפגוע בטעם המוכר. אז טעמנו

הסוכר בפנים. צילום: גיקטיים

אנחנו כותבים על לא מעט סטארטאפים בגיקטיים, ופעמים רבות מדובר בפיתוחים שטרם בשלים לשוק, או כאלו שלא מיועדים לצרכן הממוצע. לכן בפעמים שבהן אנחנו כן יכולים להתנסות במוצרים כאלו, שעל פניו מביאים איתם מהפכה לתחום – אנחנו לא מפספסים את ההזדמנות. אבל איך בודקים מוצר של חברה שמפתחת תחליף סוכר, שמתבסס על סוכר? תנו לנו רק להדליק את מכונת הקפה, ואנחנו איתכם.

אפשר למצוא סנוניות ראשונות כבר בישראל

חברת DouxMatok הישראלית פיתחה סוג-של תחליף סוכר בשם “Incredo Sugar”, שנועד להילחם במגמת ההשמנה בעולם. ה”סופר-סוכר” הזה של החברה מתבסס על הובלה יעילה יותר של מולקולת הסוכר באמצעות מינרל שנושא אותו אל קולטני הטעם המתוק, מה שמאפשר הפחתה של עד 40% בכמות הסוכר במוצר, מבלי לפגוע במתיקותו, וללא טעם לוואי המוכר מתחליפים מסונתזים במעבדה. בסוף, זה סוכר שמופק מקנה סוכר, ולכן הוא אמור להיות באותו הטעם. בחברה מסבירים שכדי להימנע ממניפולציה על מולקולות הסוכר, מעמיסים על מינרל-נשא בעל שטח פנים שכולו גומחות את מולקולות הסוכר. מקבצי הסוכר הללו מגיעים אל קולטני הטעם, ו’פורקים’ את הסוכר בכמות גדולה ולמשך זמן רב יותר.

סוכר ברמה גבוהה? המממ… צילום: גיקטיים

השנה החברה הגיעה להישג משמעותי בדמות ייצור מסחרי של הסוכר שלה במפעל תעשייתי של חברת Lantic הקנדית, כך שמוצרים ראשונים שמשתמשים בסוכר של החברה כבר מגיעים לשוק, ואפילו לשוק הישראלי. רשת המאפיות Piece Of Cake למשל השיקה מספר עוגיות עם אינקרדו, ונתנה לנו טעימה מהפיתוח עם עוגיות שוקולד צ’יפס טבעוניות.

ניסיתי בעבר כבר לא מעט תחליפי סוכר, ולכולם יש טעם לוואי די מחריד, אז ניגשתי די בחשש. אבל אם אתם מחפשים שורה תחתונה, היא שהעוגיות הן פשוט עם טעם מתוק רגיל לחלוטין. לא הרגשתי כאן כל שינוי או משהו שונה מהרגיל (חוץ מהעובדה שמדובר בעוגיות טבעוניות, אז המרקם שלהן מראש קצת שונה).

אנחנו יודעים מה אתם באמת רוצים לדעת. הנה הערכים התזונתיים. צילום: גיקטיים

אז מרוב שלא הרגשתי הבדל הייתי חייב לשאול את פיס אוף קייק מה ההבדל בין העוגיות שפותחו עם דומתוק לעומת העוגיות הטבעוניות הקודמות שהיו קיימות ברשת. משה אהובי, הבעלים של הרשת הסביר לי כי עם הסוכר של דומתוק, הוא הצליח להפחית 32% מכמות הסוכר הלבן בבצק אל מול העוגיה הטבעונית הקודמת (מה שגרם לי גם לתהות מדוע בכל זאת המוצר מעוטר במדבקה אדומה המזהירה מכמויות הסוכר).

בנוסף, דומתוק גם נתנו לי לטעום עוגיות ביסקוטי נטולות גלוטן ועוגיות “בריאות” טבעוניות. כולן היו טובות וללא כל טעמי לוואי מוזרים. אם לא היו אומרים לי מראש, לא הייתי חושד לרגע שיש משהו שונה במתכון לפחות בכל הנוגע לטעמים המתוקים, ואולי זה מעיד יותר מכל על המוצר עצמו.

רוצים לראות איפה החברים שלכם עובדים? רוצים לראות איפה החברים שלכם עובדים? ללוח מיתוג המעסיק גיקטיים אינסיידר לחצו כאן >

דומתוק הוקמה על ידי פרופ’ אברהם בניאל, ובנו, ערן בניאל אשר משמש גם כמנכ”ל החברה, אותם בחרנו בפרויקט ה-40 מעל 40 שלנו. על המצאה זו קיבל פרופ’ בניאל מראש הממשלה, בנימין נתניהו, את פרס רוה״מ לחדשנות 2018 בנובמבר האחרון, חודש לאחר שחגג, תחזיקו חזק, את יום הולדתו ה-100.

נראה שדומתוק בדרך להביא את הסוכר שלה ללא מעט מוצרים, בעיקר בשוק האמריקאי. החברה טוענת שהיא כבר עובדת עם חברות מזון בארץ ובעולם לפיתוח מוצרים חדשים כמו עוגיות, עוגות, ממרחים, שוקולד וממתקים שונים. כך שאם הכל יילך על פי התוכניות, תחליף הסוכר של החברה, שמבוסס על סוכר, יגיע להרבה יותר בתים בצפון אמריקה בקרוב.

 

עידן בן טובים

נולד עם ג׳ויסטיק ביד. יש לו הרבה יותר מדי גאדג׳טים והרבה פחות מדי זמן פנוי כדי לשחק עם כולם. בעל פטיש לא מוסבר לביצוע קליברציות לסוללות של מכשירים. כשהוא לא עסוק בלכתוב על טכנולוגיה, הוא אוהב לדבר עליה, והרבה

הגב

5 תגובות על "סטארטאפ ישראלי עשה ‘האקינג’ לסוכר. טעמנו, והתוצאות מתוקות"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
מאור
Guest

מעניין, השאלה לגבי העוגיות אם 27.7 גרם סוכר זה נטו סוכר לבן או ברוטו עם המינרל?
גם אם זה 16.6 גרם סוכר זה עדיין הרבה, משלמים כל כך הרבה על עוגיות טבעוניות ובסוף דוחפים לך סוכר לבן, מה הקמצנות הזאת?

nope
Guest

רעיון נהדר! בהצלחה!

קובי
Guest

מה לגבי חולי סכרת זה משהו רלוונטי או שזה רק הפחתה בסוכר בדמוי דל נתרן?

משה אהרוני
Guest

איפא אפשר לקנות את הסוכר הזה וכמה עולה לקילו?

ברק
Guest

לדעתי הדרך הכי טובה לדחוף את זה קדימה בארץ זה שיווק ברמי לוי בכל הארץ ,ופרסומות עם קרין גורן ! רק ככה זה יעבור לאזרחים .

wpDiscuz

תגיות לכתבה: