חשיפה: המודל העסקי שמאחורי Yo
אחרי הבאזז הגדול, הגיע הזמן לייצר כסף, האם Yo מצאה את המודל העסקי שלה?
Geektime Conference, כנס הסטארטאפים הגדול בישראל ייערך בעוד פחות משבועיים והשנה הוא יערך בסימן Disruptive Nation. בואו לפגוש יזמים ומשקיעים שעזרו לשנות את העולם, את הסטארטאפים שהולכים לשנות את העולם ולהכיר את התחומים החמים של השנים הקרובות. לפרטים נוספים והרשמה
תאהבו אותה או תשנאו אותה, אחת מתופעות הרשת הגדולות ביותר שהגיעו לחיינו לפני כשלושה חודשים היא אפליקציית Yo. למרות שמדובר באפליקציה המציעה את השימוש הבסיסי ביותר של שליחת Yo לחברים, היא כבר הצליחה לגייס מיליון דולרים וכאמור, להפוך לידועה בכל רחבי העולם, לטובה או לרעה.
השאלה הגדולה שעלתה עם השקתה של האפליקציה היא כיצד, אם בכלל, ניתן להפוך אותה לרווחית? כעת מסתמן כי גולש אחד הצליח למצוא את הרמז שיכול לענות על השאלה, לשפוך מעט אור על מודל המוניטיזציה העתידי של החברה ולהסביר כיצד היא מתכננת להפוך Yo לכסף, או יותר נכון, כיצד היא תגרום גם לכם להשקיע בה.
רמזים ראשונים למודל מוניטיזציה
בלוגר בשם מארק קולברוגה (Marc Kohlbrugge) פרסם את התהליך אותו ביצע על מנת למצוא את מודל המוניטיזציה: נבירה וחיפוש בתוך קבצי האפליקציה עצמם. בעוד שבפוסט שלו הוא מסביר בפירוט כיצד גם אתם תוכלו למצוא את המידע, החלטנו לחסוך לכם את הטרחה ולהגיע לשורה התחתונה.
קולברוגה מצא תיקיה בשם Payload שבתוכה הופיע קובץ הנקרא BuySoundsController. כלומר, מסתמן כי החברה מתכננת לעדכן את האפליקציה ולאפשר למשתמשים לרכוש את הצלילים המועדפים עליהם בעת קבלת הודעות. ייתכן שהמשתמשים אף יוכלו להגדיר צלילים שונים לאנשי הקשר שלהם, ובכך יוכלו לדעת מי מנסה לתפוס אותם או להודיע להם משהו באמצעות Yo.
קולברוגה אף הגדיל לעשות והחליט לבדוק את ה-API של החברה על מנת לאמת את הממצאים שלו. הוא גילה שכש-Yo נשלח, הוא מציין את קובץ ה-MP3 שינוגן על מכשירו של המקבל. קולברוגה אף הצליח להגדיר צלילים משלו, אך מציין כי אפשרות זאת נחסמה ברגע שהודיע על כך לחברה.
כך לדוגמה, יוכלו המשתמשים ליישם את הצליל החדש על אחת מהאפשרויות שצצו לאור התקופה האחרונה, שליחת Yo בכל פעם שאזעקת צבע אדום נשמעת ברחבי הארץ. כלומר, בכל פעם שישלח Yo מהמשתמש REDALERTISRAEL, במקום הצליל המוכר יוכלו המשתמשים לבחור בצליל מעט יותר נעים או מרגיע, על פי העדפותיהם.
הבדיחה שהפכה למוצר
Yo החלה את דרכה כפרוייקט פנימי עבור צוות Mobli, כסוג של אמצעי תקשורת לחברים, למשפחה וכמובן לעובדים עצמם. בעוד שנוצרה כסוג של מתיחה לאחד באפריל, פשטותה של האפליקציה היא זו שהובילה להצלחתה ולהחלטה לשחרר אותה לקהל הרחב.
בתחילת החודש הנוכחי הודיעה החברה על שדרוג המוצר, שכולל כעת פרופילים למשתמשים מלווים בשם המלא ובתמונה, אפשרות לצרף לינק ל-Yo, האפשרות להוסיף האשתאג והשקתו של Yo Index: הרשימה המלאה של השירותים והאפליקציות ששולחים התראות Yo בעת העדכון.
בעוד שסביר להניח שמאחורי הקלעים החברה יכולה להשתמש ב-API שלה על מנת לגבות כסף מאותם אתרים ושירותים שונים על השימוש בפלטפורמה שלה, אין ספק כי פנייה למשתמשים עצמם שאוהבים את האפליקציה יכולה לשפר משמעותית את רווחיה, גם אם מדובר על כמה סנטים בודדים לכל צליל.
בשורה התחתונה, השדרוג המדובר, כמו גם הרמז הנוכחי מציעים כי Yo עובדת על עתידה בשוק ואינה מתכננת להעלם מהנוף בזמן הקרוב ואף מעוניינת להמשיך ולשפר את חווית השימוש של המשתמשים, מינימלית ובסיסית ככל שתהיה.
משה חוגג, מייסד ומנכ"ל Mobli העומד גם מאחורי אפליקציית Yo מסר בתגובה: "יש לנו הרבה רעיונות איך לבצע מוניטיזציה, אבל אנחנו לא עוסקים בכך כעת".
הגב
12 תגובות על "חשיפה: המודל העסקי שמאחורי Yo"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אפליקציה מפגרת, כל Mobli זאת חברה של עלובים שרק מחקים מוצרים קיימים ולא מחדשים כלום. באז ראשוני ונפילה לתהום הנשייה.
Yo = לעשות מהPoke המת בפייסבוק אפליקציה.
Mobli = "ראיתי שאינסטגרם מצליח אז למה לא?"
ועכשיו יש להם עוד איזה חיקוי גרוע לSnapchat, נו באמת?
את כל הכסף שהשקיעו בחברה הזאת היה יכול לקבל יזם שאשכרה עושה משהו נורמלי.
לא זכור לי שקיבלתי poke כשהיה צבע אדום, צ׳לסי הבקיעה גול או שעומד לרדת בשם בעיר שלי.. מצד שני אולי פשוט לא מצאתי את ההגדרות האלה בפוק..
אני: YO!
הוא אחרי כמה רגעים ( דרך הווצאפ כמובן ) : מה אחי ?
אני ( דרך הווצאפ): כלום אחי מה קורה ? אה מתחיל גשם בעיר שלך…
http://www.yorain.co/
לכל הדברים האלו יש אפליקציות יעודיות שהרבה יותר אינפורמטיביות (ושימושיות) מהשטות הזאת.
אתם מפספסים את כל הקטע… נסו קצת לפתוח את הראש ולא להיות מקובעים…
נכון אתה יכול להוריד אפליקציה שתגיד לך שיורד גשם עוד שעה, ואז גם להוריד את האפליקציה של צ׳לסי ואם כבר אז תוריד גם את האפליקציה צבע אדום כדי לקבל פוש שיש צבע אדום, אהה וגם תוריד את האפליקציה ששולחת לך פוש כשהכוסית מאינסטגרם מעלה תמונה (כי אינסטגרם לא תומכת בזה).. עכשיו גם תירשם לכל אחת מהאפליקציות האלה ותתן להם פרטים ותקנפג כל אחת בדרך שלה…
או שפשוט תעשה Yo
חחחח איזה בדיחה האפליקציה הזאת פשוט לא שווה שקל . שלא לדבר על מיליון דולר !?!?!
WTF
לאנשים אין מה לעשות בחיים רק לשלוח YO אחד לשני נכון…
העניין זה שבתור שירות בין חברים זה סתם חרא והיה לזה באז קצר, אף אחד לא ייכנס לאפליקציה אחרת כשהוא יכול להיכנס לוואטסאפ ולכתוב לחבר שלי מה קורה ודרך זה להתחיל את השיחה, אין שום יתרון לyo במובן החברתי.
בתור שירות התראות אולי יש לזה קצת פוטנציאל אבל גם פה הייתי רוצה עוד מידע חוץ מ YO.
"בתור שירות התראות אולי יש לזה קצת פוטנציאל אבל גם פה הייתי רוצה עוד מידע חוץ מ YO."
הלינק שמצורף ל Yo יכול להכיל על מידע שאתה רוצה……………..
חייב לציין שבנוגע ללינק באמת לא ידעתי, יש לזה פוטנציאל בתור אפליקציית התראות, אני לא רואה את זה בתור רשת חברתית (ואני גם לא חושב שיש לזה מודל עסקי שיעבוד).
השקעות משחקני טניס ושחקני קולנוע ומשקיעים פרטים – קרנות הון סיכון לא השקיעו כי יש להם כלים לחשוף את הבלוף
תעלו קצת את הרמה באתר ותפסיקו לדווח על השטות הזאת.