הצצה לציפיות השכר של מפתחים ישראלים ביחס לקולגות מעבר לים
מפתחים ישראלים מרוויחים כמעט פי 3 מהמשכורת הממוצעת בישראל, אך בארצות הברית המשכורות שלהם גבוהות אף יותר. מדוע זה קורה ואילו חברות מובילות בציפיות השכר בשתי המדינות?
צלם/תמונה: Bloomberg/ Getty Images Israel
מאת ליבי שניידר, כתבת תוכן Woo.io
קשה להצביע על הבדלים משמעותיים הקשורים למקצועיות בין משרד הייטק ממוצע בתל אביב לבין מקבילו בסיליקון ואלי, אך בכל הנוגע לציפיות השכר של מפתחים בכל אחת מהמדינות – התמונה שונה לחלוטין. ההפרשים בין ציפיות השכר בחברות מובילות והמשכורות עצמן שונים לאין שיעור זה מזה בין מפתחים ישראלים ובין מפתחים אמריקאים. מהיכן מגיע הפער הזה? יש לנו כמה רעיונות, אבל קודם כל בואו נביט בנתונים.
הטבלה שלפניכם מדרגת את עשר החברות בישראל שלמפתחים שעובדים בהן יש את ציפיות השכר הגבוהות ביותר. חשוב לציין שאלו לא בהכרח המשכורות שהחברות משלמות בפועל, אבל היות שאלו ציפיות השכר של המועמדים שעובדים בחברות הללו כיום – ככל הנראה המשכורות לא רחוקות מכך.
ההבדלים בין מפתחים ישראלים לעמיתיהם האמריקאים מרתקים. בגדול – ציפיות השכר של מפתחים ישראלים נמוכות בהרבה מציפיות השכר של מפתחים בארה"ב. לדוגמה, ציפיית השכר הגבוהה ביותר בישראל הייתה כ-35 אלף שקל בחודש (118 אלף דולר לשנה), סכום קטן משמעותית מציפיית השכר הנמוכה ביותר שביקשו המפתחים האמריקאים – 51 אלף שקל בחודש ( 172 אלף דולר בשנה). חשוב לציין שישראלים מתייחסים אל המשכורת החודשית בעוד האמריקאים אל השכר השנתי, ולכן כל הנתונים בכתבה זו הומרו לשכר חודשי בשקלים.
הבדלים של כמעט 100% בגוגל
גוגל היא החברה היחידה שמופיעה בשתי הרשימות והיא ממחישה היטב את ההבדלים בין המדינות. ציפיות השכר של מפתחי תוכנה אמריקאים שעובדים בגוגל ארצות הברית כמעט כפולות – 65 אלף שקל בחודש (219 אלף דולר בשנה) – מהמפתחים הישראלים, שמצפים למשכורת חודשית של כ-35 אלף שקל (118 אלף דולר בשנה). מלבד גוגל, לחברות הייטק עולמיות רבות יש מרכזי מחקר ופיתוח בישראל, ובהן אפל, פייסבוק ומיקרוסופט, אך אף אחת מהן לא הגיעה לפסגת הרשימה של המפתחים הישראלים.
הפערים בין המפתחים בולטים גם בציפיות השכר בין החברות המדורגות בטבלה. כך, אצל האמריקאים ציפיות השכר של מפתח מנטפליקס, שהגיעה למקום הראשון ברשימה עם כ-100 אלף שקל בחודש (337 אלף דולר לשנה), גבוהות משמעותית מציפיות השכר מגוגל, שתפסה את המקום השני עם ציפיות שכר של כ-65 אלף שקל בחודש (219 אלף דולר). אפילו כשמוציאים את השתיים מהמשוואה, עדיין יש צניחה של 26% בציפיות השכר מפייסבוק, שהגיעה למקום השלישי, ובין EPAM מערכות שנמצאת במקום ה-10. לעומת זאת, בישראל הפער בין החברות שמדורגות ראשונה ועשירית (גוגל ו-Jive, בהתאמה) הוא רק 10%.
מהן הסיבות להבדלים הללו? סיבה אחת עשויה להיות קשורה להיצע וביקוש – ייתכן שהמחסור בכוח אדם גבוה יותר בארה"ב מאשר בישראל, מה שמאפשר למפתחים אמריקאים לדרוש תגמול גבוה יותר. אך גם בישראל קיים מחסור במפתחי תוכנה מוכשרים, כך שלא יכול להיות שזה הסיפור כולו.
אפשרות נוספת לפערים, היא שהמשכורות בישראל נוטות להיות נמוכות יותר באופן כללי. המשכורת הממוצעת בישראל היא כ-10 אלף שקל בחודש (כ-34 אלף דולר בשנה), בעוד בארה"ב היא עומדת על כ-15 אלף שקל (כ-50 אלף דולר בשנה), וסביר שלכך מצטרף ההבדל התרבותי בין המדינות, שכן אמריקאים ידועים כמנהלי משא ומתן אגרסיבי יותר סביב שכר מאשר ישראלים.
עם ציפיות שכר הגבוהות פי 3 מהממוצע הארצי, מפתחים ישראלים עדיין מרוויחים משכורות מכובדות גם אם הן נמוכות משל מקביליהם האמריקאים.

הכתבה בחסות Woo.io
Woo.io זו פלטפורמה טכנולוגית שמחברת, באופן יעיל, בין מועמדים שמחפשים עבודה באופן דיסקרטי לחברות שיכולות להציע להם הזדמנויות המתאימות לציפיות שהוגדרו על ידם (תגמול, סוג חברה, סוג תפקיד ועוד). החיבור בין המועמדים לחברות נעשה על ידי טכנולוגיה של בינה מלאכותית. Woo.io הוקמה בשנת 2015 ופועלת בישראל וארצות הברית. לפרטים נוספים לחצו כאן.
הגב
31 תגובות על "הצצה לציפיות השכר של מפתחים ישראלים ביחס לקולגות מעבר לים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
דורשים משכורות גבוהות וכל הזמן רק באגים ובאגים
בארה"ב נהוג להתייחס לכל רכיבי השכר ואילו בארץ לשכר ברוטו ללא עלויות מעסיק (קה"ש, הפרשות וכו') לכן ההשוואה לא אינפורמטיבית. צריך לחשב total compensation אם רוצים לקבל מדד אמיתי.
שלום, האם אתה יכול לפרט עוד קצת? זה מעניין, אבל לא כ"כ הבנתי למה אתה מתכוון. אני אשמח (ואני בטוח עוד כמה פה) ישמחו לדעת עוד.
בארץ ניתן למצוא אנשים שעובדים בגוגל ואפל עם תואר מהמכללות ומעט ניסיון. יש מעט אנשים והביקוש גדול ולכן צריך להתפשר.
בארה״ב בוחרים בפינצטה את האנשים, שמגיעים עם רקע אקדמי מהאוניברסיטאות הנחשבות בעולם, לכן ניתן גם לשלם להם שכר כ״כ גבוה.
אני כמעט ולא פגשתי בוגרי מכללות בגוגל ישראל
לא חושב ששווה לפסול בוגרי מכללות..
יש המון טובים וגם הרבה לא.
מה שבאמת חשוב זה האהבה למקצוע, מי שלא באמת מתחבר ובחר בתחום משיקולים של כסף וכו' לא באמת יתן את הסחורה..
לא פסלתי חלילה. רק אמרתי שאני אישית לא פגשתי בוגרי מכללות בגוגל ישראל. הם, בשונה ממני, כניראה כן פוסלים.
מגיע בעוד כמה שבועות אחד :)
יש מלא מהבינתחומי שהתקבלו בגלל ההורים והקשרים שלהם.
יש לי אבא עורך דין ואמא מורה טלוויזיה בחדר מס הכנסה.
לא הגיוני מה שאתה אומר….
אם יש מעט אנשים והרבה ביקוש אז הם יכולים לדרוש הרבה יותר כי יש מחסור באנשים!
הם לא פרייארים.. גוגל בארץ יותר גמישה מבחינת התנאי כניסה, לעומת הסיליקון וואלי, לונדון או פריז. אז יש מעט אנשים שמתאימים בארץ ולכן מתגשמים באיכותם. בנוגע למשכורות הן פחות או יותר בדומה לשאר המשכורות בארץ בהייטק, שהן גבוהות מאוד ביחס לשכר הממוצע בארץ ונמוכות ביחס לשכר אנשי הייטק בעולם.
כתבה כל כך שטותית ולא נכונה שאפילו לא שווה את המאמץ בכתיבת תגובה מנומקת.
משבוע לשבוע איכות הכתבות מדרדרת.
הי מהנדס בוואלי, סקרנת, מה לא נכון?
וואו ומתלוננים עלינו שאנחנו מתחזרים. מסתבר שהחזירים הן החברות שמנסות לעשות עלינו סיבוב
אין דבר כזה התחזרות, יש שוק, יש היצע ויש ביקוש.
מזעזע.בארה"ב העלות מעסיק מאוד מאוד קרובה למשכורת של העובד.
פה מדברים על עלות מעסיק גבוהה ב33% מהברוטו שמשולם לעובד.
כמעט בכל השוואה (שוב סיליקון טיפה שונה) להעסיק תוכניתן בארץ יותר יקר מתוכניתן בארה"ב.
המצב כל כך מגוחך שלפעמים משקיעים רוצים שאת החברה תעביר ל ארה"ב כי יותר זול שם.
הכתבה הזו פשוט מזעזעת.
לא הבנתי מה הכוונה בציפיות… איך יודעים מה הציפיות? ממה שהמהנדסים מבקשים בראיונות העבודה? ומה לגבי השכר האמיתי בסופו של דבר? הרבה יותר מעניין לדעת…
אני העלתי את הציפיות שכר ב-WOO כי לא רציתי לסגור את החשבון אבל גם לא רציתי לקבל מייל כל שבועיים עם הצעת עבודה אחרת. אז אפשר לקחת את הנתונים קצת בספק (למרות שמה שאני עושה לחלוטין לא בהכרח משקף את מה שאחרים עושים באתר הזה).
מעבר לכך, לאנשים יש ציפיות שכר גם ביחס למקום בו הם חיים. תנאי המחייה בלונדון או בניו יורק יקרים משמעותית מהארץ ועל כן אם אני רוצה לעבוד ולגור שם, אצפה לשכר גבוה יותר.
זה כמו לעשות ציפיות שכר בין מגורים בערד לבין מגורים בתל אביב.
לא לשכוח מס מקסימלי של 25% בארה"ב לעומת מדרגת מס תואמת של 45% פלוס מס בריאות ובטוח לאומי…
בנטו ההפרשים עוד יותר גדולים.
בכוח הקניה בכלל ענקיים
בתכלס המתכנתים בחברות גדולות ז"א הפועלי יצור של ההיטק בהייטק יוצרים רווח ענק לחברות שמעסיקות אותן
היות ואני מניח שהיות וחברה גדולה כבר לא זקוקה למימון הפיתוח וגם לא מחלקת כבר אופציות זה הגיוני שהפועלים ידרשו שכר גבוה שמשקף איכשהוא את הרווח שהם יוצרים לחברה שמעסיקה אותם
נקודה חשובה שהכתבה הזו לא מציינת היא יוקר המחייה (במיוחד בסיליקון וואלי) ולכן המשכורות גדלו ותפחו.
מה החוכמה להשוות בין ישראל והסיליקון וואלי? עם משכורת של הארץ אי אפשר להתקיים בסאניוול לדוגמא.
אולי שווה לבדוק מה השכר שמקבלים באוסטין (טקסס) לעומת ישראל ואז להציג עד כמה ההבדלים הם מהותיים או לא.
כתבה חובבנית מינוס.
1. לא מדובר על שכר בסיס – אני די בטוח שנטפליקס לא נותנים 337 אלף דולר בשנה בסיס אלא בסיס + בונוס + מניות כאשר העיקר זה המניות.
2. יש הבדל משמעותי מאזור לאזור ובהתאם ליוקר המחייה – משכורות בסיליקון וואלי גבוהות יותר מניו יורק ובכלל משאר ארהב
3. לא מכיר אף מתכנת שהמינימום שהוא מבקש זה 172 אלף דולר בשנה – מתכנתים מתחילים באזור ה 80-100 ועולים משם עם הניסיון.
ֿקיצר כתבה חובבנית ממומנת…
כמה קשקושים בכתבה אחת. א. בגוגל ישראל מרוויחים הרבה יותר, הממוצע כנראה מעל 50 אלף שח בחודש לפי ההכרות שלי כנרה בסביבות ה 60. ב. תנאי הכניסה בגוגל דיי גבוהים, רוב האנשים היו מצטיינים באוניברסיטה, אבל לא כולם, יש מעט אנשים שנשרו מהלימודים, לא למדו בכלל או עשו תואר בתחום שונה כמו מתמטיקה או פיזיקה.
ג. גם בגוגל ישראל השכר הוא שנתי.
כתבה מאוד לא מדוייקת. השכר בארצות הברית הוא ברוטו מעסיק ושכר בישראל הוא ברוטו עובד. לכן מהשכר בארצות הברית צריך לקזז בערך 25% אחוז כדי להגיע לשווי של השכר בישראל. בקיזוז הזה אני מכניס פנסיה, אובדן כושר עבודה, קרן השתלמות, דמי הבראה ועוד
סקרנים לראות מה חברות יכולות להציע לכם מבלי להשקיע מאמץ ומבלי להחשף? לחצו כאן woo.io/NoaKeren
השכר הממוצע בנמל אשדוד עומד על 30,000 שקל, בלי תואר ובלי כלום (לא כולל הטבות נלוות). אז לא הבנתי מה כל כך אטרקטיבי בהייטק.
באמריקה הלימודים עולים פי 5
בגלל זה המשכורות