אנדריסן-הורוביץ מובילה השקעה של 14 מיליון דולר בסטארטאפ ישראלי
כל תהליך הגיוס מול הקרן, שנחשבת לאחת החשובות בעולם, נוהל בזמן משבר הקורונה – מרחוק
משבר הקורונה גרם ללא מעט ארגונים להכיר ביתרונות של עבודה מרחוק, למרות שחלק מהסטארטאפים לא היו צריכים את הקורונה כדי לנהל עשרות ומאות עובדים מרחוק – חלקם גם במדינות ויבשות נפרדות. הבעיה היא שלכל עובד שנמצא במדינה אחרת יש את המטבע שלו, התנאים שלו, אמצעי התשלום המועדף עליו וכמובן הרגולציות והטפסים השונים שכל מדינה דורשת. הסטארטאפ הישראלי-אמריקאי Deel (דיל), יצר מערכת תשלומים שמאפשרת לנהל את הצוות הגלובלי של החברה ב-100 מטבעות שונים וביותר מ-10 דרכי תשלום שונות.
להעסיק עובדים וספקים ברחבי העולם, בלי להסתבך בבירוקרטיה
המערכת של Deel מיועדת לחברות ולארגונים אשר מעסיקים עובדים או נעזרים בספקים בכמה וכמה מדינות, ומנסה להפוך את תהליך ההעסקה, החוזים והתשלומים לאוטומטי ופשוט במערכת אחת. המעסיק יכול לבחור האם הוא רוצה להעביר לעובדים שלו כסף באמצעות אשראי, העברות בנקאיות, PayPal או מערכות ACH, בעוד העובדים יכולים לבחור האם הם רוצים למשוך את הכסף ישירות לחשבון הבנק או לחשבון ה-PayPal שלהם. המעסיק יכול פשוט לשלם את כל התשלומים הממתינים בלחיצה אחת, או אפילו ליצור תשלומים מבוססי הישגים, אם מדובר באנשי מכירות לדוגמה.
אם העסק פועל בארצות הברית, ניתן גם לאסוף את כל המידע הנדרש ולמלא בצורה אוטומטית את טופסי המסים המעיקים. בכל פעם שהמעסיק משתמש במערכת של Deel כדי לייצר חוזה, המידע הרלוונטי מועבר אל מערכת הטפסים, ובסוף השנה ניתן לשגר את טופסי ה-1099 לרשות המסים האמריקאית דרך Deel.
השתתפות ב-Y Combinator, השקעה מ-A16Z
עתה מודיעה Deel על השלמת סבב גיוס A בהיקף של 14 מיליון דולר, בהובלת קרן Andreessen Horowitz ומספר משקיעים פרטיים, ומצרפת לדירקטוריון את השותף בקרן, אניש אצ’ריה, שהיה בעברו שותף גם ב-Google Ventures. קרן אנדריסן-הורוביץ הוקמה ב-2009 על ידי מארק אנדריסן, מייסד נטסקייפ, ובן הורוביץ, מייסד Opsware. במהלך השנים הפכה הקרן לאחת הקרנות הגדולות והמוכרות ביותר בעולם הטכנולוגיה עם השקעות מוקדמות בולטות בחברות ענק כמו Airbnb, BuzzFeed, Coinbase, Facebook, Foursquare, GitHub, Groupon, IFTTT, Instagram, Lyft, Lime, Oculus, Pinterest, Slack, Soylent, Skype ו-Zynga.
Deel הוקמה ב-2018 על ידי אלכס בואזיז המכהן כמנכ”ל החברה ושו וונג. על פי Deel יש לה 400 לקוחות ביותר מ-110 מדינות, רובם, לטענת החברה, הם סטארטאפים, מה שעשוי להעיד על המגמה ההולכת ומתחזקת של מקומות עבודה המעסיקים עובדים וספקים מרחבי העולם בו זמנית. כיום עובדים בחברה 20 עובדים – מחציתם במרכז הפיתוח של החברה בישראל והשאר בארה”ב. בסך הכל גייסה Deel מאז הקמתה כ-18 מיליון דולר כולל 4 מיליון דולר בסבב סיד שבו השתתפו קרן AltaIR, Soma ושורה של אנג’לים.
בשיחה עם גיקטיים מסביר אלכס בואזיז כי כל תהליך ההשקעה בוצע בעיצומו של משבר הקורונה: “הלוואי ויכולנו להיפגש איתם (אנדריסן-הורוביץ, ע”ב) פנים מול פנים, אבל זה פשוט עבד מצוין. אניש וכל הצוות מ-A16Z מקצועיים להפליא ובאמת מאמינים בקונספט של עבודה מרחוק ובמה שאנחנו בונים”. זהו לא ההישג המרשים היחיד של הסטארטאפ, כיוון שהוא גם השתתף באקסלרטור הנחשב ביותר בעולם, Y Combinator.
Y Combinator היא אחת מתוכניות ההאצה הראשונות בעולם וזו שטבעה למעשה את המילה “אקסלרטור”. במסגרת התוכנית של החברה, היא משקיעה כ-150 אלף דולר בכל סטארטאפ אשר מתקבל לתוכנית, ומעבירה אותם ל-3 חודשים לעמק הסיליקון. הסטארטאפים, שנאלצים להיפרד מ-7% מהמניות שלהם נהנים ממנחים מקצועיים ובעיקר רשת הנטוורקינג החזקה של האקסלרטור. בין הסטארטאפים שלקחו חלק בתוכנית ניתן למצוא כמה שמות שאולי יצלצלו לכם מוכר כמו airbnb, Dropbox, twitch, zapier, stripe, docker, GitLab, Coinbase, Reddit, Soylent ועוד רבות.
הגב
1 תגובה על "אנדריסן-הורוביץ מובילה השקעה של 14 מיליון דולר בסטארטאפ ישראלי"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
הכותרת ותת הכותרת מוקדשות לקרן בלבד, ולא לסטארטאפ עצמו. משעשע.