סטארטאפ ישראלי מייצר דאטה סינתטי כדי לשמור על הפרטיות של המשתמשים
הסטארטאפ הישראלי Datomize מייצר דאטה סינתטי, כדי שארגונים פיננסים יוכלו להשתמש בנתוני המשתמשים, מבלי לפגוע בפרטיות שלהם
הסטארטאפ הישראלי Datomize, המפתח פלטפורמה ליצירת דאטה סינתטי לארגונים פיננסים, הודיע היום (ד’) על השלמת גיוס Seed בגובה 6 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילה קרן TPY Capital, והשתתפה בו גם קרן F2 Venture Capital.
מי אתה דאטה סינתטי?
הפלטפורמה של Datomize (דאטומייז) מייצרת דאטה חדש התואם בהתנהגותו לדאטה המקורי כדי לשמור פרטיות המשתמשים של החברות שאיתן עובדת החברה. בשיחה עם גיקטיים מסבירה סיגל שקד, סמנכ”לית טכנולוגיות ואחת ממייסדות החברה, כי מדובר למעשה במידע מלאכותי, שנוצר באמצעים של בינה מלאכותית. “מכונות לומדות מחלצות מתוך הדאטה המקורי את מאפייני ההתנהגות של הנתונים, ועל בסיס אותה התנהגות מחוללים נתונים סינתטיים, הזהים בהתנהגותם לנתוני המקור, אך אינם זהים או ניתנים לחזרה לאחור לנתון בודד שהופיע בדאטה המקורי”.
הדאטה הסינתטי משמש כדאטה חלופי בשלבי הפיתוח השונים, הוא מאפשר שיתוף פעולה בטוח בין ארגונים, ועבודה בטוחה בענן, בנוסף ניתן להיעזר בו כדי לייצר דאטה משלים נוסף לטובת בדיקות עומסים או שיפור תהליכים מבוססי למידת מכונה הנדרשים לכמויות גדולות של דאטה.
“זה ממש כמו ילד ששומע משפטים בשפה חדשה עד שהוא מצליח לייצר משפטים חדשים, או מלחין שמושפע מכל מה ששמע עד כה ומייצר לחנים חדשים, כך מחולל נתונים לומד מכל דאטה את ה”שפה” שלו ומייצר נתונים חדשים הדוברים את אותה השפה” אומרת שקד.
לפי שקד, מה שמבדל את הפלטפורמה שיצרו בדאטומייז לעומת המתחרים הוא שדאטומייז מייצרת נתונים סינתטיים תוך הקפדה על תהליך סינתוז ידידותי למשתמש. “בעוד שמוצרים מתחרים מסנתזים טבלאות בודדות, המנוע של דאטומייז יכול להתמודד עם סכמות מרובות טבלאות תוך שימור הקשרים בין הטבלאות בסכמה הסינתטית. יתרון נוסף הוא שאנחנו מסנתזים מידע טבלאי בכל רמת מורכבות, כולל סדרות עיתיות ורצפים, שדות טקסט חופשי ועוד”, אמרה.
דטומייז הוקמה בינואר 2020 על ידי אבי וייס, מנכ”ל החברה ואחד ממייסדי ObserveIT שנרכשה בנובמבר 2019; סיגל שקד, ה-CTO של החברה; וראי יוגב, סמנכ”ל שיווק ופיתוח עסקי ומייסד שותף. דאטומייז מעסיקה 17 עובדים בישראל והיא בשלבי הקמה של משרד מכירות בארה”ב ומשרד נוסף באירופה.
כבר הצבעתם למועמדות ולמועמדים שלכם בטקס פרסי ה-GeekAwards?
הגב
2 תגובות על "סטארטאפ ישראלי מייצר דאטה סינתטי כדי לשמור על הפרטיות של המשתמשים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
נשמע שימושי מאוד
כבר יש חברה כזאת. ואפילו ישראלית…
https://www.mdclone.com/