אוטומטית לגמרי: מסעדה חדשה בברלין מציגה קונספט עתידני – ניסינו אותה

בלב אזור ההייטק בעיר נפתחה לאחרונה מסעדה שמציעה דרך מעניינת לחסוך מקסימום זמן ולנטרל כל מגע עם בני אדם בתהליך. יצאנו לארוחת צהריים והבנו שבישראל זה לא ממש יעבוד

היה טעים (צילום: גיקטיים)

לפני שלושה חודשים נפתחה לה מסעדה חדשה ברובע מיטה (Mitte) בברלין שנועדה לשמש בעיקר את הסטארטאפיסטים ואנשי העסקים באזור, כשהרעיון המרכזי שלה הוא חיסכון מקסימלי בזמן. בביקור שערכנו גילינו מסעדה שאומצה במהירות על ידי העובדים באזור, עם מנות טעימות במחיר סביר יחסית ותחושה שקפצנו לביקור קצר בעתיד. עם זאת, יש משהו קצת מנוכר בתהליך שמנתק לחלוטין אינטרקציה עם בני אדם.

להזמין מנה מהמשרד, לגשת לתא ולאסוף אותה

“המון זמן הולך לאיבוד כשניגשים לאכול במסעדה”, אומר אחד מהמייסדים של המיזם החדש “Data Kitchen”, “בערב עם חברים או במהלך בילוי אנחנו פחות לחוצים, אבל באמצע יום עבודה אנחנו רוצים הרבה פעמים להגיע ולאכול, בלי להמתין שיתפנה לנו שולחן, שהמלצר ישים לב שאנחנו שם, שנקבל תפריט, שנעיין בו, שהמלצר יגש שוב ויקח הזמנה, שהמטבח יתחיל להכין את המנה ואחר כך כשנבקש חשבון נקווה שיתייחסו אלינו מהר ושנסיים לשלם”.

20 תאים נעולים ממתינים, התא שלכם יפתח כשתגיעו (צילום: גיקטיים)

תהליך ההזמנה ב-Data Kitchen פשוט למדי: מורידים אפליקציה או ניגשים לאתר של המסעדה ובוחרים את המנה שרוצים ואת המועד הספציפי בשבוע שבו אנחנו רוצים שהיא תהיה מוכנה עבורנו. אם הזמנו את המנה ל-13:00 בצהריים ביום שני, כשנגיע אליה ימתינו לנו 20 תאי אוכל עם מסך וידיאו חצי שקוף, כזה שמאפשר לראות את המנה בצד אחד ואת השם שלנו בצד שני. בזמן שאנחנו במסעדה מפעילים את האפליקציה, וזו תורה לנו בדיוק לאיזה תא לגשת באמצעות אנימציה חביבה למדי שצובעת את כל התאים באפור פרט לתא שלנו. התא שלנו כאמור כולל גם את השם שלנו ובלחיצת כפתור אחת הוא נפתח וניתן להוציא את המנה ולהתיישב לאכול.

פווווווד איזז ראדדדי (צילום: גיקטיים)

בגרמניה זה עובד מעולה, בישראל זה עשוי להיות בעייתי

כדי שהמנה תהיה חמה וטעימה, היא תמתין בתא במשך 5 דקות בלבד. אם איחרתם, התא ירוקן והמנה תעבור חזרה למטבח, שם תמתין עוד כמה דקות ולא מעבר. אתם יכולים כבר להבין את הבעייתיות של הקונספט הזה כשמדובר במנטליות ים תיכונית. כששאלנו את בעל המסעדה כמה פעמים קרה שמישהו איחר למנה שלו הוא סיפר לנו שבמשך 3 חודשי הפעילות של המסעדה הוזמנו עד כה 5,000 מנות, אבל רק 4 אנשים איחרו לאסוף בזמן. אנחנו מעריכים שבישראל המספר היה מעט שונה.

מה קורה אם הזמנתי מנה ומשהו לא תקין בה, מה קורה אם בא לי פתאום קינוח?

במסעדה תמצאו כמובן מלצרים, בריסטות ועובדי מטבח והיא פועלת באופן חלקי גם כמסעדה רגילה לאנשים שהגיעו לבקר ולא הכירו את הקונספט הייחודי שלה. אם יש בעיה יהיה למי לפנות, אך הזמנת מנות מתבצעת דרך האפליקציה. רוצים קינוח? הפעילו את האפליקציה, בחרו את המנה המועדפת, ציינו אם אתם רוצים אותה באופן מיידי, בעוד חמש או עשר דקות והיא תגיע בדיוק בזמן שתקבעו אליכם. עניין התשלום כמובן לא יגזול לכם ולו דקה אחת, שכן פרטי האשראי שלכם מוזנים לאפליקציה והכל משולם מראש.

המתחם כולל גם מרכז אירועים קטן ומסעדה שפועלת במתכונת רגילה (צילום: גיקטיים)

טעים? יקר?

ובכן, המנות היו טעימות, אבל די סטנדרטיות לאזור. אל תחפשו שם מנות ייחודיות, כי המסעדה מותאמת לחך המקומי. בנוגע למחירים – ביחס למנות, לאווירה הכללית, ולעובדה שהשף עבד קודם במסעדה בעלת כוכב מישלן, הם בהחלט סבירים. הנה הצצה קלה למחירים של חלק מהמנות:

ניוקי אספרגוס עם גבינת עזים – 8.5 יורו
מרק עדשים ולחם קלוי – 6.5 יורו
בשר צלוי עם ירקות שורש ורוטב ירוק – 13 יורו
כוס יין לבן (סובניון בלאן) 4.90 יורו
קפה הפוך 3.60 יורו

מומלץ?

למי שעובד באזור הרי שמדובר בקונספט מעולה שבהחלט יכול לחסוך לא מעט זמן. מבחינה תיירותית ומאחר שמדובר במקום שנמצא באזור מרכזי למדי בברלין שווה אולי לנסות. המסעדה ממוקמת בשכונת מואביט ברובע מיטה בעיר, אזור שכולל אגב הרבה מקומות אחרים ומומלצים למי שמחפש מה לאכול.

בתאבון (צילום: גיקטיים)

 

רועי לטקה

גיק טכנולוגי עם נגיעות של תפוח, עדיף שיגיע נגוס. חי נושם וצורך טכנולוגיה באופן אובססיבי אך מדוד. קרימינולוג בהשכלתו, לוחם בפשע ובממסד באופן סימולטני. חובב כתיבה וקריאה, ונהנה לבחון באופן מדוקדק כל דבר שניתן לפרק לגורמים, ממוצרי טכנולוגיה ועד נפש האדם. עורך אתר גיקטיים.

הגב

2 Comments on "אוטומטית לגמרי: מסעדה חדשה בברלין מציגה קונספט עתידני – ניסינו אותה"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 
Sort by:   newest | oldest | most voted
ביקמ
Guest

אני לא קורא ביקרות על מסעדות בדר”כ, כי זה לא חלק ממה שאני מתעניין בו. אך הכתבה הזו נכתבה בצורה מענינת משורה לשורה וקשה היה להפסיק לקרוא.
אין כתבה שיוצאת דופן באיכות כתיבתה אם לא נכתבה על נושא משעמם כמו עוד מסעדה בברלין של take away.
לכתוב כתבה מענינת על עתיד הסמרטפונים בעולם זה לא קשה, עם קצת נתונים מאיזה מומחה בשם עצמו.
כל הכבוד רועי לטקה!

תומר
Guest

רעיון חכם מאד

wpDiscuz

תגיות לכתבה: