דפנה ניסנבוים גייסה 70 מיליון דולר כדי להציל את העולם מאריזות פלסטיק
הסטארטאפ הישראלי Tipa, שהקימה דפנה ניסנבוים, מפתח אריזות מתכלות. סך גיוסי החברה עומד על 123 מיליון דולר
די אם נביט באשפה שנאספת בכל יום מחופי הארץ או האשפה שמשאירים אחריהם מטיילים צדיקים באתרי הטיולים בישראל, כדי להבין את ההשלכות החמורות של אריזות לא מתכלות. סטארטאפ הקלינטק הישראלי Tipa, שהוקם על ידי היזמות הישראליות דפנה ניסנבוים וטל נוימן, ומפתח אריזות, שמתכלות "כמו קליפות תפוז", הודיע היום (א') על השלמת סבב גיוס חדש בגובה 70 מיליון דולר.
כמו קליפת תפוז
האריזות אותן מפתחת Tipa אמורות להיות בעלות אורך חיים דומה לפסולת אורגנית. בחברה משווים את אריזות המוצרים לקליפת תפוז, שבסופו של דבר מתכלה ב-100%, ומאפשרת שימושים נוספים. בתנאי "קומפוסט" צפויה האריזה להתכלות בתוך חצי שנה – בהשוואה ל-450 שנה שנדרשות ל-PET (כלומר, פלסטיק) להתכלות באתרי ההטמנה. על פי נתוני Tipa, שוק אריזות הפלסטיק הגמישות מוערך בכ-160 מיליארד דולר, ושוויו צפוי להגיע ל-200 מיליארד דולר בשנת 2025.
Tipa הוקמה בשנת 2010 על ידי שתי יזמות מוכרות בשוק ההיי-טק המקומי: מנכ”לית החברה דפנה ניסנבאום וטל נוימן, שפרשה בינתיים מהניהול השוטף של החברה. מוצרי Tipa נמכרים בארצות הברית, צרפת, אנגליה והולנד. משרדי החברה ממוקמים בהוד שרון ובניו ג’רזי. סבב הגיוס הנוכחי של החברה הובל על ידי מילניום פוד-טק ומיטב דש, והשתתפו בו גם משקיעים אסטרטגיים ופיננסיים נוספים בהם חברת הביטוח מגדל. מאז הקמתה גייסה החברה, שמעסיקה 70 עובדים, כ-130 מיליון דולר.
דפנה ניסנבוים, מנכ"לית TIPA, אמרה בהתייחסה לגיוס: "יותר מאי פעם, העולם מכיר היום בדחיפות מציאת תחליפים לאריזות הפלסטיק המזהמות. המפגש עם אשפת הפלסטיק הפך לתזכורת יומיומית לכך. תובנה זו הופנמה בשנים האחרונות היטב בקרב יצרנים ורשתות שיווק ברחבי העולם. בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה חדה בביקוש לפתרונות אריזה סביבתיים מצד צרכנים". ניסנבוים הוסיפה: "סבב הגיוס הנוכחי של החברה נועד לתמוך בצמיחה המהירה של החברה ויאפשר מענה רחב לדרישה הגוברת של השוק. הידע הרב שנצבר, השותפויות עם שחקני מפתח בשוק ביחד עם הגיוס הנוכחי מאפשרים לפרוץ למרכז הבמה של עתיד האריזות ברות הקיימא".
בנוסף להכרזה על הגיוס, הודיעה החברה כי חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם AMCOR, יצרנית האריזות הגדולה בעולם, מה שיאפשר לאריזות שלה, שנושאות תו תקן בינלאומי לקומפסט תעשייתי וביתי, להגיע לשווקים באוסטרליה וניו זילנד. לחברה משרדים בישראל, לונדון וארה"ב.
הגב
8 תגובות על "דפנה ניסנבוים גייסה 70 מיליון דולר כדי להציל את העולם מאריזות פלסטיק"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אפל תרכוש את החברה ב400 מיליון $ ותנפיק אותה בבורסה. לאריזות מוצרי אפל גם ברמת יצרני החלקים ותיצור מוצג מוצרי מזון ושתיה לאריזות מתכלות עם מותגי מזון עלית אמריקאיים כולל מותגים חרדיים. בשוק של עשרות מיליארדי שקלים בשנה.
אפשר לקבל מעט פירוט בבקשה על הטכנולוגיה?
כמה חבל שאנן שום שם של קרן ישראלית בגיוס. במקום להשקיע בעוד איזה גיימינג פח, קריפטו ימ״ש או איזה פינטק שהעולם ממש לא חיכה לו. אותו דבר גם בחברה כמו ree או redefine meat (מזל שיש את הנקו) ששום קרן לא השקיעה בה. איזו דלות מחשבה. ממש הוו סיכון. בוז
קריפטו ימח שמו? למה ככה?!
הקריפטו הוא לא המזהם מס 1 עם כל האנרגיה שהוא צורך לחישוב?
כל הכבוד! this is the way!
כל הכבוד!
סופסוף חברה עם מוצר אמיתי שיציל אותנו. זו חברה