Cybereason הישראלית מגייסת 4.6 מיליון דולר [גיוס]
החברה, שנוסדה על ידי יוצאי 8200 מפתחת פלטפורמה להגנה על ארגונים מפני מתקפות סייבר, ומגייסת סבב גיוס ראשון מ-Charles River Ventures.
לאחר 3 שנים מתחת לרדאר, חברת הסטארטאפ הישראלית Cybereason, הפועלת בתחום אבטחת המידע ומתמקדת במניעת התקפות האקרים בארגונים, הודיעה על השלמת סבב גיוס בהיקף של 4.6 מיליון דולר ועל השקת הפלטפורמה המסחרית שלה לקהל הרחב. את סבב הגיוס הובילה קרן הון הסיכון Charles River Ventures בהובלת השותף בקרן, יזהר ארמוני. את הכסף תשקיע החברה בהמשך הפיתוח של המוצר והגדלת המאמצים השיווקים בכדי להביא אותו אל כמה שיותר לקוחות.
זיהוי מוקדם וניתוח פעולות סייבר כנגד ארגונים
החברה מפתחת פלטפורמת אבטחה אקטיבית עבור ארגונים, המאפשרת להם לפקח באופן רציף אחר המערכות השונות בארגון במטרה לאתר פעולות סייבר שונות, הרבה לפני שהן קורות בפועל. הפלטפורמה למעשה משלבת בין מנוע Machine Learning מתוחכם לבין מנוע לניתוח Big Data ומחפשת אחר חתימות ועקבות המסגירות פעולות זדוניות שונות, כגון רצף מוזר של התקנת תוכנות על מספר מחשבים באותה הרשת או פעולה אשר לא מתאימה לפרופיל המשתמש.
לאחר זיהוי הפעולה, המערכת תתריע לאחד מאנליסטי אבטחת המידע המועסקים בחברה ותציג לו דו״ח ויזואלי מפורט המסביר בדיוק מה התרחש ברקע, לצד הצעות פוטנציאליות להמשך הפעולה בכדי למגר את הפירצה כמה שיותר מהר.
בריאיון ל-TechCrunch נחשפה דוגמא ספציפית של פעולה זדונית אשר התגלתה על ידי Cybereason וטופלה בזמן (שהיוותה ככל הנראה את ההשראה לסרטון התדמית המוצלח של החברה). האקרים אשר תקפו את אחד ממשתמשי הבטא של החברה – חברת מדיה ובידור גדולה אשר שמה לא נחשף.
ההאקרים הצליחו לחדור למחשבי הארגון והתקינו תוכנות זדוניות על מספר מחשבים בו, מה שאיפשר לתוקפים לגשת למצלמות ולמיקרופונים במחשבים שונים בחברה במטרה להקשיב לפעולות המתרחשות בה. מארק טאבר, סגן הנשיא בחברה הסביר כי ״מה שקרה הוא שהתוקפים שלטו מרחוק בתוכנה וניסו להבין איפה משרדי ההנהלה נמצאים, ולאחר מכן הפעילו את המצלמה ואת המיקרופון בזמן המתאים ותיעדו את מה שקורה בפגישה מסויימת, במטרה לגנוב את המידע הזה.״
חברת Cybereason הוקמה בשנת 2012 על ידי ליאור דיב (מנכ״ל), אשר בילה שש שנים בחיל המודיעין הישראלי, שם הוביל צוות בתוך היחידה הטכנולוגית 8200. החברה, אשר עד לא מזמן הייתה ממוקמת בתל אביב העבירה את משרדי ההנהלה ל-Kendall Square בקיימברידג׳, מסצ׳וסטס, שם מעסיקה החברה 3 עובדים.
דיב הסביר בריאיון ל-VentureBeat את המעבר לבוסטון ואמר כי הכשרון המקומי בתחום אבטחת המידע, לצד מספר רב של לקוחות פוטנציאליים הממוקמים בחוף המזרחי הוא הסיבה למעבר. עם זאת, המחקר והפיתוח של החברה ממשיך לעבוד מתל אביב, שם מעסיקה החברה 15 עובדים.
הגב
9 תגובות על "Cybereason הישראלית מגייסת 4.6 מיליון דולר [גיוס]"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אויש נו, עוד חבורה של ילדים שמנסים לעשות עוד מוצר שלא עושה כלום.
בחיי, כל פלצן שיוצא מ8200 חושב שהוא מבין משהו וזורק מושגים כמו Big Data שביננו, כאחד שמתעסק עם זה, אני די בטוח שאתם בשיט לא מבינים מה אתם אומרים.
אז בהצלחה, אבל אתם לא שווים כלום.
לך יש רעיון יותר טוב?
וואו, ארכיטקט, אתה כנראה ממש מתוסכל ממה שאתה עושה בחיים אם כתבה אוהדת על חברה ישראלית גורמת לך לכאלה התקפי קנאה…
לא, אני לא מתוסכל, ובאמת לא אכפת לי שהם גייסו כסף, זה נקרא להביע דעת.
בתור אחד שמכיר , אני כן מסכים שהרבה חברות הן קש ואין מאחוריהם כלום .
אך מהכירות אישית עם המוצר , החברים והרעיון אני יכול להגיד שמחכה לו הצלחה רבה.
בקיצור בהצלחה
דווקא בתור איש סקיוריטי עם לא מעט שנים בתחום, ה"ארכיטקט" די צודק, על אף התנסחותו העוינת.
כל המושגים שהוזכרו בכתבה הם באזז וורדס לחלוטין. לשם הדגמה, גילוי של "התקנת תוכנות חשודה" אולי נשמע טוב, אבל שום וירוס מודרני לא מתקין תוכנות ולא יתגלה ככה. בוודאי לא כאלו בעלי הרשאות מערכת (system) שעובדים בתוך הקרנל.
יש הרבה חברות סקיוריטי ש"רוכבות" על פרסומים שיווקים חסרי בסיס מדעי (אם אפשר לקרוא לסקיוריטי מדע) ובפועל המוצרים שלהם בכלל לא מגלים וירוסים ו/או איומים, ונמכרים רק בגלל הבטחות סרק.
כמובן שיכול להיות שהמוצר של cybereason אינו כזה, אבל רק על פי מה שתואר נשמע שזה בולשיט שיווקי.
ועכשיו כשראיתי את הסרטון, חששותיי שזה בולשיט מתאמות עוד יותר
חלק מההייפ שיגמר בעוד שנה
איזה הייפ ייגמר תוך שנה? אבטחת מידע? ראית מה קורה בעולם בעשור האחרון?