ב-7 באפריל תארח ירושלים את האקתון הסייבר הגדול בעולם
במסגרת האירוע משחק אסטרטגי ענק בהשתתפות 400 בני אדם שידמו התקפה על מתקנים אסטרטגיים של מדינת ישראל
בתחילת אפריל צפוי להתקיים בירושלים אירוע Cyber (K)night במתחם התחנה הראשונה סמוך למושבה הגרמנית. האירוע הוא האקתון הסייבר הגדול בעולם בו צפויים להשתתף למעלה מ-400 צעירים במשחק אסטרטגי ענק בו יתחלקו המשתתפים למספר קבוצות וידמו מתקפה על מתקנים אסטרטגיים של ישראל.
האתגר: פיצוח תוכנה
במסגרת המשחק עיר שוקקת נמצאת תחת מתקפת טכנולוגית ובכל פעם נפרצות מערכות מחשבים חיוניות אחרת לחיים תקינים של התושבים ונוצר כאוס מוחלט בעיר (אי תפקוד של רמזורים, רכבות, מטוסים, מפעל אנרגיה ועוד). הצוותים צריכים לפתור חידות מתמטיות/טכנולוגיות ולהחזיר את הסדר על קנו. למשחק צוות שופטים בכיר מעולם המחשוב והטכנולוגיה והאירוע כולו ילווה על-ידי מנטורים מהחברות המובילות בתחום הסייבר. צוותים שיעמדו ביעדים הטכנולוגים ואשר ידורגו במקומות הראשונים, יזכו בפרסים.
מיד לאחר הפאנל יוקרנו על מסכי ענק האתגרים הטכנולוגים, קטעי חדשות וצילום של האירוע במעגל סגור. כמו כן, בסמוך לאירוע יתקיים גם יריד תעסוקה בו יציגו כל החברות הבינלאומיות המשתתפות בהאקתון ועשוי להוות הזדמנות לשני הצדדים להכיר ואולי גם לאתר עבודה בתחום.
בין הגופים והחברות המשתתפות באירוע ניתן למצוא את: משרד ראש הממשלה, המטה ללוחמת סייבר, בנק הפועלים מחלקת סייבר, הרשות לפיתוח ירושלים- JNEXT, חברת cybereason , cybergym ,cyberx ,wix,Check Point Software Technologies, IATI – האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות, קרן ההון סיכון JVP וקרן רש”י.
בסיום האירוע יחולקו פרסים לצוותים הזוכים וההאקתון יהפוך למסיבה.
יש לנו 20 כרטיסים לחלק לכם
גיקטיים קיבל 20 כרטיסים לחלק לכם וכל שעליכם לעשות הוא להמליץ לנו על הרצאה, ספר, אתר, או כל מקור תוכן אחר שעוסק באבטחת מידע ואתם ממליצים עליו למתעניינים בתחום. נשמח אם תפרטו בקצרה מדוע בחרתם דווקא אותו. 20 התגובות שיבחרו על ידי צוות גיקטיים יזכו את המגיבים בכרטיס כניסה חינם לאירוע.
שימו לב: הקפידו להגיב במערכת התגובות המובנת באתר (דיסקס), תגובות פייסבוק לא תבדקנה.
התחרות תפתח היום ותסתיים ביום רביעי ה-16 במרץ בשעה 12:00 בצהריים.
וידאו: האתגר שהתקיים לפני שנתיים
הגב
12 תגובות על "ב-7 באפריל תארח ירושלים את האקתון הסייבר הגדול בעולם"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
http://www.digitalwhisper.co.il
מגזין אבטחת מידע
http://stackoverflow.com
אמנם לא מקור תוכן של אבטחת מידע בלבד אך ניתן למצוא פה לא מעט שאלות ותשובות בתחום.
מקור חובה לכל איש מחשבים
http://www.hackthissite.org
אתר מצויין שמאפשר לגולשים כביכול לפרוץ אותו בצורה חוקית.
האתר מציע לגולש שלבים ברמות קושי הולכות וגדלות.
אני מאמין שהדרך הטובה ביותר ללמוד איך להגן על משהו היא ללמוד כיצד ניתן לתקוף אותו.
הרצאות הרשת של האתר:
http://www.infosecurity-magazine.com/webinars/
מסקרות נושאים רבים והאתר עצמו מכיל מידע אינפורמטיבי מגוון בתחום.
אני ממליץ בחום על סדרת הספרים Hacking Exposed:
– Hacking Exposed 7: Network Security Secrets and Solutions
– Hacking Exposed: Malware & Rootkits Secrets & Solutions
– Hacking Exposed Mobile: Security Secrets & Solutions
אני למדתי מהם בצורה המון והם מגישים את המידע בצורה מאוד מסודרת וברורה!
זיו בירר
אני ממליץ מאוד על digital whisper, מגזין מצוין בעברית שמכסה הרבה נושאים חשובים בתחום ברמות שונות.
עבור מתחילים גמורים שיודעים קצת תכנות ושום דבר מעבר, אני ממליץ על החומרים של תכנית גבהים שנמצאים בכתובת cyber.org.il.
למי שיש לו בסיס ידע סביר בזה ורוצה לתרגל, או למי שרוצה ללמוד תוך כדי עשייה, אני ממליץ על picoctf. זה אתגר מיוחד שנועד לבני נוער אבל מתאים גם לכל מי שחדש בתחום, ומתחיל מ-0 עד לרמה ממש טובה, ומכסה הרבה דברים בצורה יסודית ופדגוגית. והממשק נורא מגניב.
אני ממליץ על תכנים בעברית של לימוד רשתות, של גבהים, באתר יש גם הרבה מאוד סרטונים וחומרי PDF ומצגות שמשמים את גבהים עבור לימודי סייבר בתיכונים השונים.
את האתר פיתחתי עבור התכנית http://cyberstudy.co.il/materials/pdfs.html
http://www.darkreading.com
אמנם לא אתר לימודי, אבל מספק הרבה מידע על דברים כגון פרצות אבטחה, מסביר את כל הצדדים על הסכמים כמו privacy shield(ההסכם שיחליף את הsafe harbour), והכל בשפה שמובנת למשתמש הפשוט, כם הרבה מאוד קישורים לאתרים אחרים שמרחיבים על המידע שנמצא בכתבות.
אני ממליצה בחום על הספר “מבצר דיגיטלי” של דן בראון.
הספר מומלץ בחום כפתיח לעולם אבטחת המידע. הוא מותח ומרתק וקשה לעזוב אותו לדקה. הוא ישבה את ליבו של כל קורא. בספר אין הרבה מושגים הקשורים לתחום, והמושגים שכן מופיעים מוסברים היטב, כך שאנשים שלא מכירים את העולם לא נאבדים ביניהם.
הספר מספר על מחלקת קריפטוגרפיה של הNSA אשר עוקבת אחרי כל פיסת מידע אפשרית ויכולה לשבור כל הצפנה מוכרת בעזרת ‘מחשב על’. יום אחד קריפטוגרף מוכשר שעזב את הסוכנות מפתח צופן שמחשב העל לא יודע לפצח והוא מאיים להפיץ את הצופן לציבור הרחב
http://www.tutorialspoint.com/index.htm
ההמלצה שלי לכל מי שרוצה להתחיל בתחום אבטחת מידע/תוכנה/סייבר ועוד אין סוף של מידע בכל תחום המחשבים והמדעים הכל בחינם ונכתב בצורה מקצועית ואיכותית
מוזר לי שאף אחד לא המליץ, אבל אם הייתי מנסה להכניס מישהו לעולם האבטחת מידע אז הייתי נותן לו לקרוא את הספר “סודות ההצפנה” של סיימון סינג. ולקינוח לשבת ולראות את הסדרה mr.Robot רק כדיי להכניס קצת לראבק.
אני יודע שעבר הזמן של ההגרלה, פשוט תוספת חובה.