גניבת הקריפטו הגדולה בכל הזמנים: בורסת Coincheck נפרצה, מטבעות בשווי חצי מיליארד דולר נגנבו
הגניבה הגדולה ביותר בכל הזמנים: בורסת Coincheck היפנית נפרצה ומטבעות בשווי כ-540 מיליון דולר נגנבו ממנה. הלקוחות, כרגיל, תקועים ללא יכולת למכור או לממש את אחזקות הקריפטו שלהם במטבע שנגנב
פריצה לבורסה למסחר במטבעות קריפטוגרפיים אינה מחזה נדיר, אבל נדמה שככל שהמודעות והערך של המטבעות הקריפטוגרפיים עולה – כך עולה גם התעוזה של ההאקרים. הקורבן הפעם היא אחת מבורסות הקריפטו הגדולות באסיה והנזק לה וללקוחות שלה מוערך ביותר מחצי מיליארד דולר.
‘הגניבה’ הגדולה ביותר בכל הזמנים
בליל שישי הודיעה בורסת Coincheck היפנית, שנחשבת לגדולה באסיה, על כך ששרתיה נפרצו ונגנבו מהם מטבעות קריפטוגרפיים. על פי החברה, נגנבו ממנה מטבעות דיגיטליים מסוג NEM בערך כולל של 58 מיליארד ין יפני או 540 מיליון דולר. כתוצאה מכך הוקפאו כל העסקאות שאינן קשורות לביטקוין, ולקוחות לא יכלו לממש או להמיר את האחזקות שלהם בחזרה לינים.
פלטפורמת ה-NEM והמטבע שלה ה-XEM, הושקו כבר ב-2014, והיא נועדה לאפשר לארגונים לנהל נתונים בעזרת בלוקצ’יין. נכון לרגע זה שווי השוק של ה-NEM, שהוא המטבע ה-10 בפופולאריות שלו בעולם, עומד על כ-9.5 מיליארד דולר, כשכל XEM שווה 1.05 דולר. זמן קצר לאחר היוודע דבר הפריצה צנח ערכו של המטבע ל-70 סנט, אולם ביממה האחרונה נהנה המטבע מתיקון של כ-20 אחוזים בערכו.
המטבעות נגנבו מהארנק “החם” של Coincheck, כלומר, ארנק שמחובר לרשת, אולם לא ברור עדיין לאן. לדברי יוסוקה אוצוקה, שותף-מייסד ב-Coincheck, החברה יודעת לאן הועברו מטבעות, אולם הוא לא בטוח שהם יוכלו להמשיך לעקוב אחריהם. “אולי נצליח להחזיר את המטבעות, אבל זה משהו שאנחנו צריכים עוד לבדוק” אמר אוצוקה בהצהרה.
שוב פריצה, שוב אסיה
הפריצה הטריה מסוף השבוע האחרון מצטרפת לפריצה לבורסת YouBit הדרום קוריאנית בחודש שעבר והיא מציפה את אחת הסכנות הגדולות שבמטבעות הקריפטוגרפיים. חוסר הרגולציה, כמו גם האנונימיות היחסית וחוסר השקיפות שבקריפטו אינם מאפשרים ללקוחות לוודא שכספם מנוהל בצורה מאובטחת. הפריצה האחרונה – אם אכן תתברר כפריצה – תהיה הגניבה הגדולה ביותר בכל הזמנים והיא חמורה יותר מהפריצה הנודעת ב-2014 ל-Mt. Gox, הבורסה היפנית שהיתה אחראית באותה השנה על 70 אחוז מעסקאות הביטקוין בעולם. באותה פריצה נגנבו כ-850 אלף ביטקוין שהיו שווים כ-450 מיליון דולר במונחים של אז או כ-10 מיליארד דולר במונחים של היום. על פי אנליסטים ב-Morgan Stanley נגנבו בשנה האחרונה מטבעות קריפטוגרפיים בערך של 630 מיליון דולר.
הגב
10 תגובות על "גניבת הקריפטו הגדולה בכל הזמנים: בורסת Coincheck נפרצה, מטבעות בשווי חצי מיליארד דולר נגנבו"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
הבעיה האינהרנטית במטבעות קריפטו היא שכייס וירטואלי יכול לבצע פשע מושלם בלי שום דרך לגלות אותו מהצד השני של כדור הארץ… פרצו בעבר לסוויפט אבל כיוון שמדובר במערכת כלכך מיושנת זה קשה ודרש שיתוף פעולה בינלאומי (ומי שבאמת נפרץ זה הבנק לא סוויפט).
בקריפטו זה ממש יכול להיות בנאדם אחד. לא צריך לפרוץ למקום כזה. מספיק שאני מתקין keylogger במחשב של מישהוא שיש לו מטבעות קריפטו וזהוא. לא צריך להיות האקר גדול. כשאפשר להשיג RAT באינטרנט וכל ילד יודע איך להפעיל את הדברים האלה זה ממש בעיה.
צריך הרבה יותר מ-keylogger בשביל לפרוץ למי שמחזיק בארנק חומרה – דבר שכל מי שיש לו סכום משמעותי חייב להחזיק
כלומר, מאוד רצוי שיחזיק…
אני לא חושב שזו בעיה של מי שקורא פה. אבל כשאתה רואה שהצ׳יינג׳ השכונתי מוכר ביטקוין לאנשים יש תחושה שהם רובם יהיו מאד פגיעים.
למכור כזה דבר לקהל הרחב זה בעייתי. אלו האנשים שעדיין לוחצים על לינקים באימייל…
בועה אמרנו?
כן אתה חי בתוך בועה
עוד אחד שאוכל את הלב שלא קנה בזמן….
די למירמור.
היית יכול להיות אחלה מיצרי
ממש הפשע המושלם. כל עוד דברים כאלה יכולים לקרות כל כך בקלות אני לא רואה את ההמונים מאמצים את את המטבעות האלה כאמצעי תשלום = מכשיר למשקיעים ללא ערך = בועה ?
מטבעות קריפוטגרפיים בגלגולם הנוכחי הם אולי הניסוי החברתי היקר ביותר שבוצע אי פעם.