קרייג פדריגי עונה על כל השאלות שיש לכם על Face ID באייפון X
למה כשלה ההדגמה הראשונה של Face ID באירוע של אפל? האם היא מאובטחת? ומה עושים אם מנסים לשדוד אותנו? קרייג פדריגי משיב לכל השאלות
באירוע הגדול שקיימה אפל בשבוע שעבר הפיצ'ר הבולט והמסקרן ביותר של הערב היה ללא ספק ה-Face ID. טכנולוגיית האבטחה הביומטרית שמחליפה את Touch ID האהודה. אפל הדגימה על הבמה כיצד ה-iPhone X החדש וחסר כפתור הבית, יכול להפתח בפחות משניה רק על ידי מבט חטוף לכיוון המכשיר. ההדגמה הצליחה להרשים רבים, אך גם לעורר לא מעט שאלות וחששות בקרב הצופים. קרייג פדריגי, סגן נשיא באפל, ואחת הדמויות הבולטות בחברה, התראיין למספר ערוצי תקשורת כדי להרגיע את כולם ולהבטיח להם ש-Face ID הולכת להיות מדהימה.
קודם כל, למה ההדגמה הראשונה של Face ID כשלה על הבמה?
אם צפיתם באירוע של אפל בשידור חי, וודאי הבחנתם בכך שבהדגמה החיה הראשונה של Face ID, שאמורה להוכיח שהיא אמינה לפחות כמו Touch ID, ומיד לאחר כל הסופרלטיבים שהורעפו עליה, ההדגמה פשוט לא עבדה. פדריגי ניגש להדגים אותה, הרים את המכשיר, והמכשיר פשוט לא נפתח. פדריגי עצמו נבהל, ומיד עבר למכשיר הגיבוי שהיה מוכן מבעוד מועד, ואז המערכת עבדה כצפוי ובמהירות. אז מה בעצם קרה שם?
בתחילה, אפל לא הגיבה על הכשלון של ההצגה הראשונה, אך לאחר כמה ימים הסכימה להגיב ולהסביר מה קרה: העובדים אשר מיקמו את האייפון X על הבמה וחיברו אותו למכשירים, הדליקו אותו בטעות מספר פעמים כדי לבדוק שהוא עובד. ברגע שהם הסתכלו על האייפון, הוא ניסה לזהות אותם. מאחר מ-Face ID יכול להיות מופעל רק על פניו של משתמש אחד, במקרה הזה של פדריגי, המערכת כמובן לא פתחה את נעילת המכשיר. לאחר כמה ניסיונות של האייפון לזהות את העובדים שמסתכלים על האייפון, כמו שקורה בשימוש ב-Touch ID בימינו, המערכת "ננעלה" וביקשה מהמשתמש להקיש את ה-Passcode שלו בכדי לפתוח את המכשיר ולהפעיל את Face ID. במילים אחרות? המערכת עבדה בדיוק כמו שהיא צריכה לעבוד. אתם יכולים לשחזר את התקלה בעצמכם ממש עכשיו: נסו לפתוח מכשיר אייפון עם טביעת אצבע שלא רשומה על המכשיר כ-5 פעמים. לאחר הפעם החמישית אופציית ההזדהות תבוטל זמנית ותאלצו להזין את הקוד האישי. חבל שהצוות של אפל לא שם לב לתקלה בהדגמה בטרם עת, שגרמה ללא מעט אנשים לראות את Face ID כמערכת לא אמינה ברגע האמת שלה.
האבטחה של Face ID
אחד הדברים שמדאיגים לא מעט משתמשים בימינו, הוא פרטיות. פדריגי מסביר כי כל תהליך אימות הפנים, בניית קוד ההזדהות אשר מתבסס על פני המשתמש מתבצע באופן פנימי על גבי המכשיר, מאוחסן באופן מאובטח לחלוטין בחומרת המכשיר, ולא ניתן להינדוס הפוך לכדי מודל פנים אמיתי. לאפל אין שום דרך לשלוח לגורמי שלטון או חוק תמונות פנים של משתמשים או לפתוח מכשיר אשר נעול עם Face ID. זאת מכיוון שגם לאפל אין שום דרך לגשת לאמצעי הזיהוי.
משתמשים רבים דואגים גם משודדים או שוטרים אשר יחרימו או יגנבו את המכשיר של המשתמש, ירימו אותו אל פני המשתמש ובכך יקבלו גישה מלאה אליו. פדריגי מנסה להרגיע ולהציג אלטרנטיבת חירום: במידה ומישהו מאיים לקחת מכם את האייפון X שלכם, לחיצה ארוכה על כפתורי הצד של המכשיר לא רק תיקח אתכם אל מסך כיבוי המכשיר, אלא גם תנטרל את Face ID עד להקשת הקוד האישי שלכם. אגב, גם באייפונים הוותיקים יותר ישנה אופציה דומה: חמש לחיצות על כפתור הכיבוי של המכשיר ינטרלו את Touch ID באותה מידה.
פדריגי מסביר כי לאפליקציות צד שלישי אין גישה למידע של Face ID, אלא שבמקום זאת הם יכולים להשתמש בחומרת המערכת בכדי לזהות עומק תמונה ואת פני המצולם.
השימושיות של Face ID
זיהוי רשתית או זיהוי פנים של משתמש הוא לא דבר חדש. מכשירי אנדרואיד רבים כבר מחזיקים באופציה זו, אך היא תמיד הגיעה עם בעיות, ויכלה להעקף על ידי הצגת תמונה פשוטה של המשתמש, או בקיצור, האפשרות הזאת לא עבדה כמו שצריך עד כה. בעיקר בשימוש עם משקפיים או שימוש בתנאי תאורה פחות מאופטימלים. האתגר הגדול ביותר של אפל, כיוון שהיא הסירה לחלוטין את ההזדהות דרך טביעת אצבע, היה לדאוג ש-Face ID יהיה אמצעי פתיחת מכשיר אמין בכל סיטואציה. גם בהדגמה, וגם בראיון, פדריגי מציין כי אם תרימו את המכשיר (מה שיגרום לו להדלק) ותבצעו פעולת Swipe מתחתית המסך, רוב הסיכויים שבפרק הזמן הזה האייפון X כבר נפתח. כן, Face ID מהירה עד כדי כך. רבים תהו האם המערכת תצליח לזהות אותם גם כשהם ישתמשו במשקפי שמש. לכך פדריגי הגיב בחיוב וטען כי משקפי השמש שלא יצליחו לעבוד מול Face ID יהיו כאלה שחוסמים לחלוטין אינפרה-אדום. רוב משקפי השמש מאפשרים חדירת IR ולכן יאפשרו למערכת לאמת את זהות המשתמש.
בנוסף, הוסבר כי ישנה אפשרות "Attention Detection" שניתנת לכיבוי. במידה ותכבו אותה, לא תצטרכו להסתכל ישירות אל המכשיר בכדי לפתוח את הנעילה שלו. האפשרות הזו אולי תעזור לאנשים בעלי ראייה מוגבלת, אך אבטחת המכשיר תהיה קצת פחות אמינה.
Face ID יעבוד גם אם תשימו צעיף, קסדה, או כובע. מאחר והאפשרות זקוקה לאף, פנים ופה המשתמש בשביל לזהות אותו, היא לא תעבוד עם מסכות (בהצלחה בפורים הקרוב או בחופשת הסקי הבאה), או חיג'אב לדוגמה. פדריגי מסביר כי החסרון הזה מקביל לחוסר האפשרות להשתמש ב-Touch ID עם אצבעות רטובות או כפפות. כמו כן, פדריגי מסביר כי Face ID תעבוד בכל החזקה "טבעית" של שימוש במכשיר. כאמור, ברגע ששפתיו, אפו ועיניו של המשתמש חשופות למצלמה, ועיניו מביטות במכשיר, פתיחתו מתאפשרת.
השלב הבא: מבחן המציאות
עד כה, נראה כי Face ID אמור לעבוד בצורה טובה ומאובטחת כמעט לחלוטין. זה כבר לא אמצעי זיהוי על ידי צילום המשתמש, אלא זיהוי מודל מוחלט של פני המשתמש. זהו דור חדש לגמרי של זיהוי פנים, ודור חדש של אבטחה למכשירים ניידים, שסביר להניח שיגיע גם ללפטופים שלנו ולכל המכשירים הניידים המקיפים אותנו. כעת, כשהחשש התיאורטי הופרך, נותר לראות כיצד Face ID תעבוד במציאות כשמיליוני משתמשים יתנסו איתה, האקרים ינסו לפרוץ אותה, ובעיקר נצטרך לראות האם קהל המשתמשים של אפל יהפוך את Face ID למערכת אבטחה נפוצה לשימוש כמו Touch ID.
הגב
10 תגובות על "קרייג פדריגי עונה על כל השאלות שיש לכם על Face ID באייפון X"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
באחת התגובות שקראתי בכתבה על האייפון החדש, מישהו העלה תהייה אם יש סכנה של קרינה על הפנים, הטענה בתגובה הייתה שהטכנולוגיה מקרינה הרבה לכיון הפנים לצורך המיפוי.
האם באמת יש חשש כזה? יש למישהו מושג?
תודה
אני הבנתי מהכתבה כי משתמשים באינפרא אדום (בחלק לגבי משקפי השמש).
בהתחשב בעובדה כי אנו משתמשים באינפרא אדום ביום-יום, ולא שמעתי אזהרה מכיוון שלט הטלוויזיה לעיניי, אני מסיק מכך שאינפרא אדום אינו מסוכן.
מקווה שעזרתי להבהיר.
נ"ב- יש לי הרגשה שחברה בגודל של אפל עוברת בדיקות על ידי גורמים פנימיים וחיצוניים לפני ייצור המוני.
אחד הדברים הכי מצחיקים ששמעתי. אינפרה אדום זה קרינה שקרובה מאוד לאור נראה (שאני מקווה שברור לך שגם אור רגיל זה קרינה, כמובן שלא מזיקה) לא רק שזה קרוב לאור הנראה זה גם מהצד הפחות אנרגטי. אם זה לא מספיק כדי להרגיע אותך אז נציין שכל גוף חם פולט סוג של אינפרה אדום (כולל בני אדם כמובן, על זה מבוססת מצלמה טרמית)
הקרינה שאתה מדבר עליה היא קרינה של אינפרא אדום, אותה קרינה שנוצרת בתוך האוטו שלך בקיץ כתוצאה מהתנגשות קרני השמש ברופוד שנמצא בתוך האוטו שגורמת לאוטו להיות חם יותר מבחוץ, אז סביר מאוד להניח שהקרינה המזערית הזאת לא אמורה להזיק לנו.
זה הדבר היחיד במכשיר שבאמת מתקדם יותר מהמתחרים (רק לכאורה. נדע בוודאות רק אחרי שהמכשיר יצא) בכל השאר זה או זהה (טעינה אלחוטית) או נחות (טעינה מהירה).
אבל גם פה אפל שילבה משהו גרוע בזה שביטלה את חיישן טביעת אצבע. הם היו צריכים להשאיר את שתי האופציות.
כבר היום האס 8 טוב ממנו ועולה חצי בטח מגרסת 256 ג'יגה (נכון שהוא רק 64 אבל אפשר לחבר כרטיס זיכרון 128 במחיר נמוך שיחד עם הזכרון הפנימי יספיק בהחלט לכל אחד)
כשיצא הגלקסי s9 אני מאמין שזיהוי הפנחם של סמסונג יהיה לא פחות טוב משל אפל וכנראה גם יכלול טביעת אצבע מתחת למסך.
אני בדרך כלל לא מגיב לתגובות או בכלל, אבל הפעם זה זועק לי שאתה פשוט מקנא. חחחח.
אני מציע לכולם להירגע, כל המכשירים בשוק טובים יותר וטובים פחות, מתאימים לאנשים שונים.
כשהמכשיר יצא, קח אותו ביד תראה אם מתאים לך, ותחליט לקנות סמסונג או אייפון או פיקסל או לא משנה מה.
יש דברים שמרגישים רק כשהמכשיר ביד.
בהצלחה. (:
זה כבר קיים במחשבים ניידים… על מה כל הבלגן.
מה קורה בחושך? זה לא עובד?