גם לחם וגם עוגות: גלולה חדשה תמנע רגישות לגלוטן

חוקרים באוניברסיטת אלברטה שבקנדה מציגים תקווה חדשה לרגישים לגלוטן: נוגדן שעשוי מחלמון ביצה. אם הכל יילך כשורה, התוסף יגיע לשוק תוך 3 שנים

דוקטור סאנוו מחזיק את תוסף הנוגדן שפיתח. מקור: University of Alberta

דוקטור סאנוו מחזיק את תוסף הנוגדן שפיתח. מקור: University of Alberta

חדש בגיקטיים: לוח משרות הייטק שמתמקד רק במשרות מתחום ההייטק, מתעדכן באופן קבוע ופתוח למגייסים ולמחפשי עבודה.


בעולם רווי הפחמימות שבו אנחנו חיים’ לא פשוט לסבול מצליאק. המחלה מגבילה את הסובלים ממנה למגוון מצומצם למדי של מזונות ונוסף על כך, גם העלות של המוצרים הייעודיים גבוהה במיוחד. עתה נודע כי חוקרים קנדיים מצאו אולי דרך שבה חולי צליאק יוכלו ליהנות שוב ממגוון המזונות הקיימים, בדיוק כמו כל שאר האוכלוסיה.

התוסף יהיה זמין תוך 3 שנים

מחלת הצליאק נובעת מרגישות של הגוף לחלבון בשם גליאדין (Gliadin), שיחד עם חלבון נוסף בשם גלוטנין, יוצרים למעשה את מרכיב הגלוטן שנמצא בדגנים כמו חיטה, שעורה ושיפון. תופעות הלוואי של הצליאק או רגישות לגלוטן כוללות בין היתר אנמיה, כאבי ראש, תחושות נפיחות ועייפות.

דוקטור הון סאונוו ודוקטור ג’ונג סים מאוניברסיטת אלברטה שבקנדה הצליחו לפתח תוסף טבעי שעשוי מחלמון של ביצי תרנגולת, ויכול למנוע את הספיגה של הגליאדין בגוף. התוסף שפיתחו החוקרים משמש כנוגדן, נצמד למעשה לגלוטן שבקיבה ועוזר לנטרל אותו ולהגן כך על המעי הדק מפני תופעות הלוואי שיוצר הגליאדין.

דוקטור סאנוו התוודע למחלת הציליאק לאחר שגילה שחברו ומשפחתו סובלים מהמחלה. סאנוו אמר: “רציתי לגלות מדוע אנשים מסויימים רגישים לגלוטן והאם יש דרך להפחית את הסימפטומים. מכיוון שהגלוטן נמצא בכל-כך הרבה מאכלים, רציתי למצוא דרך לשפר את איכות החיים של חברי, המשפחה שלו ושל אחרים”.

השלב הבא במחקרם של השניים הוא בדיקות היעילות, שיתקיימו כבר בשנה הבאה. אם הכל יתנהל כשורה, ההערכה של החוקרים היא שתוך כ-3 שנים, התוסף יוכל להיות זמין לקהל הרחב. לצורך כך, חתמו החוקרים על הסכמי שיתוף פעולה עם 2 חברות שצפויות לעזור בעת פיתוח התוסף המסחרי. קלייר פרי, דוברת Vetanda Group, התאגיד הבריטי ששותף למחקר, מסרה בתגובה: “שיתוף הפעולה הזה מעניק לנו את ההזדמנות לשנות את החיים של כל מי שסובל מהמצבים האוטואימוניים המתישים הללו”. פרי הוסיפה: “למוצר הבריאות פורץ הדרך שלנו יש פוטנציאל להציע יותר חופש בבחירת המזון ושיפור משמעותי באיכות החיים של אנשים שרגישים לגלוטן. המוצר יוכל להיות זמין בקנדה תוך 3 שנים, כשבדיקות ואישורי מוצר באירופה ובארצות הברית יהיו הבאים בתור”. עכשיו נותר רק לראות מה יהיה גורלם של חולי ציליאק שהם גם טבעוניים.

מקור תמונה ראשית: cc-by-David Blaikie

יניב אביטל

עורך אתר גיקטיים, ובזמנו החופשי גיק, קופירייטר, אבא, חולה על גאדג'טים וקוד, לא בהכרח בסדר הזה

הגב

2 תגובות על "גם לחם וגם עוגות: גלולה חדשה תמנע רגישות לגלוטן"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
ארי
Guest

בשורה נהדרת!!!
רץ לספר לאחיינית המתוקה שלי!

erez
Guest

נשמע מבטיח, מקווה שזה יתממש במציאות, אני טיפה סקפטי שזה מגיע לדברים כאלה.

wpDiscuz

תגיות לכתבה: