מחסור בכרטיסים גרפיים? חברה איסלנדית מצאה את עצמה פתאום עם כמעט חצי מיליון GPU
חברת הכרייה האיסלנדית Genesis Mining תקבל לידיה יותר מ-485 אלף כרטיסי Radeon RX470 משותפה לשעבר בסין
מחסור בשבבים? מחסור ב-GPU? בית המשפט העליון בסין קבע כי חברת אחסון סינית תאלץ להחזיר יותר מ-485 אלף מעבדים גרפיים מסוג MSI Radeon RX470 8GB בעקבות תביעה שהגישה נגדה חברה איסלנדית שסיפקה לה את המעבדים הגרפיים.
התובעים נהנו מהמדיניות הסינית
הסכסוך בין שתי החברות החל עוד ב-2019, אז הגישה חברת כריית הקריפטו האיסלנדית – Genesis Mining – תביעה לבית משפט מקומי בסין נגד החברה הסינית שקיבלה ממנה שירותים – Chuangshiji Technology Limited. שנה קודם לכן, ב-2018, עצרה החברה הסינית את מתן השירותים לג'נסיס בטענה שזו לא שילמה את החשבונות שהייתה אמורה לשלם על השירותים שקיבלה.
בתלונה שהתגלגלה לכדי ההחלטה על החזרת המעבדים הגרפיים, טענה ג'נסיס כי החברה הסינית לא עמדה בתנאי החוזה בין שני הצדדים, ודרשה כי תחזיר לה 560 אלף מעבדים גרפיים ו-60 אלף מעבדים ייעודיים (ASIC) לכריית ביטקוין. עוד נטען בתביעה כי לאחר הבקשה של ג'נסיס לעצור את מערכת היחסים העסקית בין שתי החברות, החברה הסינית החלה למכור את החומרה שלא הייתה שלה מלכתחילה ולהכניס את הכסף לכיסה.
לאחר שנה של הליכים משפטיים בין הצדדים, ולאחר שהתיק עבר לערכאה גבוהה יותר – בית המשפט העליון בסין, נקבע כי החברה הסינית מחויבת להעביר חזרה 100 אלף מעבדים גרפיים לידי שלוחה של החברה האיסלנדית בסין וכ-385 אלף מעבדים גרפיים לשלוחה של החברה האיסלנדית בהונג קונג. החברה הסינית אף עתרה לבית המשפט העליון של סין, אך זה דחה את הבקשה לדון בתיק וקבע כי ההחלטה המקורית תצא לפועל – והחברה הסינית תשיב את המעבדים שקיבלה.
מדובר בכמות אדירה של מעבדים גרפיים שיכולה, תיאורטית, להגיע ל-14 TeraHash בשנייה. אם המעבדים הגרפיים הללו ירוצו על אלגוריתם כריית האית'ריום Ethash הם יוכלו לכרות כמיליון דולר ביום באית'ריום. סכום לא מבוטל בכלל.
על פי החלטת בית המשפט הסיני מצבם של הכרטיסים הגרפיים שיעברו ידיים בין שתי החברות הוא "טוב", כך שהחברה האיסלנדית יכולה להחליט להשתמש מחדש או אולי אפילו ללכת לכיוון ההפוך – ופשוט למכור אותם. ה-GPUs שיגיעו לידי החברה האיסלנדית, אם הם אכן במצב טוב, יכולים להימכר עד 500 דולר ליחידה ב-eBay – כך שהיא יכולה להרוויח יותר מ-200 מיליון דולר אם תבחר בדרך זו, על הנייר.
ההחלטה של בית המשפט העליון בסין, שפוגעת בחברה מבית ובו זמנית מחזקת את המתחרות הזרות, מתייישרת עם המדיניות של הממשל הסיני נגד כריית קריפטו – והיא אף מציינת זו. מדובר, בין השאר, בפעולה המבזבזת אנרגיה רבה, וגם כל הקטע של מטבע מבוזר שרחוק מהשליטה של הממשל – פחות מוצא חן בעיני הבמפלגה הקומוניסטית, מה שהוביל למלחמה נגד פעילות הכורים בשטח סין.
הגב
15 תגובות על "מחסור בכרטיסים גרפיים? חברה איסלנדית מצאה את עצמה פתאום עם כמעט חצי מיליון GPU"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
כשאתה משתמש ב 100% אנרגיה מתחדשת אתה יכול להרשות לעצמת לכרות קריפו עם 500,000 מעבדים גרפיים במצפון שקט…
זה שטויות. העולם כולו לא קרוב למעבר לאנרגיות מתחדשות. כל וואט מתחדש שנצרך עבור כרייה, לא משמש עבור צרכן אחר שמשתמש באנרגיה מזהמת.
בנוסף איסלנד נהנת מאקלים קר שמקל על קירור חוות שבדרך כלל מערכת הקירור בשל עצמה צורכת חשמל כמו עיר קטנה
התחממות האקלים שמעת? החברה הזאת משתמשת בחשמל של מדינה שלמה! הם לא מחממים את הכדור הם שורפים אותו. אני יסביר לאט.. בניין אחד משתמש בחשמל שמיועד למדינה שלמה. אז קדימה בואו נשרוף את המקום היחיד שאמור להיות קר מה יותר חכם מזה. כל הקרייה הזאת של מטבע מדומה פשוט קרייה של הקבר של עצמינו
חשיבה צרה, יכלת לנצל את האנרגיה הזו ולהפחית את המזהמת…..
הסינים יותר מוטרדים מבזבוז משאבי מדינה, נפוץ במדינות קומוניסטיות.
כן…ברור
רגע רגע, אני רוצה להתמקד על מה שחשוב.
מוצר שמייצר מליון ביום ועולה 200 מליון?
כלומר 0.5% ביום? תשואה שנתית של 182.5%?
גם נוסיף לזה את עלות החשמל, קירור, אחזקה, מיקום, מסחר, מיסים… עדיין נשארת תשואה מטורפת בהשוואה לכל אפיק אחר
תשואה מסוכנת, ממוסת וההוצאות החזקה לא טריוויאליות בכלל
איך חישבת את הוצאות החשמל? הוצאות החשמל גדולות הרבה יותר מעלות מהכרטיסים האחזקה השטח ביחד.
הוצעות החשמל והמיקום מורכבות ועולות בחודש מאות אלפים, חוות כרייה צורכת חשמל כמו עיר קטנה ובגלל צריכת חשמל, פליטת חום ורעש גם בחירת המקום הופכת לאתגש ומסתכמת בעלות גבוהה הרבה מהממוצע
ואחרי כל ההוצעות קיים בלאי מהיר של הציוד (בדרך כלל מדובר בירידת יעילות דרמטית תוך שנה במקרה הטוב שנתיים ולא כדאי אחרי מקסימום 5 שנים), ובעיקר קיים סיכון כי מחיר המוצר לא יציב ואף אחד לא ערב לו
אם היית בודק ולא זורק שטויות היית יודע שגם כרטיסים שכרו 24×7 במשך 3 שנים ברצף, לא מאבדים מהיעילות והמהירות שלהם וגם אם כן, זה כל כך זניח שמשתמש ממוצע לא ירגיש זאת.
גם אם המעבד לא מאבד יעילות, האתגר נהיה קשה פי 2 כל כמה זמן – לפחות בבלוקציין, כלומר ההכנסה ליחידת חישוב יורדת בחצי, וההוצאה במקרה הטוב נשארת זהה…
לא יודע מהיכן המידע שלך אבל זה ממש לא נכון.
חיפוש פשוט בגוגל יביא לך אלפי תוצאות שכרטיס מסך שעבר כריה יעילותו נפגמת ואף נעשה לו לרוב נזק בלתי הפיך.
לא נכון.
ממש אבל ממש לא נכון