בגלל הקורונה: דרישה למתכנתי קובול, שפה שחגגה לא מזמן יום הולדת 60
בארה”ב מחפשים בנרות מתכנתי קובול, כדי לעזור לתחזק את מערכות המחשוב המיושנות והקורסות של הממשל
בשבועות האחרונים, אנחנו שומעים על יותר ויותר טכנולוגיות מתקדמות ופיתוחים חדשים שנכנסים לשימוש כתוצאה ממשבר הקורונה. אולם עתה דווקא שפת תיכנות שחגגה לא מזמן יום הולדת 60 עולה לכותרות עם עם דרישה למתכנתים המיומנים בשפה.
שפת תכנות שנולדה ב-1959
בתדרוך היומי לעיתונאים חשף פיל מרפי, מושל מדינת ניו ג’רזי, כי המדינה זקוקה בדחיפות למתנדבים בעלי יכולות תיכנות בקובול (COBOL), שפת תיכנות שהושקה ב-1959, ושימשה בעיקר לצורך הפעלתם של מחשבי מיינפריים. כיום, השפה נמצאת בעיקר בשימוש של ארגונים דוגמת בנקים, שעוד לא עדכנו את ארכיטקטורת המחשוב שלהם.
בדומה למצב בישראל, גם בניו ג’רזי, זינק בחדות מספר הבלתי-מועסקים במשק. כתוצאה מכך, המערכות של משרד העבודה והרווחה של המדינה חוו זינוק בזמן קצר של 1,600 אחוזים במספר הפניות והבקשות לעזרה. הגידול בפניות, שעל פי מנהל המשרד, הוא אקספוננציאלי, גרם לכך שיותר ממחצית מהפניות כלל לא טופלו. למעשה, ב-3 שבועות האחרונים נאלצו המערכות להתמודד עם כמות פניות של שנה וחצי.
בדבריו אמר המושל מרפי: “אנחנו צריכים להוסיף לדרישות שלנו שליטה ב-cobalt [הכוונה לקובול, הטעות במקור, י.א.], מכיוון שאנחנו עוסקים במערכות מיחשוב ותיקות”. מרפי הוסיף: “יש לנו מערכות ותיקות בנות יותר מ-40 שנים, ונצטרך לחקור היטב כדי לראות איך הגענו למצב הזה, שאנחנו חייבים מתכנתי cobalt [קובול]”.
אבל המצב הזה אינו נחלתה הבלעדי של ניו ג’רזי ומערכות המחשוב מבוססות הקובול של פלורידה, מסצו’סטס וקונטיקט קרסו גם הן, מה שגרם למעבר למילוי טפסים ידני. בקונטיקט “גוייסו למילואים” מכנתי קובול שפרשו לגמלאות וכן גוייסו אנשי IT ממחלקות אחרות בממשל המקומי.
ב-IBM ועמותת לינוקס מתגייסים
זה לא סוד שבשנים האחרונות, עם המעבר לטכנולוגיות ענן ושפות תכנות מתקדמות וחדשות יותר, נוצר מחסור בכוח אדם מקצועי, קיים קושי באינטגרציה של מערכות Legacy עם מכשירי IoT ומחשוב מתקדם יותר ובמקביל עלויות התחזוקה גבוהות. עם זאת, ההערכה היא שכיום נמצאות בשימוש יותר מ-220 מיליארד שורות קוד שכתובות בקובול.
כדי לעזור בהכשרה מהירה של מתכנתים, יצאו IBM ופרויקט Open Mainframe של עמותת Linux Foundation במיזם חדש שנועד להקנות יכולות תיכנות למתחילים ולרענן את היכולות של ותיקים. בנוסף, כולל המיזם גם פורומים טכניים, בהם הם יוכלו להתייעץ אחד עם השני.
אגב, הפעם האחרונה שבה היה זינוק חד בדרישה למתכנתי קובול היתה לקראת סוף שנות ה-90 עם התגברות החשש מ”באג 2000″ והרצון לתקן ולהתאים מערכות ותיקות.
הגב
13 תגובות על "בגלל הקורונה: דרישה למתכנתי קובול, שפה שחגגה לא מזמן יום הולדת 60"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
הלינק שבור
גם בישראל הבנקים סומכים באופן כבד על קובול
וחברות האשראי
מעניין האם יש קשר בין סונול, קובול, וחיים טופול
עבדתי בצבא וגם לאחר מכן עם AS/400, זה לא חדש שיש דרישה, בנקים עדיין מחפשים אנשים ומשלמים שכר יפה (בגלל שאין הרבה מתכנתי קובול בשוק).
יש גם חברות הייטק שמחפשות מתכנתי קובול.
ב”ה
מישהו אולי יכול להסביר מה הקושי הכל כך גדול בבניית גשר בין קובול לשפה מודרנית ?
לפחות בנתיים גשר כזה יוכל לתת מענה עד למעבר טכנולוגי מלא
בטוח שאני לא הראשון שחושב על זה, אז אני מניח שיש מגבלות שבלתי ניתנות לגישור ומאוד מעניין מה הם
לא מצאו עדיין מישהו שיודע גם קובול וגם שפה מודרנית שיוכל לבנות את הגשר הזה
זה היה בהומור כמובן- יש הרבה גשרים לכל מיני שפות אבל…
אני מניח שעיקר העבודה היא בתחזוקת קוד ישן כך שזה לא ישנה הרבה
פרוייקטים חדשים כותבים היום גם ככה בpython או matlab
הטכנולוגיה קיימת, אני מכיר חברת ביטוח ישראלית שהסבה את כל הקובול שלה לשפה מודרנית וכיום הם ממשיכים לתחזק בC#.
בגלל הקורונה? הם לא רוצים להגיד את האמת: זה בגלל שמתכנתי קובול הם בקבוצת סיכון העיקרית ויש חשש שבסוף המגפה לא יישאר אף אחד בעולם שיודע קובול.
אתה יכול לצרף איזה גרף שמראה את אחוז הסיכון שלהם לעומת מתכנתים בשפות אחרות?