סמסונג רוכשת את הסטארטאפ הישראלי Corephotonics ב-160 מיליון דולר
הסטארטאפ הישראלי מפתח טכנולוגיית זום אופטי עד פי 10, בהתבסס על מערך הצילום הכפול והמשולש של הסמארטפון; בין המשקיעות בחברה Oppo, יצרנית האייפונים פוקסקון וענקית השבבים MediaTek
השנה רק נפתחת וכבר אנחנו מתבשרים על אקזיט נאה: חברת סמסונג רוכשת את חברת הסטארטאפ הישראלית Corephotonics (קור פוטוניקס), שמפתחת זום אופטי למצלמות סמארטפונים. החברות לא פרסמו פרטים בנוגע לרכישה אולם על פי ההערכות, סמסונג תשלם עבור החברה הישראלית כ-160 מיליון דולר.
צילום עם זום אופטי עד פי 10
סמסונג, יצרנית הסמארטפונים הגדולה בעולם, תרכוש את Corephotonics מרמת החייל תמורת סכום שמוערך באמצעי התקשורת הקוריאניים ב-180 מיליארד וון קוריאני – כ-160 מיליון דולר. על פי הדיווחים בקוריאה תהיה זו הרכישה הראשונה של סמסונג השנה והשלישית של לי ג'יי-יונג, סגן יו"ר החברה, מאז חזר לניהול פעיל שלה לפני כשנה.
הטכנולוגיה של Corephotonics משפרת את איכות הצילום בסמארטפונים ומאפשרת יכולות צילום שעד היום מצאנו בעיקר במצלמות DSLR. הטכנולוגיה מבוססת על שילוב של כל מצלמות סמארטפון, כדי ליהנות מזום אופטי פי 5 ואף פי 10 בתמונות, גם בתנאי תאורה חלשים. בנוסף ליכולות הזום, מאפשרת הטכנולוגיה של החברה גם יצירת אפקט Bokeh, כלומר, טשטוש רקע התמונה והבלטת האובייקט המרכזי, ומניעת “מריחת” תמונות.
בבסיס הטכנולוגיה הזו מסתתרת מערכת מורכבת למדי שמשתמשת בכל העדשות השונות במערך הצילום של הסמארטפון, במערכת של מראות ובפריזמה – כדי להשיג הגדלה אופטית של האובייקט או האדם המצולם. כך ניתן למשל להשיג זום אופטי של עד פי 10 – כפי שהציגה לפני מספר שבועות חברת Oppo הסינית. אמנם היצרנית הסינית לא חשפה באיזו טכנולוגיה היא משתמשת, אולם בהתחשב בעובדה שב-2017 היא כבר השתמשה בטכנולוגיה של החברה הישראלית; ב-2018 היא חתמה על הסכם שיתוף פעולה אסטרטגי איתה; וכן בעובדה ש-Oppo היא בין המשקיעות ב-Corephotonics, לא נופתע אם גם הפעם היא השתמשה בטכנולוגיה הישראלית.
החברות הגדולות בעולם המובייל משקיעות
סמסונג מכירה את Corephotonics לא מהיום. Samsung Ventures, אחד מגופי ההשקעות של התאגיד הקוריאני, השתתף בסבב הגיוס של החברה מינואר 2017. בנוסף לסמסונג השקיעו בחברה עוד כמה מהחברות הגדולות והנחשבות בעולם המובייל בהן ענקית השבבים הטיוואנית MediaTek ויצרנית האייפון, חברת Foxconn. עוד משקיעות בחברה הן Amiti Ventures, Magma Ventures, Horizons Ventures, iVentures Asia ו-Heliant Ventures. מאז הקמתה ב-2012 גייסה החברה כ-50 מיליון דולר, כך שסכום הרכישה משקף החזר יפה על ההשקעה.
האקזיט הנוכחי אינו הראשון ברזומה של המייסדים של החברה שהוקמה בשנת 2012. שניים מהמייסדים של Corephotonics, פרופסור דוד מנדלוביץ׳ וד״ר גל שבתאי, תלמידו של מנדלוביץ׳ בלימודי הנדסת חשמל, מכרו בשנת 2007 את חברת Eyesquad לחברת Tessera האמריקאית עבור 18 מיליון דולר. היזם השלישי של Corephotonics, ערן קלי, עבד בעברו בחברה שנמכרה ומכהן כיום כסמנכ״ל פיתוח עסקי ב-Corephotonics.
תביעה נגד אפל
עסקת הרכישה של Corephotonics תעמיד את סמסונג במצב מעניין. לפני קצת יותר משנה תבעה Corephotonics את אפל בטענה שקופרטינו השתמשה בפטנטים של החברה, אבל לא רצתה לשלם עליהם. בכתב התביעה, שהוגש בבית המשפט הפדראלי בסן חוזה, קליפורניה, טענה אז Corephotonics כי טכנולוגיית המצלמה הכפולה שפיתחה, שולבה ללא רשותה במערכי הצילום של האייפון 7 פלוס והאייפון 8 פלוס. עוד עולה מכתב התביעה כי מנכ”ל Corephotonics, דוד מנדלוביץ׳, נפגש עם נציגים של אפל, במטרה ליצור שיתוף פעולה עם ענקית הטכנולוגיה. על פי Corephotonics, נציגי אפל היללו ושיבחו את הטכנולוגיה של החברה, אולם סירבו לרכוש רישיון שימוש בה. עוד נטען בכתב התביעה, שנציגי אפל התרברבו שיוכלו להשתמש בטכנולוגיה של החברה, מבלי לרכוש אותה, ללא שום בעיה: “נציג אפל הביע זלזול בפטנטים של Corephotonics ואמר לד”ר מנדלוביץ׳ ולאחרים שנכחו בפגישה, שגם אם אפל תפר את הפטנטים של החברה, היא תידרש לשנים רבות ולמיליוני דולרים של קרבות משפטיים, כדי שאפל תשלם משהו”.
מ-Corephotonics סירבו להגיב על הידיעה
הגב
9 תגובות על "סמסונג רוכשת את הסטארטאפ הישראלי Corephotonics ב-160 מיליון דולר"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מקומם!
אבל בסיום התהליך אפל תשלם, כמו שסמסונג שילמה :)
למה שאפל תשלם? זה שהם טוענים שאפל השתמשו להם בטכנולוגיה לא אומר שזה נכון. אפל רכשו חברה בשם Linx בדיוק בשביל המצלמה הכפולה שהציגו החל מאייפון 7 פלוס
Linx זו טכנולוגיה שונה
אקזיט לא טוב
לא, לא טוב
זו הוכחה מעניינת לדעה הרווחת כי אפל משחקת עם החוק בידיים שלה… אך כרגיל הרעים מפסידים ואפל הולכת לכיוון רע מאוד. מאחל לה כישלון מביש ביותר
רק בשביל הקייס נגד אפל סמסונג היו נותנים עוד איזה מאייה
מה החזר יפה על ההשקעה, הם אמרו תודה שהם קיבלו את הכסף בחזרה ואולי בונוס קטן. זה די ברור שהסיבוב האחרון היה לא רחוק מ100 מליון.