המטבע שהנפיקה Colu קרס, אבל המנכ"ל טוען: נממש את כל ההבטחות שלנו בזמן הקרוב
למרות השנה הרעה שעוברת על הקריפטו, מצליחה Colu לגייס עוד 7 מיליון דולר ממנכ"ל Overstock; החברה שואפת להפוך לארנק הדיגיטלי של ערים ברחבי העולם
ההתרסקות של שוק המטבעות הקריפטוגרפיים לא פסחה גם על הסטארטאפים הישראליים, אבל למרות המשברים, נראה שב-Colu (קולו) משדרים עסקים כרגיל, ומודיעים על גיוס נוסף אשר מוערך בכ-7 מיליון דולר מפטריק ביירן, מנכ"ל ומייסד הקמעונאית המקוונת Overstock.
הטבות מקוצצות, הנפקה בעייתית וחווית משתמש לוקה בחסר
לקראת סוף שנת 2017 יצאה החברה ב-ICO, בו ביקשה לגייס 50 מיליון דולר, כאשר 12 מיליון דולר גויסו במסגרת מכירה מוקדמת. בפברואר 2018 הסתיים ה-ICO בגיוס של חצי מהסכום בלבד, כ-22 מיליון דולר. הצרות לא הפסיקו לרדוף את ההנפקה של המטבע החדש, כאשר מטבע ה-CLN שעדיין אמור להיות הבסיס לחזון של קולו, קרס בכ-90% והיום ערכו של מטבע בודד עומד על אגורה.
גם שנת 2018 לא הייתה השנה הפשוטה ביותר עבור הסטארטאפ שרוצה להפוך להיות "הארנק הדיגיטלי של ערים ברחבי העולם. בתחילה, העסקה עבור המשתמשים הייתה פשוטה: שלמו עם האפליקציה של קולו בבתי עסק שבחרו להצטרף ליוזמה, ותקבלו 15% הנחה על העסקה, בזמן שבעל העסק נהנה מעמלת סליקה נמוכה יותר מאשר באשראי. הכי קרוב שיש לנו לאפל/סמסונג/גוגל פיי, נכון לעכשיו. אך במהלך השנה האחרונה הטבת ה-15% קוצצה ל-10% ולבסוף ל-5%.
במהלך שנת 2018 חלה התפתחות טכנולוגית מוצלחת בקולו שאפשרה לבצע עסקאות מבלי להטעין את הארנק בסכום מראש, אלא על ידי משיכה ישירה מהאשראי של הלקוח. לאחר כמה חודשים, האופציה בוטלה לאור איטיות בהשלמת העסקאות, ומהחברה נמסר כי האופציה תחזור לפעילות כבר בחודש אוקטובר. עד היום, האופציה טרם חזרה לפעילות, ולקוחות שרוצים לשלם באפליקציה נאלצים להטעין את הארנק בסכומים קבועים מראש, מה שעשוי להשאיר אותם עם עודף לא שמיש באפליקציה.
מנכ"ל Colu: אנחנו לא עומדים בקצב ההצטרפות
בשיחה עם גיקטיים חושף עמוס מאירי, מנכ"ל קולו, כי בשנה האחרונה "קולו ראתה רק צמיחה, כמות המשתמשים בתל אביב עלו ב-217% , ובעולם ב-200%. כמות העסקים בתל אביב עלו ב-190% וכל חודש מצטרפים רק בתל אביב בסביבות ה-40 עסקים והמספר עולה כל חודש, כי עסקים כבר מצטרפים לבד ואנחנו לא עומדים בקצב של הצירוף שלהם. כמות העסקאות בשנה הזאת עלתה ב-250% בתל אביב". כמו כן חושף מאירי כי בשבועות הקרובים החברה תאפשר לחבר את האשראי לחשבון הקולו ולשלם באופן מיידי מבלי להטעין את הארנק.
מאירי טוען כי כל ההטבות ויכולות ההטענות הן לא עיקר הליבה של קולו: "הבטחנו מטבע מקומי שאפשר להשתמש בו בעיר וזה הולך לקרות בשבועות הקרובים, יהיה ניתן להשתמש במטבע בכל מקום שמקבל קולו בעיר". מאירי גם חשף את העיצוב החדש של האפליקציה שנראה שאכן מביא לקדמת הממשק את פונקציית המטבע "TLV Coin" שהחברה השיקה בחודשים האחרונים. החברה יצאה ב-POC בו רכישה בעסקים נבחרים באמצעות קולו זיכתה את המשלם במטבעות וירטואלים, אותם ניתן להמיר להטבות שונות.
למרות הדיווחים באמצעי תקשורת בישראל שטענו כי החברה מימשה את הכספים שגויסו בהנפקה במחיר שיא, לפני התרסקות שווי המטבע, מאירי טוען: "לא מימשנו אגורה מהמטבעות שלנו, אלא מימשנו את התמורה שקיבלנו בשביל המטבעות (את החלק שהיה באת'ריום או ביטקוין למרות שיותר מ-60% היה בכלל בדולרים), זה רק אומר שנהגנו באחריות עם כספי המשקיעים שלנו ויש לנו מספיק כסף כדי לפתח את הדברים שאמרנו שנפתח (לעומת פרויקטים אחרים שגייסו בקריפטו ופשטו רגל)". מאירי טוען כי באמצעות חלק מכספי הגיוס החברה בונה מוצרים נוספים שאמורים להגדיל את הערך ללקוחות החברה, וכי למרות הירידה המשמעותית בערך ה-CLN, הפרויקט ממשיך וברבעון הקרוב החברה צפויה לצאת עם הכרזות נוספות אשר יכללו אותו.
הגב
11 תגובות על "המטבע שהנפיקה Colu קרס, אבל המנכ"ל טוען: נממש את כל ההבטחות שלנו בזמן הקרוב"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
כדאי שיתחילו להתקדם עם הפיתוחים שלהם. תוח שנה הבנקים יצאו עם מוצר דומה אחרי שלקחו מהם את חברות האשראי.
סלוגן לחברה "if u dont have a clue buy Colu "
Colu כל הקיצים
שילמתי עם זה פעם אחת עם מתנת הצטרפות שקיבלתי, היה מאד נוח.
בלי אפשרות למשיכה של הסכום המדויק מכרטיס האשראי אני לא אחזור להשתמש בזה.
לצערי האפליקציה סובלת מאותה בעיה כמו כל טכנולוגיה אחרת בתחום (חוץ מnfc באירופה וwechat בסין) – אני לא יכול לסמוך על זה שבכל מקום שאני אגיע אני אוכל לשלם עם האפליקציה, אז בכל מקרה אני עם ארנק, ואז זה כבר לא משנה לי אם אני נותן את הכרטיס שלי למלצר/למוכר, או מעביר באפליקציה.
איך זה יותר נח מאשראי? באשראי אתה נותן כרטיס וחותם, באפליקציה אתה צריך לעשות כמה פעולות, שם המוכר עובד כאן אתה עובד, איך אפליקציה יותר נוחה?
לא ניסיתי את האפליקציה הספציפית הזו, אבל לדעתי לאפליקציה יש יתרונות מבחינת שליטה ווידוא היקף החיוב בזמן התשלום ובעתיד.
כמוכן בתשלום משותף של מספר חברים עם כרטיסי אשראי במסעדה האינטראקציה עם המלצר הרבה פחות מהנה.
בנוסף אני מניח שעם הזמן כל אפליקציות התשלום למיניהן יישתפרו מבחינת ממשק.
החיסרון הוא שבינתיים, עד שלא ייתמך ע"י אחוז ניכר של עסקים אז זה עלול להיות רק עוד אמצעי תשלום שצריך לעקוב/להגן עליו.
מסכים עם חם.
היינו קבוצה של אנשים, אני פשוט פתחתי את האפליקציה, המסעדה שישבתי בה זוהתה אוטומטית לפי המיקום שלי, רק לחצתי תשלום, בחרתי סכום, ובשנייה שלחצתי אישור זה כבר הופיע אצל המלצר.
בינתיים שאר האנשים היו צריכים לחכות שהמלצר יכתוב על דף כמה לחייב מכל כרטיס, וזה בלי לדבר על הבלגן עם המזומן..
מסכים שאם אתה משלם לבד יותר קל פשוט לתת את האשראי ולבקש שיוסיפו ככה וככה אחוזים טיפ.
ועכשיו תסבירו לי שוב למה קריפטו זאת לא הונאה
כי זה לא.
בוא נתחיל הפוך ותסביר לנו איך קריפטו זו כן הונאה. ותהיה ספציפי על כל אחד ואחד מהמקרים של הקריפטו כי אחרת אפשר להגיד שכסף זו הונאה בגלל מיידוף.
בשביל 5% כבר לא שווה להשתמש