הסטארטאפ הישראלי הזה יגיד לכם בדיוק באיזה רחוב ירד גשם בעוד דקה
ממש כמו שדיווחי התנועה הסטנדרטיים ברדיו הפכו ללא רלוונטים, גם תחזית מזג האוויר של החדשות כבר לא ממש רלוונטית מספיק. למי אכפת בימינו שהיום יהיה "גשום לפרקים", אם אנחנו לא יודעים אם ירד עלינו גשם ממש עוד כמה דקות? אז יש לנו אפליקציות שמנסות לחזות מה יקרה בכל שעה, אבל גם הן מפספסות כמעט כל הזמן ונשענות על נתונים לא מדויקים (מה עוזר לי לדעת שיש 50% סיכוי לגשם?), וראינו בדיוק על מה נשען. אז מה אם נגיד לכם שיש חברה ישראלית שיכולה להגיד לכם בדיוק היכן ירד גשם בדקה הקרובה, ובאיזה רחוב?
ממש כמו שדיווחי התנועה הסטנדרטיים ברדיו הפכו ללא רלוונטים, גם תחזית מזג האוויר של החדשות כבר לא ממש רלוונטית. למי אכפת בימינו שהיום יהיה "גשום לפרקים", אם אנחנו לא יודעים אם ירד עלינו גשם ממש עוד כמה דקות? אז יש לנו אפליקציות שמנסות לחזות מה יקרה בכל שעה, אבל גם הן מפספסות כמעט כל הזמן ונשענות על נתונים לא מדויקים (כמו 50% סיכוי לגשם), וראינו בדיוק על מה נשען מכ"ם הגשם האהוב ובאיזו קלות הוא יכול להפוך למושבת לחלוטין. אז מה אם נגיד לכם שיש חברה ישראלית שיכולה להגיד לכם בדיוק היכן ירד גשם בדקה הקרובה, ובאיזה רחוב?
כל רכיב מחובר יכול להפוך לתחנת חיזוי
ClimaCell (קליימסל) היא חברה ישראלית-אמריקאית עם משרדים בישראל ובבוסטון, אשר יוצאת מנקודת הנחה מעניינת; אם מזג אוויר משפיע כמעט על כל דבר בעולם, אז גם כל דבר בעולם יכול להפוך לסנסור של מזג אוויר. בשביל לחזות את מזג האוויר, בדרך כלל משתמשים במידע ומודלים שממשלות מספקות, וזה פשוט לא מספיק. קליימסל, לעומת זאת, משתמשת בלא מעט מקורות מידע: תחנות סלולר, צלחות לווין, רכבים מחוברים לרשת, מצלמות רחוב, רחפנים, מטוסים ועוד. לדברי החברה, מדובר במידע הרבה יותר מדויק ומשמעותי.
מעבר לאלמנט הטכנולוגי הדי מגניב, בקליימסל מסבירים כי מאחר שתחזיות מזג האוויר מתבססות על תחנות מידע ממשלתיות, נוצר מצב לא הוגן שבו מדינה עם ממשלה עשירה יכולה לספק מידע יותר טוב, בעוד ממשלות עניות במדינות עולם שלישי למשל, מספקות מידע לא טוב, ולעיתים לא מספקות מידע לתושבים כמעט בכלל. במומביי שבהודו, למשל, ישנה רק תחנת איסוף מידע אחת שנגישה לציבור, אבל בשילוב החיישנים של קליימסל, ישנן כעת אלפי נקודות איסוף מידע.
עכשיו, כשקליימסל אוספת כל כך הרבה מידע מכל כך הרבה מקומות, נוצרת בעיה אחרת: המודלים לניתוח מידע המוביל לתחזית מזג האוויר שכולנו מכירים, לא יודעים להתמודד עם כמויות המידע העשיר יותר שנאסף. על כן, קליימסל פיתחה מודלים חדשים שיכולים לעבד מידע ממשלתי פתוח וזמין, וגם את המידע שהיא אוספת בעצמה, וכך מאפשרת חיזוי מדויק יותר ו"הנאה משני העולמות". לטענתה, היא החברה הפרטית הראשונה שהצליחה לבנות מודלים שכאלו שאינם תלויים בממשלות ואוניברסיטאות.
מזג האוויר משפיע כמעט על כל חברה
לבסוף, אחרי שהמידע נאסף ועובד, ClimaCell יכולה למכור את המידע הזה לחברות שעבורן מזג אוויר הוא קריטי, כמו למשל חברות תעופה, ענף הבניה, חברות אירועים, תחבורה, ביטוח ועוד. לחברה יש כבר מספר לקוחות בהם United Airlines, Delta Airlines ואפילו Via; דמיינו מצב שבו אתם מתחילים בנסיעה באפליקציית הניווט האהובה עליכם, והיא יודעת להגיד לכם שלא רק שבעוד קילומטר יש רכב עוצר בשולי הכביש, אלא גם שבעוד 5 קילומטר הכבישים חלקים עקב גשם או שלג, ולכן כדאי שתאטו את הנסיעה. גם מערכות הרכב החכם יכולות להתממשק אל מול מערכת שכזו ורכבים אוטונומים יוכלו להיעזר בטכנולוגיה כדי לחזות בדיוק מה כדאי לעשות כרגע, ולהתריע לנהג כי כדאי שיחזור לשליטה ידנית ויהיה עירני יותר.
ClimaCell הוקמה ב-2015 על ידי 3 יזמים שבמהלך שירותם הצבאי נתקלו בלא מעט מצבים מסכני חיים עקב מזג האוויר: שמעון אלקבץ, מנכ"ל החברה, שירות בחיל האוויר במשך 11 שנים והבין שלחיל האוויר יש משאבים טובים, אבל תחזית מזג אוויר לא מדויקת מספיק; רעי גופר, מנהל אסטרטגיות בחברה, גם הוא היה טייס בחיל האוויר, בעל תואר ראשון מאוניברסיטת הארוורד ותואר שני מ-MIT; ואיתי זלוטניק, קצין בסיירת מטכ"ל ומנהל הלקוחות בחברה, שבמהלך לימודיו לתואר שני ב-MIT, החליט להקים יחד עם השניים את קליימסל.
עד כה גייסה החברה 70 מיליון דולר ממשקיעים מעניינים במיוחד עבור השימושיות של השירות: Ford Smart Mobility, JetBlue Technology Ventures, Clearvision Ventures, Canaan Partners, Fontinalis Partners, Envision Ventures ו-Square Peg Capital. כמו כן, החברה חתמה על הסכמים עם מספר חברות בשוק הסלולר שעוזרות להשתמש ברשתות ובמתקנים שלהן כדי להשיג עוד מידע, ובינהן הענקית Vodaphone. לחברה ישנם 60 עובדים בבוסטון, ומשרד מחקר ופיתוח בתל אביב ובו מועסקים 35 עובדים.
בשלב הזה אתם בטח תוהים: "אוקי? אבל מה איתי?". אז כדאי שתדעו שבקליימסל מסבירים שלקראת אמצע שנת 2019 צפויה החברה להשיק אפליקצייה לציבור הרחב שתאפשר חיזוי מדויק של מזג אוויר ברמת הדקה ואפילו הרחוב, כך שיכול להיות שהחורף הבא שלכם עומד להיות צפוי מהרגיל.
הגב
17 תגובות על "הסטארטאפ הישראלי הזה יגיד לכם בדיוק באיזה רחוב ירד גשם בעוד דקה"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מקימי החברה לא הגו את הרעיון בעצמם. אחד מהם למד באוניברסיטת תל-אביב אצל פרופ'מסר-ירון שחקרה את השימוש בנתונים של אנטנות סלולריות לזיהוי שינויים במזג האוויר. חבל ששכחו לציין זאת בכתבה
עוד אכלו לי שתו לי פמיניסטי מפוברק ?
לך/י לפסיכיאטר
העיקר מזכירים את הווארד וMIT פעמיים ובהדגשה…
חוץ מזה שכחו לציין באיזה בית ספר יסודי הם למדו
אבל הרעיון עם המצלמות רחוב( בעיני רעיון גאוני ) נראה לי שלהם-
צורת חשיבה "חוצפנית" שאופינית למהנדסים ישראלים- חושבים מחוץ לקופסה ומוצאים את הפתרון הכי פשוט זול ויעיל
ומה מעניין כול כך עם ירד גשם בעוד דקה ברחוב שאני גר ואו ברחובות סמוכים ואו אחרים? יאללה לכו לעבוד במשהו נורמלי יותר.
אם*
"החשיפה הראשונה לטכנולוגיה הגיעה בסוף לימודי התואר הראשון של זלוטניק בהנדסת חשמל באוניברסיטת תל אביב. הוא הצטרף לקבוצת מחקר שחקרה שימוש באותות של רשתות סלולריות לחיזוי מזג אוויר ובראשה עמדה פרופ’ חגית מסר ירון, שאף הצטרפה אל השלושה בשלבי ההקמה של החברה. לאחר שהבינו את הפוטנציאל האדיר הקיים בתחום, השלושה החליטו להתמקד בטכנולוגיה הזאת כבסיס והתחילו בתהליך הפיתוח."
נראה לי הם התבלבלו קצת
בלעדיה היו מצליחים מהר יותר
בלעדיה לא היה רעיון, אז אולי הם היו מצליחים לקחת למישהו אחר מהר יותר..
דע מאין באת ולאן אתה הולך.
חוצפה ישראלית לשמה..
היא לא המציאה את הגלגל והם הרי לא עובדי תפעול.
הגיגים ברוח שטיפת המח הפמיניסטית התקשורתית
(בעיקר על חשבון משלם המיסים) הם ממש לא לעניין.
נשמע ממש כמו אכלו לי, שתו לי…
הם לא "לקחו לה את הרעיון" – יש לה כמובן זכויות מסוימות בחברה ועובדה שהמצב הקיים מתאים לשני הצדדים. הכל חוקי ובהסכמה. אפשר לעבור נושא
ומה עם הבדואים בנגב???
הבדואי אמר: 90 % סיכוי לאקזיט
הלוואי ושירות הדואר היה עובד באותה יעילות
רעיון מדהים, חברה מדהימה!! כל הכבוד. נשמע כמו צוות לעניין.
לא פחות ממדהים. בתור אחד שהוא פריק של מזג אוויר, זה ממש מרגש!