אקזיט כחול-לבן: ClicksMob נמכרת ל-Webpals תמורת 5.5 מיליון דולר
וובפאלס הישראלית רוכשת את חברת הפרסום מבוסס ביצועים במובייל תמורת כ-20 מיליון ש"ח, כדי לחזק את זרוע המובייל שלה ופעילותה בשווקים האסייתיים
חברת פרסום מבוסס הביצועים הישראלית Webpals (וובפאלס) הודיעה היום (ג') כי רכשה את חברת הפרסום הישראלית ClicksMob (קליקסמוב) תמורת כ-5.5 מיליון דולר (20 מיליון ש"ח). לפני כשנה התאחדה ClicksMob עם AppGrade (אפגרייד) חברת פרסום ישראלית נוספת.
מודל פרסום מבוסס על תשלום עבור התקנות
ClicksMob, שהפכה לרווחית כבר בחודש השלישי להקמתה, נוסדה ב-2013 על ידי ארבעה יזמים והחזיקה משרדים בתל אביב, סן פרנסיסקו וניו יורק. החברה מפעילה רשת פרסום למפתחי אפליקציות ועובדת במודל של CPI, כלומר, Cost per Install, במסגרתו המפרסם או מפתח המשחק או האפליקציה, משלם רק על התקנה בפועל ולא על חשיפה לפרסומת שלו. הפלטפורמה של החברה מאפשרת למפרסמים וליצרני התוכן לרכוש ולהעביר טראפיק במובייל, לאפשר למשתמשים לבצע רכישות באפליקציה, להגדיל את המוניטיזציה באפליקציות ואת החזר ההשקעה.
לפני כשנה מוזגה ClicksMob עם חברת AppGrade של ד"ר ואדים דרבקין ואבישי שושן, שהתמחתה בפרסום וידאו. במסגרת אותו מיזוג עזבה מנכ"לית ClicksMob, חן לבנון, את החברה ואבישי שושן מונה להיות המנכ"ל.
Webpals תשלם תמורת ClicksMob סכום כולל של כ-20 מיליון ש"ח שישולם במזומן, כשהשלמת הרכישה צפויה להתבצע במהלך הרבעון הראשון של שנת 2017. לאחר השלמת הרכישה, צפויה פעילותה של ClicksMob, שהסתכמה במחזור של כ-16.3 מיליוני דולרים ב- 2016, להגדיל את פעילות המובייל של החברה באופן משמעותי.
בין הסיבות לרכישה ניתן למנות את הנוכחות של ClicksMob בשווקים באסיה, שאחראיים על יותר מ-30 אחוזים מההכנסות של החברה בשנת 2016; בנוסף, Webpals תעשה שימוש בטכנולוגיות שפיתחה ClicksMob, כגון התאמת קהלי יעד למוצרים, מנוע אופטימיזציה וכלים למניעת fraud. כלים אלו ישולבו בסל המוצרים שמציעה החברה כיום ללקוחותיה.
בהתייחסה לרכישה, מסרה ענבל לביא, מנכ"לית קבוצת Webpals: "אנו נרגשים להודיע על רכישת ClicksMob, אשר בשילוב עם היכולות הקיימות שלנו בתחום השיווק והפרסום במובייל, תשמש מכפיל כח לצמיחתנו העתידית בתחום, במגוון סוגי אפליקציות וערוצי שיווק. רכישה זו מוסיפה צוותים מוכשרים ומיומנים לחברה ומהווה הזדמנות מצוינת עבור Dau-Up (זרוע המובייל של הקבוצה, י.א.) להמשיך להרחיב את נוכחותה באסיה, נוסף על חיזוק נוכחותנו בצפון אמריקה".
אבישי שושן, מנכ"ל ClicksMob, מסר בתגובה לעסקה: "קיימת סינרגיה מלאה בין הטכנולוגיה הייחודית של ClicksMob לבין המומחיות של Dau-Up בתחומי המדיה החברתית ומשחקים שיאפשר לנו להציע שירותים רחבים יותר ללקוחותינו".
Webpals נמצאת בבעלות של XLMedia ונסחרת בבורסה המשנית של בריטניה (AIM) בשווי של כ־250 מיליון דולר.
הגב
13 תגובות על "אקזיט כחול-לבן: ClicksMob נמכרת ל-Webpals תמורת 5.5 מיליון דולר"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
עוד רכישה זבל, וללא ערך
איפה אתה גר שהזבל שם שווה 5M$
תקרא לנו נבוא ללאנץץץ ??????
לא הייתי אומר זבל, אבל מעיד על מצב החברה הגרוע ככל הנראה, זה מחיר די נמוך
אוי… המרמור…. היית מת למכור חברה בעשירית מהמחיר אבל מה לעשות צריך כישורים.
אקזיט זה לא, עלות התפעול שלהם גבוהה
אין להם משרדים לא בניו יורק ולא בסן פרנסיסקו
כמו הכתבות הקודמות שלכם על ClicksMob, הכתבה מסריחה ממימון או סתם מחוסר-כנות כלפי הקוראים שלכם.
החברה הגיעה ב-2014 למכירות בגובה 10 מליון דולר לפי מספר מקורות – ואתם בעצמכם כותבים בכתבה שב-2016 המכירות הגיעו "לכ-16.3 מיליוני דולרים" (אשמח למקור?).
מכירה של 5 מליון דולר במקרה כזה היא לא אקזיט אלא כשלון מוחלט. זה כמובן לא נורא, וקורה הרבה – השוק השתנה וכו'. אבל הנסיון שלכם לצייר תמונה של סיפור הצלחה היא פשוט מביכה.
עוד אי דיוקים בכתבה; לחברה אין משרדים בסן-פרנסיסקו, אלא בניו יורק וישראל בלבד. מי משלם לכם על זה?
אני רק אניח את זה פה
http://www.forbes.com/most-promising-companies/list/
מסכימה עם התגובה הראשונה.
אתם פשוט מציגים תמונה מעוותת של המציאות. קליקס מוב היתה כוכב עולה בתחום האד-טק לפני כמה שנים. עשרות כתבות על המנכ"לית ועל ההצלחה המסחררת של החברה ושווי מוערך של כמה עשרות מיליוני דולרים. העובדה שהיא נמכרת עכשיו ב 5.5 מיליון דולר זה כישלון אמיתי ואתם הופכים את זה לאקזיט? לדעתי זה אפילו לא break even למשקיעים. מעלה די תהיה על הרבה כתבות "אובייקטיביות" אחרות שפרסמתם
העיקר – ה PR
http://m.globes.co.il/news/m/article.aspx?did=1001006060
הצלחה מסחררת אין מה לומר.
קליקסמוב כאלה בלוף – חוץ מPR אין שם כלום.
מכרו במחיר הפסד – DAU UP חושבים שהרשת אפילייט הפח זבל הזאת תציל אותם, אבל בפועל יקבלו עוד טראפיק וייטנאמי.
גם DAU UP וגם CLICKSMOB זה פח. הראשון זה סוכנות ללא טכנולוגיה עם אנשי מכירות טובים (באמת), אבל 0 טכנולוגיה, ו CLICKSMOB זה פלאברה לתקשורת, חבל שלא הנפיקו יכלו לנפח עוד קצת את הבועה, מזכיר לי את MOBLI של משה חוגג.
שום מילה על זה ש-webpals זה סה"כ חברת אפייליאטס לאתרי הימורים?
כבר לא "סה"כ"
http://www.proactiveinvestors.co.uk/companies/news/171086/xl-media-surges-as-it-gets-greedy-in-canada-171086.html