מתכנת ישראלי ניתח קטעי קוד שמופיעים בסדרות וסרטים וגילה כמה הפתעות
מ"המפץ הגדול" ו"בית הנייר" ועד "דברים מוזרים" ובלקספייס הישראלית. מפתח ישראלי משחזר ומנתח לעומק את הקוד שמופיע בתוכניות ובסרטים, וקובע מי מזלזל באינטיליגנציה שלכם ומי משקיע גם בפרטים הקטנים
בלא מעט סרטים וסדרות יש את הרגע הזה. אתם יודעים, הרגע הזה שהאקר, חוקר או סוכן חשאי מתיישב על המקלדת ומתחיל לכתוב שורות קוד בקצב רצחני. עכשיו רוב האנשים לא ישימו לב יותר מדי למתרחש על המסך, וכל עוד שהגיבור חובש קפוצ'ון ומקליד dir ב-DOS על מסך ירוק – זה יעשה את העבודה. אבל לא לכולם.
רון אורבך, מפתח במרכז הפיתוח הישראלי של אמזון, החליט לקחת על עצמו את דמות הגיבור ולבדוק האם הקוד שהדמויות מקלידות בסדרות ובסרטים הוא מדויק, או לא. התוצאות, כך אומרים באינטרנטית מדוברת, הפתיעו גם אותו.
משחזר את פיסות הקוד שהופיעו בסרט, ואז מנתח אותן לעומק
אורבך הגה את הרעיון לפרויקט לאחר שאשתו סיפרה לו שהיא עוקבת אחר דף פייסבוק של פסיכולוגית שמנתחת היבטים פסיכולוגיים בכל מיני סדרות וסרטים. "הרעיון נשמע לי מגניב… חשבתי לעצמי איך אוכל לעשות משהו דומה עם הידע שיש לי, ולחשוף את עולם הפיתוח והתוכנה לקהל הרחב", מספר אורבך לגיקטיים. התוצאה, היא דף הפייסבוק "קוד מהסרטים".
בכל פוסט שעולה לדף, מנתח אורבך קטע קוד שהופיע בסדרה או סרט, כדי לגלות האם הוא תואם לתוכן העלילתי, ומה הוא אמור לעשות בפועל. "כל פעם שאני צופה בסדרה או בסרט ונתקל בקטע קוד אני עוצר ומתבונן אם יש משהו מעניין. אם יש סדרה או סרט שאני אוהב אז אני מחפש עליהם בפורומים אינטרנטיים כדי לראות אם כבר מצאו בה אזכורים לקוד, ומשם נותר רק לנתח אותו", מסביר אורבך.
אורבך מסביר שהוא מנסה בשלב הראשון להבין מה הקוד עושה, באיזו שפה הוא כתוב ומה הסביבה שלו. לאחר מכן, הוא מנסה להבין האם הוא מתקשר לעלילה. בשלב הבא, הוא צריך לשחזר את הקוד ולהקליד אותו, וזו כבר משימה לא פשוטה בכלל: "לפעמים הוא לא ברור או מטושטש ואני מנסה להעלות רזולוציה, לחדד ולבצע תיקונים ברמת עיבוד התמונה כדי להצליח לפענח את האותיות". את הקוד המשוחזר הוא מעלה לגיט שלו, ואז הוא מנסה לחפש את המקורות שמהם הקוד נלקח. לרוב, הוא מספר, הקוד יימצא באתרי אחסון של קוד פתוח כמו גיטהאב.
"באופן כללי, היו הרבה מקרים שהקוד במבט ראשון לא נראה לי מעניין בכלל אבל החיפוש אחר המקורות הביא למקומות מרתקים. למשל, הקוד של סוכנות החלל NASA שמופיע בסרט The Martian (או להציל את מארק וואטני, ע.ב)". במקרים שבהם הוא נתקל בקוד שלא מותאם לעלילה, אורבך מנסה להבין למה דווקא פיסת הקוד הזאת נבחרה להופיע בסצינה.
"לפעמים אפשר ממש לנחש מה היוצרים חיפשו בגוגל כדי להגיע לקוד", טוען אורבך.
"בית הנייר" מציג קוד עם כשל לוגי
בגיזרת הסדרות והסרטים שהשתמשו בקוד בצורה הנכונה והחכמה ביותר לדעת אורבך, ניתן למצוא את Stranger Things (דברים מוזרים בנטפליקס), The Big Bang Theory (המפץ הגדול) וגם את The Social Network (הרשת החברתית). "באמת הקפידו שיופיעו קטעי קוד נכונים, שנכתבו במיוחד עבורם. ההשקעה מוערכת כי בפועל רואים את הקוד לזמנים קצרים יחסית".
לעומת זאת, אחד מהשימושים הגרועים ביותר בקוד נמצא לדעתו בסדרה הסופר-פופולרית, "בית הנייר" (La Casa De Papel). באחד הפרקים רוצים הגנבים לפרוץ למסכי הפרסומת ברחובות, כדי להציג את המסרים שלהם. הבעיה היא שלצורך זה הם משתמשים בקוד שמשמש לשליטה על לחץ הזרקת פלסטיק במדפסות תלת מימד… בקטע אחר בסדרה ניתן לראות כיצד השוטרים מנסים לפגוע בקו התקשורת של הפורצים בעזרת קוד שנלקח מתוך תוכנה זדונית שמבצעת DDoS, וכולל גם בעיה לוגית וגם קללות… "זה משעשע שהיוצרים הצליחו לבחור במקרה, מתוך קוד-מקור יחסית ארוך, בדיוק את השורה שהכילה את השגיאה המדוברת", טוען אורבך.
מהזווית המקומית מציין אורבך כמה כשלים בסדרה "בלקספייס" של ערוץ 13. כך למשל עומר המתכנת אמור לפתח אפליקציה לסמארטפונים אבל משום מה הוא מתעסק עם קוד המקור של Apache Cordova, עליה הוא אמור לפתח את התוכנה. אה, ויש לו 2 מסכים, כמו לכל מתכנת, אבל שניהם מציגים את אותו תוכן.
אורבך מתכנן להמשיך ולהעלות תכנים נוספים לעמוד שלו מדי שבוע, ומזמין גם אתכם לכתוב בתגובות לפוסטים בדף הפייסבוק של "קוד מהסרטים" הצעות לסצינות נוספות מסדרות או סרטים שכוללו פיסות קוד, והוא יכתוב עליהן בשמחה. בהמשך, אם יגיע למיצוי, הוא טוען כי הוא עשוי להרחיב את הניתוחים להיבטים טכנולוגיים שלאו דווקא קשורים לקוד תוכנה, ויעבור לנושאי חומרה, מערכות, רשתות ועוד.
הגב
16 תגובות על "מתכנת ישראלי ניתח קטעי קוד שמופיעים בסדרות וסרטים וגילה כמה הפתעות"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מה זה החרא הזה איפה הקודים? הוא מבלבל את המוח זה יפה מאד אבל איפה הקודים עצמם שנראה על מה מדובר…קשקוש מקושקש
יש לכם באג בקוד שלכם. הוצפתי בעשרות הודעות שיש תגובה חדשה, בזמן שלא היתה אפילו אחת.
מגניב!!
יפה מאד!
כבר עוקב אחריו.
מה עם הקוד של מטריקס?
לולאה אין סופית
לגבי 'המפץ הגדול' זה לא מפתיע ידוע שכל מה שמופיע בתוכנית לווה ע"י מדענים פיסיקאים מתמטיקאים ומהנדסים
בית הקלפים, עונה 5
זה קוד בינארי. צריך שם די אסמבלר…
נו באמת, כל התוכן של הבחור מועתק מאתר שרץ שנים (moviecode ב tumblr), יהיה נחמד אם תוסיפו תעובדה הזו
לגמרי, שיתן קרדיט למקור!!!
ואוו, כנראה שאין הרבה עבודה באמזון שמתעסקים בכאלה דברים…
התוכן שלו ש'מועתק מאתר אחר
בהמשך לתגובה של אביב, הזוי, כל התוכן משוכפל מהאתר איך נותנים לזה במה..
אתר חיקוי